Dodaj do ulubionych

lek w ciąży

12.11.04, 20:16
Jestem w 9tc, lekarz stwierdził u mnie nadżerkę i przepisał globulkę o nazwie
GYNO-TROSYD.Na ulotce jest informacja,że nie powinno się przyjmować tego leku
w I trymestrze ciąży.Poszę o poradę, jaki skutki to może mieć dla dzidzusia?
Obserwuj wątek
    • iwka901 Re: lek w ciąży 12.11.04, 20:35
      Witam, ja też mam nadżerkę , ale lekarz stwierdził, że bedziemy leczyć po
      porodzie. Co lekarz to inna opinia. Może ktoś jeszcze się odezwie...
      • nuncjatka Re: lek w ciąży 13.11.04, 14:58
        Proponuje zebys na wszelki wypadek skontaktowala sie z lekarzem i zapytala go o to.

Pozdr
        • ade1 Re: lek w ciąży 13.11.04, 18:58
          Ja mialama przed ciaza nadzerke, ktora wypalalam, niestety od razu wrocila
          ponownie, lekarz radzil pozbyc sie jej przed ciaza jeszcze raz. Nie zrobilam
          tego. Po porodzie okazalo sie ze nadzerka sama ustapila. Zdarza sie i tak ze
          ciaza sama leczy nadzerke, chyba ze u ciebie jest przyczyna wielu infekcji.
          Najlepiej skonsultowac to z innym lekarzem.
          • agnesm1 Re: lek w ciąży 13.11.04, 19:06
            Z doswiadczenia wlasnego i innych osob wiem, ze nadzerek w ciazy sie nie
            leczy... a z lekami lepiej ostroznie... nawet jak lekarz przepisze...

Agnesm
            • kmyczek Re: lek w ciąży 13.11.04, 19:15
              witam
              przed ciaza mialam nadzerke, ale byla ona juz w strasznym stanie dlatego
              lekarka poradzila mi laserowe wypalenie, bylo to pare lat temu, a po nadzerce
              do dzis nie ma sladu. Z tego co wiem to jesli masz nadzerke to najpierw
              powinnas zrobic wymaz zeby sie dowiedziec w jakim ona jest stanie, ja tak mialm
              robione, z tego mozna dopiero wnioskowac czy nadzerka nadaje sie do leczenia.
              Z tego co slyszalam to z regoly nadzerka sama sie wchlania, a w ciazy raczej
              leczenie tak jak ktos juz wspomnial jest nie wskazane, a zwlaszcza jak masz
              napisane na ulotce globulek ze nie nalezy uzywac w I trymestrze.
              Na Twoim miejscu skontaktowalabym sie z innym lekarzem.
              pozdrawiam
    • malga1605 Re: lek w ciąży 13.11.04, 20:19
      Dzięki bardzo za rady, tak zrobię.W poniedziałek idę do innego
      lekarza.Pozdrawiam
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka