Dodaj do ulubionych

Mamy luty 05r. Czy znacie płeć dzidziusia???

13.11.04, 10:21
Termin mam na walentynki smilesmilesmile czyli jestem w 27 tc. do tej pory nie wiem
czy w brzuszku szaleje chlopczyk czy dziewczynka? Na przed ostatniej wizycie
nie bylo widać a ostatnio nie miałam robione USG. Czekam na następną wizytę
(za 2 tyg.) z niecierpliwością smilesmilesmile Jest to pierwsza moja ciąża więc jest
obojętne czy chlopczyk czy dziewczynka, ale jednak chciałabym wiedzieć co???
Jak narazie to bardzo ważne,że wszystko jest w porzadku, poród zbliża się
coraz większymi krokami smilesmilesmile a od wtorku rozpoczynamy szkołe
rodzenia smilesmilesmile A jak jest u Was??? Szkoła rozpoczeta??? Wiecie co będziecie
mieli ??? POZDROWIENIAsmilesmilesmile
Sylwia i ?
Obserwuj wątek
    • xmagda Re: Mamy luty 05r. Czy znacie płeć dzidziusia??? 13.11.04, 10:27
      witam
      ja termin mam na 21 lutego ( 25 tydz.)za 100 dni wielki dzień, płeć dziecka
      juz znam (córka), Ja równiez od wtorku zaczynam zajecia w szkole rodzenia razem
      z mężem. Mam nadzieje ze zajecia w szkole rozwieja moje watpliwosci i
      przygotuja nas do porodu, idac rodzic chce wiedziec co mnie bedzie czekało.

Pozdrawiam serdecznie i powodzenei byle do lutego
      Magda
    • blondynka1 Re: Mamy luty 05r. Czy znacie płeć dzidziusia??? 13.11.04, 10:32
      HEJ JA JESTEM W 25 TYG I MIAŁAM USG W 22 I UDAŁO SIE SPRAWDZIĆ PŁEĆ - BĘDZIE
      CHŁOPAK. TO TEZ MOJA PIERWSZA CIĄŻA WIEC JEST TO OBOJĘTNE JAKA PŁEĆ NO MOŻE
      JESTEM TYLKO TROCHE ROZCZAROWANA BO MIAŁAM JUŻ IMIĘ DLA DZIEWCZYNKI, DLA
      CHŁOPAKA W SUMIE TEŻ I W ZASADZIE OD POCZĄTKU CIĄŻY CZUŁAM ZE BĘDZIE TO CHŁOPAK
      MOŻE DLATEGO CHCIAŁABYM BARDZIEJ DZIEWCZYNKĘ. ALE I TAK BARDZO SIE CIESZĘ, DO
      SZKOŁY RODZENIE NIE ZAPISAŁAM SIE Z 2 POWODÓW PO PIERWSZW CHCIAŁABYM CHODZIĆ Z
      MĘŻEM A ON RÓZNIE PRACUJE I PEWNIE CZĘSCIEJ BY NIE MÓGŁ IŚĆ NIZ MÓGŁ A PO 2 U
      MNIE W LUBLINIE JEST TO KOSZT W GRANICACH 450 ZŁ I JEST TO DOŚC DUŻY WYDATEK
      JAK DLA MNIE TYM BARDZIEJ ZE DO STYCZNIA MUSZE UZBIERAC 2 TYŚ NA STUDIA (
      JESTEM JUŻ NA 4 ROKU WIEC SZKODA MI PRZERYWAĆ
      GOSIA)
      • ramika Re: Mamy luty 05r. Czy znacie płeć dzidziusia??? 13.11.04, 10:38
        Cześć
        ja mam termin na 10 lutego więc teraz kończy się 28 tydz, od 19 tyg wiem że bedzie dziewczynka.Do szkoły rodzenia nie bede chodzić bo to zbyt duży wydatek, zwłaszcza, że robimy jeszcze remont i wymieniamy meble, żeby dzidzia miała wszystko nowe.Cały czas zastanawiamy się nad wyborem imienia i co gorsza mamy co raz więcej wersji.
        pozdrawiam Emila
        • aaala1 Re: Mamy luty 05r. Czy znacie płeć dzidziusia??? 13.11.04, 11:18
          Hej.
          U mnie 26tydzień. Na USG w 21tygodniu doktor stwierdził dziewczynkę. Teraz mam
          USG pewnie koło 30tygodnia i ciekawe czy sie potwierdzismile Mam nadzieję, ze tak
          bo sie przyzwyczaiłam do myśli ze to panienka. Mamy juz imię, będzie Maja.
          Do szkoły rodzenia pewnie się nie wybiorę ze względów finansowych,bardziej
          jednak dlatego, że jestem na zwolnieniu i dużo leżę, muszę się oszczędzać. Może
          jakoś urodzęsmile))
          Pozdrawiam
        • monee.1 czy komuś trafiła się pomyłka??? 16.11.04, 21:09
          czesc, właśnie dziś dowiedziałam się, że prawdopodobnmie będzie chłopiec. Mam
          już chłopaka i (wiem, że to nie w porządku wobec niektórych)liczyłam, że będzie
          dziewczynka. Zrobiło mi się trochę smutno. W końcu każdy ma marzenia. Czy
          którejś z Was zdarzyła się pomyłka co do płci określonej w ciąży przez
          lekarza???? Bardzo Was proszę o odpowiedź.
          • aaala1 Re: czy komuś trafiła się pomyłka??? 16.11.04, 22:57
            Cos o pomyłkachsmile))
            forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=585&w=17021274&v=2&s=0
            forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=585&w=16718258&v=2&s=0
            • monee.1 Re: czy komuś trafiła się pomyłka??? 17.11.04, 19:10
              wielkie dzięki za informacje. Moja niewiedza nt tematów wynikła z tego, że
              jestem tu dopiero po raz drugi.Pozdrawiam
      • ewaifranek Franek:) 14.11.04, 10:25
        Ja też zawsze myślałam o dziewczynce, a mój lekarz już w 14 tyg podczas usg
        stwierdził, że będzie to chłopiec. Chociaż podkreslał że rzadko w tak wczesnej
        ciąży określa płeć, ale mój maluch tak się dokładnie prezentował, że zdecydował
        się płeć nam podać na 70% Na kolejnym usg w 23 tyg swoje przypuszczenie
        potwierdził i prawdę mówiąc to mi tez to tak wyglądało jak u chłopca. Przez 12
        tyg oswoiłam sie, że to jednak chlopczyk i teraz już byłoby mi się ciężko
        przestawić na opcję dziewczynkową. Franuś ma się planowo urodzić 25 lutego,
        narazie dzielnie kopie mnie w brzuch i śmiesznie sie w nim przesuwa. Do szkoły
        rodzenia chciałabym chodzić ale jakoś nie mogę się zebrać, żeby tam zadzwonić,
        więc nie wiem ile to w Toruniu kosztuje. Ale myślę, że zaczniemy chodzić od
        grudnia.
        Całuski dla wszystkich lutówek i ich brzuszków
    • mowi32 Re: Mamy luty 05r. Czy znacie płeć dzidziusia??? 13.11.04, 11:32
      Hej. Ja mam termin na 4 lutego i będę mieć chłopczyka. Zajrzyjcie na forum "W
      oczekiwaniu > Luty 2005!!!". Tam są prawie sami chłopcy w brzuszkach, więc
      wprowadzicie trochę równowagi smile. A do szkoły rodzenia nie wybieram się, bo po
      pierwsze kiepski dojazd (mieszkam pod Tarnowem), po drugie też szkoda mi kasy,
      bo mieszkamy w nowym domu, gdzie jeszcze nie wszystko jest wykończone, a
      pasowałoby Jaśka przyjąć w jakich takich warunkach smile.
      Pozdrawiam
    • sylwia7611 Do mam :):):) 13.11.04, 11:47
      W moim mieście Szkola Rodzenia przy szpitalu jest za darmo!!!! Także poród
      rodzinny bezpłatny smilesmilesmiledlatego tez korzystam smilesmilesmile Porodu rodzinnego nie
      bedę mieć, ale położna u której zapisywałam się powiedziała, że mąż będzie
      przychodził wtedy kiedy będą zajęcia zwiazane z opieką nad niemowlęciem, także
      na niektórych zajęciach będę sama smilesmilesmile Aktualnie też mam remont w pokoiku dla
      dzidziusia!!! Jestem w szoku ze tak dużo kosztuje u Was szkoła rodzenia i gdyby
      nie to, że mam za darmo to pewnie za takie pieniądze jak piszecie tez bym się
      nie zdecydowała smilesmilesmile U nas z tego co mówiły mi koleżanki można wnieść opłatę
      ale tak zwaną "co łaska" smilesmilesmile Pozdrawiam smilesmilesmile
      • xmagda Do Sylwii7611 13.11.04, 12:08
        W miom miescie koszt szkoły rodzenia to 15 zł za 2 godz. , zajecia sa raz w
        tygodniu i mozna chodzic na dowolna ilosc godzin nie jest to kurs zamkniety.
        W niektorych miastach to pzresadzaja z cenami,na wszystkim chca zarobic sad(

ps. czy masz Sylwio7611 gadu-gadu, podaj to pogadamy, wymienimy wrazenia po
        pierwszych zajeciach.

pozdrawiam cieplutko
        Magda&Jagoda
    • j_aga Re: Mamy luty 05r. Czy znacie płeć dzidziusia??? 13.11.04, 12:27
      Ja mam termin na 19 lutego i w brzuszku jest córeczka. Nie ukrywam że bardzo
      mnie to cieszy, gdyz mam juz synka (jak urodzi mu sie siostrzyczka będzie miał
      2 lata i 8 m-cy).
      Do szkoły rodzenia nie chodziłam i jakoś sobie poradziłam, wiec nie martwcie
      sie jesli z jakis powodów nie możecie tam iść. Napewno pomaga , ale bez niej
      tez mozna urodzić bez wiekszych trudności. Co prawda my zdecydowaliśmy sie na
      poród rodzinny (tym razem pewnie też), a to zapewne zapewnia lepszą opiekę.
      • celka_s Re: Mamy luty 05r. Czy znacie płeć dzidziusia??? 13.11.04, 16:53
        Ja jestem w 26 tc. i nie wiem jakiej plci bedzie dzidzius, a to dlatego, ze juz
        po raz 2 był zle odwroconysmile,ale to nic nie szkodzi, bo to tez 1-sza ciąża.
        Pozdrowienia!!!
    • kalisa77 Re: Mamy luty 05r. Czy znacie płeć dzidziusia??? 13.11.04, 12:33
      Witamsmile
      Jestem w 28 tygodniu pierwszej ciąży- w brzuszku dokazuje Michaś- na usg pan
      doktor pokazał pitolka i jajeczka, wiec pewnie wiedział co mówiwink Ciekawe czy
      na kolejnym powie to samosmile
      W szpitalu w którym będę rodziła szkoła rodzenia kosztuje 100 PLN i zajęcia w
      niej rozpoczniemy w grudniu. Zdecydowałam się na uczęszczanie do niej z kilku
      względów- chcę zobaczyć przed porodem warunki w jakich będziamy rodzić, poznać
      personel oddziału (przynajmniej część), ze względu na męża- chcę aby poćwiczył
      pielęgnację dzidzi-lalki: kąpiel, przewijanie, itp. Wiem, że on będzie się bał
      dotknąć maleństwa- żeby mu krzywdy nie zrobićwink Może te zajęcia choć trochę go
      oswoją z "gabarytami" przyszłego domownika. Będzie miał okazję posłuchać o
      przebiegu porodu- nie chcę aby cokolwiek co będzie się ze mną i z dzidzią
      działo przeraziło go, wystraszyło...(np. jeśli będzie konieczność nacięcia
      krocza, czy choćby odśluzowanie dzidzi po urodzeniu) staram się mu o tym
      opowiadać, podsuwać gazetki na ten temat, ale nie wiem do końca jak on sobie
      wyobraża narodziny dzidzi- w przeciwieństwie do mnie nigdy tego nie widział.
      Generalnie- będę spokojniejsza kończąc tę szkołę- zarówno o siebie jak i o
      mężasmile No i 100 PLN to jeszcze rozsądna kwota, choć uważam, ze powinny być to
      zajęcia bezpłatne!
      Rodzić planowo będziemy 12 lutego a ciekawa jestem jak to będzie w
      rzeczywistościwink Nic, tylko.... czekać...
      A tu brzuszek rośnie, mały wierci się coraz mocniej i kopniaki są czasem bardzo
      bolesne. Czasem nie możemy spać- bo nam duszno, bo nam niewygodnie... i
      wiercimy się w wyrku, budząc biednego Tatusia- niech i do tego się
      przyzwyczajawink
      Powolutku kończymy "grubsze" zakupy- bo przed świętami nie będzie mi się
      chciało po zatłoczonych sklepach biegać, a po świętach to nie będzie mi sie
      chciało zakupów ze względu na pokaźnych rozmiarów brzuszekwink W poniedziałek
      więc czeka mnie super dzień- uwielbiam robić zakupy dla dzidzi- choć środki
      finansowe są ograniczeniem... no ale takie rzeczy jak pościelka, ciuszków
      reszta, wanienka... lista jeszcze ma kilka pozycjismile No i jeszcze pozostaje
      zdecydować się już na 100% na konkretny model wózka- kupimy co prawda dopiero
      pod koniec stycznia, ale wybrać chcemy już teraz.
      Trochę się na finiszu z tematem minęłam,ale co tam...smile))))
      Pozdrawiam wszystkie przyszłe Mamusie i dzidzie w brzuszkachsmile
      Asia i Michaś
    • agnesm1 Re: 14 luty - Dominik ;) 13.11.04, 12:35
      Ja tez mam termin na Walentynki, a w brzuszku nosze malego Dominika...
      Od grudnia idziemy do szkoły rodzenia - polecil mi ja moj ginekolog
      - koszt 150 zl - trwa 2 miesiace - bardzo mila pani prowadzi smile
      spotkania raz w tygodniu po 2 godziny wink

Pozdrawiam
      Agnesm i od dzisiaj 28 tyg. Dominik
    • sylwia7611 Do xmagdy :):):) 13.11.04, 17:35
      Możemy podzielić się wrażeniami po wtorkowej szkolesmilesmilesmile
      Mam gg smilesmilesmile moj numer to 8510866 smilesmilesmile
      Pozdrowionkasmilesmilesmile
      • mejdejka witajcie kochane lutowe mamuśki ;o) 13.11.04, 19:45
        i ja termin porodu mam wyznaczony na 14lutego i oczywiście będzie to chłopak
        oj w lutym to sporo chłopaków się nam urodzi :o)
        w domku mam już 6letnią córeczkę KAROLINKE ,która marzyła o siostrzyczce
        MARTYNCE
        jednak już się pogodziła z tym ,że będzie miała braciszka PIOTRUSIA
        u mnie zajęcia w szkole rodzenia są bezpłatnne
        zacznę chodzić z mężem od grudnia
        poród rodzinny kosztuje chyba 200zł
        ale moja mama jest położną także myślę ,że po znajomości urodzę z mężem za
        darmo
        wink

pozdrawiam ciepło
    • merrlin Re: Mamy luty 05r. Czy znacie płeć dzidziusia??? 13.11.04, 19:46
      Ja też WALENTYNKOWA smile)))))))
      Ale zapewne wcześniej rozwiązanuie -mam dość skomplikowaną sytuację zdrowotną -
      no ogólnie wskazania do cc.
      Mam w brzuszku dziewczynkę. Mam synka i, hmm...szczerze -chciałam drugiego smile
      Ale oczywiście sie cieszę bardzo, bardzo. Najważniejsze, że bączek zdrowy.
      Do SR sie nie wybieram -drugi poród, no i...szczerze mówiąc -pierwsza SR mimo,
      że akredytowana przy prestiżowej było nie było w-wskie św. Zofii -porażka.
      Strata czasu i pieniedzy...Oczywiście w moim przypadku. Wiedza w zasadzie z
      pierwszego z brzego podręcznika+net wystarczy. Ale nie odradzam oczywiście -
      jedyny plus moim zdaniem -mozna poznac inne rodziny -czesto te znajomości
      zostają na dłuzej.
      Bedę rodzić w Iatrosie na Zaciszu.
    • katkapiec Re: Mamy luty 05r. Czy znacie płeć dzidziusia??? 14.11.04, 18:57
      Witajcie Lutowe Mamusie! Mam termin na 16 lutego i poki co nie znam płci
      Maluszka, choć serce podpowiada mi że to synek. Jeśli przeczucia się sprawdzą
      nazwiemy Maluszka Michał. Nie wybieram się do szkoły rodzenia, bo ze względu na
      pracę nie może towarzyszyć mi mąż, a sama nie chcę chodzić. Narazie podobnie
      jak większość przyszłych mam czerpię wielką radość z kupowania maleńkich
      ubranek i innych akcesoriów dla Maluszka, szkoda tylko że to wszystko tyle
      kosztuje... Pozdrawiam wszystkie Mamuśki i Maleństwasmile Kasia&M
      • justinewal Re: Mamy luty 05r. Czy znacie płeć dzidziusia??? 14.11.04, 19:10

Cześć Mamusie z lutego!
        Ja mam termin na 8 lutego. Będzie Kasia - potwierdzily to już dwa USG. Do
        szkoly rodzenia idę 1 grudnia - 200 PLN za 1,5 miesiąca. Mebelki, wózek,
        ciuszki, akcesoria kupione. Brakuje tylko Pampersów smile
        Największy problem mam ze szpitalem, bo moi trzej kandydaci będą w remoncie.
        Ale nic - coś wymyślę.
        Pozdrowienia!
    • bet2 Re: Mamy luty 05r. Czy znacie płeć dzidziusia??? 14.11.04, 19:16
      Cześć. Ja mam termin na 16 lutego. I nie wiem, ale jestem chyba jedną z
      niewielu którę nie chcą wiedzieć co tam u mnie w brzuszku siedzi. Może dlatego
      że to moje druga ciąża. W pierwszej wiedzialam że to będzie chłopak a teraz
      chcę miec niespodziankę. Jak wytrzymam oczywiście bo mąż bardzo naciska że
      chcialby wiedzieć.
      • plumcio Re: Mamy luty 05r. Czy znacie płeć dzidziusia??? 14.11.04, 19:22
        Ja ma termin na 2 lutego i bedzie to Nineczka. Podejrzeliśmy ją w 22 tyg.

Plumcio
    • polarna77 Re: Mamy luty 05r. Czy znacie płeć dzidziusia??? 14.11.04, 20:16
      Witam!!
      Wg OM mam termin na 16 lutego i będzie syneksmile).
      Jeszcze nie wiemy czy to Maciej, Mikołaj, Szymon czy Tomasz.
      Pozdrawiam
      • baby244 Re: Mamy luty 05r. Czy znacie płeć dzidziusia??? 14.11.04, 20:20
        Wiatm,
        ja tez mam termin na luty, na 28 luty.
        bedziemy mieli synka, imie mamy juz wybrane-
    • little_dream Re: Mamy luty 05r. Czy znacie płeć dzidziusia??? 15.11.04, 15:21
      też nie wiem i też chcę wiedzieć!Ale tak jak piszesz zdrowie maleństwa to chyba
      ten priorytet a potem pytania o płeć. Może za ok 1,5-2 tyg idę na USG i będzie
      wiadomo, bo ostatnio leżał dzidziuś bokiem i nic nie było wiadomo. A szkoła nie
      wybrana, ale obiecałam sobie, że wybiorę do końca listopada.Termin mam na 22
      luty.
      • maagdaa2 Re: Mamy luty 05r. Czy znacie płeć dzidziusia??? 15.11.04, 15:56
        Witam Lutowe Mamusie,

Jestem w 27 tygodniu (termin porodu mam od każdego lekarza inny...)od około 14
        tygodnia wiem, że będę miała córeczkę - Paulinkę - potwierdziły to 3 kolejne
        USG.
        Do szkoły rodzenia zaczynam chodzić od grudnia, w moim mieście jest bezpłatna i
        to akurat w tym szpitalu, w którym chcę rodzić.

Pozdrowionka
        Magda + Paulinka
    • pszczolkamaja Re: Mamy luty 05r. Czy znacie płeć dzidziusia??? 15.11.04, 15:59
      Heja,
      Ja noszę w brzuszku 26 tyg. córeczkę od dziś zaczyna się 27 tydzień smile
      Imie jeszcze nie jest wybrane do końca i jak na razie zadnych zakupów nie
      robiliśmy.
      Majka
      • agunia16 Re: Mamy luty 05r. Czy znacie płeć dzidziusia??? 15.11.04, 16:10
        Hey ja mam termin wedlog OM na 22 luty w brzuszku mam 27 tyg chlopczyka.
        • celka_s Re: Mamy luty 05r. Czy znacie płeć dzidziusia??? 15.11.04, 16:58
          Mnie ostatnio brzuszek zaczyna czesto twardniec. Mam duzo leżec i 3 razy
          zazywac no-spę. Mam nadzieje, ze wszystko bedzie OK.

Celka + 27 tyg. maleństwo
          • adamiecka Re: Mamy luty 05r. Czy znacie płeć dzidziusia??? 15.11.04, 17:14
            Moj dzidzius ma urodzic sie 18 lutego. Na USG nie mozna bylo okreslic plci i
            pomyslalam, ze wcale nie musze tego wiedziec. Wytrzymam do lutego. Maz troche
            sie buntuje, ale ja chce zeby porod przyniosl nam wieksza niespodzianke.
    • sonnya Re: Mamy luty 05r. Czy znacie płeć dzidziusia??? 15.11.04, 17:25
      nasz 26 tygodniowy babelek to facet z krwi, kosci i... siusiaka! wink nad
      imieniem trwa burzliwa dyskusja, wiec nie bede sie chwalic, bo nie mam czym ;P
      to juz prawie wojna dzielaca ciotki, babcie i kuzynow na kilka obozow wink))
      pozdrawiam i trzymam za Was kciuki!
    • olanowak24 Re: Mamy luty 05r. Czy znacie płeć dzidziusia??? 16.11.04, 07:22
      Witam wszystkie lutowe mamusie z maleństwami, termin mam walentynkowy, a w
      brzuszku rośnie Mikołajek, bardzo chcieliśmy córeczke, ale intuicja
      podpowiadała mi ze bedzie synus, no i chodzenia po kiecki w sklepach mam już z
      głowy, ale teraz juz ciesze sie bardzo i nie zamieniłabym Mikusia na
      dziewczynkesmileto nasza pierwsza dzidzia wiec mam nadzieje ze uda nam sie kiedys
      zmajstrowac córeczke, mamy juz duuuuuuuuzy asortyment ciuszków niebiesko -
      supermenowo- batmanowych(takie fajne aplikacje na spoichach)a dzisiaj jade do
      hurtowni po cała reszte, na szczescie spotkalismy tam znajomego który da nam
      jeszcze duzy rabat od cen hurtowychsmile cala noc nie mogłam spac z wrażenia, tak
      lubie te zakupy dla małego, pozdrawiam Was cieplutko Ola i Mikuś 28tc smile
    • madic Re: Mamy luty 05r. Czy znacie płeć dzidziusia??? 16.11.04, 10:57
      Witam serdecznie. Jestem w 30tc, ale dopiero wczoraj udało się określić płeć
      dzidzi i będzie to chłopaczek! Mamy dowód na zdjęciu!smile troszke się jednak
      zmartwiłam, bo synuś dość mocno wcisnął się główką w dół, ale staram się nie
      przejmować gdyż jest ruchliwy i mam nadzieję, że trochę "poluzuje",
      przynajmniej na razie, ma jeszcze trochę czasu.Pozdrawiam Was wszystkie.
      • kawusia76 Re: Mamy luty 05r. Czy znacie płeć dzidziusia??? 17.11.04, 10:25
        no niestety niesad(((( moje maleństwo jest chyba bardzo wstydliwesmile instynkt
        podpowiada mi że to chłopiec ale jak będzie - może okaże się 29 listopada na usg.
        marzymy o synku, kiedy rozmawiam z ,,brzusiem" mówię ,,synku" i wolałabym chyba
        dowiedzieć się teraz że będzie dziewczynka niż przeżyć małe zdziwienie po ccsmile
        kawusia i maleństwo ( termin na 24 .02)
    • antenka74 Re: Mamy luty 05r. Czy znacie płeć dzidziusia??? 17.11.04, 13:53
      Witajcie. My mamy termin na 25 lutego i jutro zaczyna nam sie 27 tydz. USG w 17
      tyg. pokazalo ze bedziemy mieli dziewczynke a 22 lekarz potwierdzil to na 100%.
      Szczescie jest wielkie bo bardzo chcielismy kobitke mimo ze to pierwsze nasze
      malenstwo. Imie juz wybrane bylismy co do tego zgodni od poczatku - Maja. Teraz
      zastanawiamy sie jeszcze nad drugim imieniem. Szkole rodzenia zaczynamy 4
      grudnia. Czuje sie w miare ok, chociaz z dnia na dzien bardziej nieporadna,
      wczoraj maz obcinal mi paznokcie u nog smilePozdrowionka dla wszystkich lutowych
      mamus.
      Antenka
    • rutkam Re: Mamy luty 05r. Czy znacie płeć dzidziusia??? 17.11.04, 14:14
      U mnie termin na 2 lutego,w brzuszku buszuje chłopczyk-Kubuś,płeć znamy od 24
      tyg.ale jej potwierdzenie było dla mnie formalnością bo od początku czułam że to
      będzie chłopczyk.Zakupy już rozpoczęte,łóżeczko,pościel,kocyki, i część ubranek
      ale na szczęście dostałam całą masę ciuszków po dzidzi siostry więc baaardzo
      duży wydatek mi odchodzi,a swoją drogą teraz dopiero wiem dlaczego mam niż
      demograficzny, przy takich cenach na te wszystkie akcesoria szok!!!!Szkoła
      rodzenia już rozpoczęta jak narazie byliśmy na 3 spotkaniach i jak narazie mam
      bardzo miłe wrażenia tym bardziej że szkoła jest bezpłatna,też uważam to za
      zdzierstwo te opłaty w niektórych szpitalach,ach te pieniążki.

Pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka