bieke 14.11.04, 13:24 Dostałam ten lek na silne wymioty od mojego lekarza - czy któraś z Was go brała? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
joanna32pl Re: hydroxyzinum 16.11.04, 22:41 od 2 lat biore regularnie hydroxizinum,,,, ostatnio poczytalam sobie o tym leku an roznych stronach internetowych i wniosek jest jeden,,, jezeli ciaza to rece precz od hydroksyzyny.... we wszystkich artykulach podkreslano teratogenne dzialanie tego specyfiku, czyli jego wplyw na niedorozwoj konczyn u dziecka,,,najlepiej wejdz na www.google.pl i wpisz haslo hydroxizinum i poczytyj sobie ,a nastepnie wpisz hydroksyzyna,,, pojawia sie artykuly , ktore nie wyswietlily sie wczesniej,,,, mam nadzieje, ze nie zaczelas jej brac,,,, a jezeli naprawde musisz popros o ATARAX,,,, ktory wedlug mojej kolezanki- aptekarki jest oczyszczona hydroksyzyna i nie rujnuje tak organizmu jak hydroksyzyna nieoczyszczona...pozdrawiam,,joanna(na pewno wszystko bedzie ok!!!!) Odpowiedz Link Zgłoś
kurova Re: hydroxyzinum 17.11.04, 22:43 Już wiele razy udzielałam takiej odpowiedzi:będąc w ciąży mój ginekolog ( ordynator w szpitalu)powiedział mi, że oni w ulotkach tak ostrzegają bo najczęściej nie mają wystarczających badań przeprowadzanych na ciężarnych i w ten sposób się zabezpieczają przed ewentualnymi roszczeniami. A lekarze przepisując dany lek ciężarnej mają doświadczenie z lekami i wiedzą czy nie zaszkodzą, lata praktyki i obserwacji. Odpowiedz Link Zgłoś