Dodaj do ulubionych

Echo serca-prof.Stańczyk Łódź

16.11.04, 14:40
Może któraś z Was miała robione badanie echa serca płodu u pana
prof.Stańczyka w Łodzi?
Ktoś polecił mi właśnie tego lekarza jako wybitnego specjalistę w tej
dziedzinie. Proszę o poradę czy warto iść na badanie do tego lekarza.
Obserwuj wątek
    • amania Re: Echo serca-prof.Stańczyk Łódź 16.11.04, 15:02
      Ja jeżdżę do Łodzi z Poznania, ale do pani prof respondek. Z tego co wiem,
      najlepsza jest tam ona i Dudarewicz. O Stańczyku nie słyszałam.
    • magdek2 Re: Echo serca-prof.Stańczyk Łódź 16.11.04, 15:16
      też nigdy nie słyszałam o takim lekarzu z Łodzi zajmującym się usg serca
    • dagma72 Re: Echo serca-prof.Stańczyk Łódź 16.11.04, 18:54
      witaj. Ja miałam robione echo serca u prof Stańczyka ale było to bardzo dawno
      (10 lat temu). Pamiętam że trwało to dość długo (ok godz). Podczas badania nic
      nie mówił po skończeniu udzielił wyczerpujących informacji. Myślę że jest godny
      polecenia.

pozdrawiam

• magdek2 Re: Echo serca-prof.Stańczyk Łódź 16.11.04, 21:16
      czy to znaczy, że zawsze tak długo to trwa ? nie orientujecie sie, ja za dwa
      tyg. idę na takie usg, ale godzina lekko mnie przeraża...
      • dagma72 Re: Echo serca-prof.Stańczyk Łódź 17.11.04, 13:32
        Myślę że nie zawsze tak długo trwa. Ja pierwsze dziecko urodziłam z zespołem
        edwardsa co się łączy z tym że są liczne wady serca. Podejrzewam że lekarz
        musiał dokładnie sprawdzić i opisać każdą wadę i stąd taki długi czas badania.
        Nie chciałam o tym pisać żebyście się nie martwiły na zapas. Ale takie choroby
        jak u mojej pierwszej dzidzi zdarzają się niezwykle rzadko. Myślę że wasze
        maleństwa mają serduszka jak dzwoneczki i wyniki będą pomyślne A nawet jeśli
        badanie będzie trwało trochę dłużej to będziecie miały okazję poprzyglądać się
        serduszkom.
        Powodzenia
        • anwopik Re: Echo serca-prof.Stańczyk Łódź-do dagma72 17.11.04, 13:43
          Dziękuję wszystkim za odpowiedź.
          Dagma72- przykro mi że Twoja dzidzia jest chora. Chciałabym się Ciebie zapytać
          na czym tak naprawdę badanie echa serca płodu polega. Czy podczas tego badania
          lekarz sprawdza także inne narządy, czy zajmuje się tylko i wyłącznie
          serduszkiem? Czy można np. potwierdzić u niego płeć dziecka, bo na usg które
          robiliśmy w zeszłym tygodniu nie było dobrze widać.
          • sula_i_komary Re: Echo serca-prof.Stańczyk Łódź-do dagma72 17.11.04, 14:01
            Właśnie! Też o to chciałam zapytać.Na badanie idę za tydzień smile
            sula i chłopaki-bliźniaki
            24t6d
          • dagma72 Re: Echo serca-prof.Stańczyk Łódź-do dagma72 17.11.04, 14:15
            Moja dzidzia zmarła niestety 2 tyg po porodzie. Jak już pisałam jest to bardzo
            rzadka choroba ale i bardzo ciężka z reguły dzieci nie przeżywają. Teraz jestem
            w 37 tc. jestem po amniopunkcji i mam pewność że moja córcia jest zdrowa i ma
            się dobrze. Czekam z niecierpliwością kiedy ją zobaczę i przytulę.
            Co do samego badania to wygląda ono jak usg z tym że lekarz skupia się na
            serduszku i ocenia jego budowę (komory serca, naczynka krwionośne itp.). U mnie
            nie sprawdzał innych narządów ale jak wcześniej pisałam ja echo miałam robione
            10 lat temu. Możesz zapytać lekarza może sprawdzi.
            Myślę że to badanie jest ogromnie ważne bo przy jakichkolwiek
            nieprawidłowościach można zacząć leczyć dzidzię już w brzuszku.
            pozdrawiam i życzę dobrych wieści
            • anwopik Re: Echo serca-prof.Stańczyk Łódź-do dagma72 17.11.04, 14:27
              Dagma- dziękuję Ci za wyczerpującą odpowiedź.
              Życzę Tobie i Twojej córeczce wszystkiego dobrego, przede wszystkim dużo, dużo
              zdrówka.
    • magdek2 Re: Echo serca-prof.Stańczyk Łódź 17.11.04, 17:23
      z tego co wiem, to jesli idziesz prywatnie to płacisz osobno za usg serca a
      osobno za usg oceniajace narządy wewnętrzne, tak przynajmniej jest u mnie. I
      usg serca podobno najlepiej zrobic na przełomie 23 i 24 tyg.
      jeszce chciałam zapytac czy podczas usg serca mozna wykryć tę chorobę Edwardsa
      czy tylko podczas badań inwazyjnych, bo ja na takie nie chciałam sie zdecydować.
      • dagma72 Re: Echo serca-prof.Stańczyk Łódź 18.11.04, 12:39
        Echo serca nie wykryje z. Edwardsa ponieważ ta choroba to nie tylko chore
        serduszko ale wiele innych narządów. W 100 % wykryje amniopunkcja. A usg
        genetycze mogą dawać pewne podejrzenia.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka