Dodaj do ulubionych

WYCZEKIWANIE PIERWSZYCH RUCHÓW - PROSZE O POMOC

18.11.04, 12:27
Jestem teraz w 18 tc.Mój lekarz prosił abym wysłuchiwała pierwszysch ruchow.
Juz od tygodnia mam takie uczucie wieczorami jak leże, jakby coś we mnie tak
bulgotało czasami. Trudno mi to opisać ale tak jakby cos troszecze rosło a
pozniej pękało. Echh nie wiem czy dobrze to opisuje.
Jesli mogłybyscie mi pomóc, jakie Wy miałyście objawy? Czy moje objawy to
moga byc własnie pierwsze ruchy maleństwa?
Obserwuj wątek
    • zonka9 Re: WYCZEKIWANIE PIERWSZYCH RUCHÓW - PROSZE O POM 18.11.04, 12:31
      Amelio! Gratuluje!
      Tak to wlasnie, pierwsze wyczuwalne, przez nas ruchy.Ja mialam bardzo podobnie,
      juz niedlugo zacznie kopac, to jest cudowne uczucie.
      Mnie kopie dopiero od 4 dni a czekam na kazda taka chwile z utesknieniem.
      Emi i Macius 20tc.
    • iguana-marta Re: WYCZEKIWANIE PIERWSZYCH RUCHÓW - PROSZE O POM 18.11.04, 12:34
      tak to jest to takie małae pękające bombelki wink)
      • lula11 Re: WYCZEKIWANIE PIERWSZYCH RUCHÓW - PROSZE O POM 18.11.04, 12:55
        Witaj,
        u mnie te pierwsze ruchy to jakby motyl zamknięty w dłoniach plus przepływanie z
        jednej części brzucha w drugą.
        To co czujesz to bez wątpienia maluszeksmile)))))))),
        Ja od wczoraj jestem bardzo szczęśliwa, bo właśnie wczoraj poczułam pierwsze
        ruchy mojego maleństwa, to moja trzecia ciąża wiec jestem pewna choć to dopiero
        koniec 13tc.

Agata.
    • pelea Re: WYCZEKIWANIE PIERWSZYCH RUCHÓW - PROSZE O POM 18.11.04, 14:13
      i ja sie dolaczam smile bo odczuwalam na poczatku tak samo. a teraz czuje juz
      delikatne kopniaczki.
      pozdrawiam serdecznie Ciebie i malenstwo
      • anielka25 Re: WYCZEKIWANIE PIERWSZYCH RUCHÓW - PROSZE O POM 18.11.04, 15:09
        Gratulacje - możesz być pewna że to właśnie pierwsze ruchy twojego maleństwa. U
        mnie zaczęło się około 20 tygodnia - teraz jest koniec 24 tygodnia i czuje
        ruchy dziecka na prawde bardzo mocno nawet w ciągu dnia. Praktycznie po każdym
        posiłku maleństwo się budzi daje o sobie znać oraz wieczorami kiedy ja próbuje
        zasnąć. Czasami wręcz czuje jakby dziecko zapierało się nóżkami o mój brzuch...
        To przeurocze uczucia... Pozdrawiam!
        • nupik Re: WYCZEKIWANIE PIERWSZYCH RUCHÓW - PROSZE O POM 18.11.04, 15:15
          Dolaczam sie do gratulacji , ja dokladnie w 18 tygodniu poczulam to bulgotanie
          i jak to swietnie opisalas rosniencie i pekniecie, to dzidzius!!!Teraz to sie
          bedzie nasilalo, porzadny kopniak jesszcze mi sie nie przydarzyl, ale tatus
          kladzie reke i czuje bez problemu
          pozdrawiam ciebie i plywaczka
          nupik 20tc
    • diana80 Re: WYCZEKIWANIE PIERWSZYCH RUCHÓW - PROSZE O POM 18.11.04, 15:32
      Witam
      Ja równiez sie dołączam. Jestem w 23 tyg. ciąży. Pierwsze przemieszczenie mojej
      małej było w 15 tc. Były to delikatne ruchy, teraz juz daje mocnejsze kopniaki.
      Aż brzuszek mi podskakuje :o))))
      Pozdrawiamy
      • amelia792 Re: WYCZEKIWANIE PIERWSZYCH RUCHÓW - PROSZE O POM 18.11.04, 18:36
        Dziękuje Wam bardzo za odpowiedzi, a wiec utwierdziłam się w przekonaniu że to
        mój maluszek sie odzywasmile Bardzo sie cieszęsmilePozdrawiam Was przyszle mamusiesmile)
    • kropka1907 Re: WYCZEKIWANIE PIERWSZYCH RUCHÓW - PROSZE O POM 19.11.04, 20:36
      Ja jestem w 19 tc. i nic nie czuję!!! Nie mogę się już doczekać, ale moje
      dziecko nie ma ochoty dać znać o sobie.
      • nuncjatka Re: WYCZEKIWANIE PIERWSZYCH RUCHÓW - PROSZE O POM 19.11.04, 23:52
        Początkowo ruchy są tak nieznaczne, że ciężko je odróżnić np. od perystaltyki jelit.
        Aktywność płodu może pobudzić zjedzenie lekkiego posiłku lub wypicie szklanki mleka. Ruchy płodu znacznie łatwiej wyczuwalne sa w pozycji leżącej
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka