Dodaj do ulubionych

cholestaza

24.11.04, 10:58
Czy któraś z Was to miała? Czy ta choroba jest uleczalna?
Obserwuj wątek
    • jagasz Re: cholestaza 24.11.04, 11:10
      Wpisz w wyszukiwarkę forum cholestaza, znajdziesz mnóswo listów od dziewczyn,
      które przez to przeszły.
      Ja ostatnio miałam podejrzenie o cholestazę, okazało się to jednak kamieniem w
      pęcherzyku żółciowym - jestem w 25 tc.
      Pozdrawiam

aga
      • jagasz Re: cholestaza 24.11.04, 11:12
        Zobacz tutaj, możęudało mi sięskopiować:
        szukaj.gazeta.pl/szukaj/0,52001.html?VE_szukaj_a=cholestaza&ile=10&orderby=data_od+desc&spojnik=and&tag=585&poz=0&tab
        licaSzukaj=forum_temat&zywe=2&x=16&y=7

Jak nie to wejdźw wyszukiwarke.

aga
        • jagasz Re: cholestaza 24.11.04, 11:13
          Kliknij tylko na szukaj.

aga
        • jagasz Re: cholestaza 24.11.04, 11:19
          kliknij tylko na szukaj.

aga
      • arax Re: cholestaza 24.11.04, 11:15
        Dzięki, ja jestem w 29 tc i wczoraj byłam na wizycie, gdzie powiedziałam doktor
        o swędzącym mnie brzuchu, doktor była dziwnie małomówna i od razu skierowała
        mnie na próby wątrobowe, ale ja trochę po przyjściu do domu poczytałam i teraz
        się bardzo martwię
        • jagasz Re: cholestaza 24.11.04, 14:36
          Swędzący brzuch nie świadczy o cholestaziewink raczej o rozciąganiu się skóry
          właśnie na brzuchu.
          O cholestazie świadczą oczywiście wyniki badań ale też swędzące dłonie i stopy,
          spadek wagi, przede wszystkim.
          Głowa do górywink
          Pozdrawiam

aga
          • kmyczek Re: cholestaza 24.11.04, 14:53
            poszukaj sobie w archiwum bo sporo bylo wczesniej na ten temat, ja Ci tylko
            powiem ze u mojej kolezanki wykryto cholestaze (to sie normalnie leczy w ciazy)
            z wynikow badan moczu, nie miala zadnych innych dolegliwosci i jej lekarz sie
            tym nie bardzo przejol bo z tego co czytlam nie leczona moze miec rozne skutki
            uboczne, ale ona naszczescie w zeszly poniedzialek urodzila zdrowe i cale
            dziecko
            dlatego jak ja u Ciebie wykryja to nie daj sie zwiezc slowami ze to nic takiego
            pozdrawiam
            • jagasz Re: cholestaza 25.11.04, 09:25
              Czekamy na info od Ciebiewink)))
              aga
              • arax Re: cholestaza 25.11.04, 14:22
                Dzięki za wczorajsze skopiowanie linku, duuuużo czytałam i już sama nie wiem,
                co o tym myśleć. Dzisiaj rano byłam na badaniach a po południu wybieram się do
                doktora, bardzo się boję.
                • kmyczek Re: cholestaza 25.11.04, 14:37
                  nie boj sie jesli masz cholestaze a bedziesz ja leczyla nic sie nie stanie ani
                  Tobie ani niuni ktora nosisz
                  pozdrawiam
              • arax Re: cholestaza 25.11.04, 17:02
                Wszystko u mnie w porządku. Odebrałam dzisiaj wyniki próby wątrobowej i
                wszystko jest w jak najlepszym porządku, bardzo się z tego powodu cieszę, ale
                przez 2 dni przeżyłam koszmar. Baam się strasznie o dzieciątko (jestem w 29tc)
                ponieważ nie wiedziałam nic o tej chorobie, a moja pani doktor pewnie nie chcąc
                mnie martwić nie powiedziała mi na temet tej choroby prawie nic. Dopiero tutaj
                dzięki tobie Jagasz dowiedziałam się trochę więcej, ale nie było mi z tym
                lepiej. Bardzo dziękuję za informacje i radzę wszystkim żeby byli czujni, jeśli
                będzie ich swędziało ciało, bo jak się okazuje jest to mało znana i poważna dla
                dziecka choroba, pozdrawiam
            • mazuba Re: cholestaza 25.11.04, 14:45
              kmyczek napisała:

> poszukaj sobie w archiwum bo sporo bylo wczesniej na ten temat, ja Ci tylko
              > powiem ze u mojej kolezanki wykryto cholestaze (to sie normalnie leczy w
              ciazy)
              >
              > z wynikow badan moczu, nie miala zadnych innych dolegliwosci

w jaki sposb z wynikow badania moczu mozna wykryc cholestaze?????????????????
              to znaczy na co nalzey zwrocic uwage?? jesli nie ma dolegliwosci??
              pozdr
              magda
              • kmyczek Re: cholestaza 25.11.04, 15:10
                u mojej koleżanki wyszła w moczu bilirubina i to spowodowało że lekarz ją
                skierował na dodatkowe badania, potem próby wątrobowe i wyszła cholestaza,
                więcej nie wiem, bo aż tak się tym nie interesowałam.
                ale na stronce: www.borgis.pl/czytelnia/nm_ginekolo/34.php znajdziesz więcej
                informacji na ten temat
                pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka