arax 24.11.04, 10:58 Czy któraś z Was to miała? Czy ta choroba jest uleczalna? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
jagasz Re: cholestaza 24.11.04, 11:10 Wpisz w wyszukiwarkę forum cholestaza, znajdziesz mnóswo listów od dziewczyn, które przez to przeszły. Ja ostatnio miałam podejrzenie o cholestazę, okazało się to jednak kamieniem w pęcherzyku żółciowym - jestem w 25 tc. Pozdrawiam aga Odpowiedz Link Zgłoś
jagasz Re: cholestaza 24.11.04, 11:12 Zobacz tutaj, możęudało mi sięskopiować: szukaj.gazeta.pl/szukaj/0,52001.html?VE_szukaj_a=cholestaza&ile=10&orderby=data_od+desc&spojnik=and&tag=585&poz=0&tab licaSzukaj=forum_temat&zywe=2&x=16&y=7 Jak nie to wejdźw wyszukiwarke. aga Odpowiedz Link Zgłoś
arax Re: cholestaza 24.11.04, 11:15 Dzięki, ja jestem w 29 tc i wczoraj byłam na wizycie, gdzie powiedziałam doktor o swędzącym mnie brzuchu, doktor była dziwnie małomówna i od razu skierowała mnie na próby wątrobowe, ale ja trochę po przyjściu do domu poczytałam i teraz się bardzo martwię Odpowiedz Link Zgłoś
jagasz Re: cholestaza 24.11.04, 14:36 Swędzący brzuch nie świadczy o cholestazie raczej o rozciąganiu się skóry właśnie na brzuchu. O cholestazie świadczą oczywiście wyniki badań ale też swędzące dłonie i stopy, spadek wagi, przede wszystkim. Głowa do góry Pozdrawiam aga Odpowiedz Link Zgłoś
kmyczek Re: cholestaza 24.11.04, 14:53 poszukaj sobie w archiwum bo sporo bylo wczesniej na ten temat, ja Ci tylko powiem ze u mojej kolezanki wykryto cholestaze (to sie normalnie leczy w ciazy) z wynikow badan moczu, nie miala zadnych innych dolegliwosci i jej lekarz sie tym nie bardzo przejol bo z tego co czytlam nie leczona moze miec rozne skutki uboczne, ale ona naszczescie w zeszly poniedzialek urodzila zdrowe i cale dziecko dlatego jak ja u Ciebie wykryja to nie daj sie zwiezc slowami ze to nic takiego pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
arax Re: cholestaza 25.11.04, 14:22 Dzięki za wczorajsze skopiowanie linku, duuuużo czytałam i już sama nie wiem, co o tym myśleć. Dzisiaj rano byłam na badaniach a po południu wybieram się do doktora, bardzo się boję. Odpowiedz Link Zgłoś
kmyczek Re: cholestaza 25.11.04, 14:37 nie boj sie jesli masz cholestaze a bedziesz ja leczyla nic sie nie stanie ani Tobie ani niuni ktora nosisz pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
arax Re: cholestaza 25.11.04, 17:02 Wszystko u mnie w porządku. Odebrałam dzisiaj wyniki próby wątrobowej i wszystko jest w jak najlepszym porządku, bardzo się z tego powodu cieszę, ale przez 2 dni przeżyłam koszmar. Baam się strasznie o dzieciątko (jestem w 29tc) ponieważ nie wiedziałam nic o tej chorobie, a moja pani doktor pewnie nie chcąc mnie martwić nie powiedziała mi na temet tej choroby prawie nic. Dopiero tutaj dzięki tobie Jagasz dowiedziałam się trochę więcej, ale nie było mi z tym lepiej. Bardzo dziękuję za informacje i radzę wszystkim żeby byli czujni, jeśli będzie ich swędziało ciało, bo jak się okazuje jest to mało znana i poważna dla dziecka choroba, pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
mazuba Re: cholestaza 25.11.04, 14:45 kmyczek napisała: > poszukaj sobie w archiwum bo sporo bylo wczesniej na ten temat, ja Ci tylko > powiem ze u mojej kolezanki wykryto cholestaze (to sie normalnie leczy w ciazy) > > z wynikow badan moczu, nie miala zadnych innych dolegliwosci w jaki sposb z wynikow badania moczu mozna wykryc cholestaze????????????????? to znaczy na co nalzey zwrocic uwage?? jesli nie ma dolegliwosci?? pozdr magda Odpowiedz Link Zgłoś
kmyczek Re: cholestaza 25.11.04, 15:10 u mojej koleżanki wyszła w moczu bilirubina i to spowodowało że lekarz ją skierował na dodatkowe badania, potem próby wątrobowe i wyszła cholestaza, więcej nie wiem, bo aż tak się tym nie interesowałam. ale na stronce: www.borgis.pl/czytelnia/nm_ginekolo/34.php znajdziesz więcej informacji na ten temat pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś