Dodaj do ulubionych

nadciśnienie

02.12.04, 09:19
Mam ciśnienie 170/95 (mierzone u lekarza).Gin kazał mi mierzyć w domu i
pzyjść po 5 dniach.Bardzo się jednak boję.Sama nie wiem co robić.Jestem w 21
tygodniu.
Obserwuj wątek
    • amelka623 Re: nadciśnienie 02.12.04, 10:52
      ???
    • gabrysia55 Re: nadciśnienie 02.12.04, 11:03

Witam! Ja też mam problemy z ciśnieniem. Moje to 150/90 i Gin. kazał mi mierzyć
      trzy razy dziennie i zapisywać do nastepnej wizyty. Ja jestem w 24 tyg. W domu
      mam dobre, więc myślę,że wizyta u niego tak na mnie działa.
    • magdh26 Re: nadciśnienie 02.12.04, 11:21
      Witaj.
      Ja równiez miałam wysokie ciśnienie w trakcie ciąży. Mierzyłam w domu
      3xdziennie. U lekarza zawsze miałam wyższe - denerwowałam się.
      Nie martw się, mierz w domu, zapisuj a potem pokaż wyniki lekarzowi. Jeżeli
      uzna on za stosowne, to przepisze Ci leki obniżające ciśnienie. Ja takie
      zażywałam. Co prawda moje ciśnienie nie było aż takie wysokie jak Twoje, ale
      nie martw się. Unikaj stresu, nie trzeba denerwować siebie i dziecka , głowa do
      góry będzie dobrze.
      Pozdrawiam.
      • joasia20 Re: nadciśnienie 02.12.04, 11:35
        witam, ja też mam od kilku tygodni problem z ciśnieniem, najwyższe zanotowane
        to 160/105, w domu różnie to bywa ale często ok. 140/90 a nawet wyżej, dostałam
        leki na obniżenie ciśnienia ale one tak różnie działają... niby ciśnienie jest
        wysokie, ale ja czuję się dobrze, więc może to taki mój urok... pozdrawiam i
        nie martw się!
        asia 38t.c.
    • iwonady Re: nadciśnienie 02.12.04, 11:54
      Witaj!
      Ja tez mam ciśnienie wysokie, najwyższe na wizycie zanotowane to 165/105. W
      domu przy lekach nie przekracza 135/85.....ale ogólnie jest w normie 120/80.
      Musisz na to uważac i mierzyć. Byc moze dostaniesz leki.....ale z tym da się
      żyć. MOżna ograniczyc sól i napoje, mi to tez pomogło, bo zniknęły obrzeki.
      Obrżeki to jeden z objawów nadciśnienia.
      Moja mam w każdej ciazy miała nadcusnienie, potem gestoże, a było to lata temu
      i wszyscy urodziliśmy sie zdrowi i bez problemu. Głowa do góry....a reka na
      pulsie..smile))))))) (ciśnieniomierzu)
    • amelka623 Re: nadciśnienie 02.12.04, 14:33
      bardzo wam dziękuję za rady.Teraz wiem,że wszystko będzie ok.Pozdrawiam.Ania
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka