Dodaj do ulubionych

brzuszek w 21tc

07.12.04, 17:09
powinien juz chyba byc konkretnie widoczny, a moj to tak ledwo ledwo i sie
martwie... czy to normalne? rucy malestwa czuje od tygodnia, tylko o ten
brzuszek sie niepokoje... czy ktos mnie moze pocieszyc? pozdrawiam serdecznie
Obserwuj wątek
    • jowa20 Re: brzuszek w 21tc 07.12.04, 17:27
      Mysle,ze calkowicie nie masz sie czym martwic.Kwestia brzucha to barzdo
      indywidualna sprawa i mysle,ze kazdy sie pod tym podpisze.Ja w 20tc nie mialam
      w ogole brzucha,tez sie martwilam i zadreczalam,bo to niby juz polowa ciazy,a
      brzucha nie bylo.Jednak pociesze Cie,ze brzuch na pewno Ci jeszcze wyskoczy i
      zdazysz sie nim nacieszyc.Zreszta wlasnie kolo 30tc i pozniej dzidzia rosnie
      bardzo intensywnie i brzuszek bedzie wiekszy z dnia na dzien.Jestem w 34tc i
      powiem szczerze,ze gdzies od 32tc ciesze sie w pelni brzuszkiem i w koncu widac
      moja ciaze,takze cierpliwosci!!P.s.Dodam,ze jak bylam w szpitalu lezalam z
      dziewczyna w 23tc i brzucha nie miala w ogole,byla plaska jak decha,a z dzidzia
      wszytsko bylo ok.Mysle,ze Cie uspokoilam,ale rozumiem Twoje obawy!!!!Caluje!!!
    • anek130 Re: brzuszek w 21tc 07.12.04, 19:04
      nic sie nie martw! ja w czwartek zaczynam 26 tc a jak ubiorę nie obcisłe rzeczy
      to jeszcze nie widać, natomiast nago wyglądam jakbym sobie dobrze pojadła.
      Przytyłam za to 7 kg i naprawdę nie wiem, gdzie one są, bo w innych miejscach
      nie przytyłam. Dzidzius rozwija się prawidłowo, ma wymiary i wagę taką, jak
      mieć powinien na ten tydzień ciąży. Codziennie słyszę pytania typu: gdzie ty
      masz ten brzuch? Zaczynam się denerwować wiec czekam aż rzeczywiście bedzie
      widac, że jestem w ciąży.

pozdrawiam
      Ania 25tc
    • pulpec Re: brzuszek w 21tc 07.12.04, 19:05
      nie martw się smile
      mi zaczął wyłazić tak na dobre dopiero po 20 tc i następny miesiąc to był czas
      naprawdę sporego przyrostu smile
    • ann11 Re: brzuszek w 21tc 07.12.04, 23:33
      Cześć!
      Nic się nie martw. Jeśli czujesz się dobrze, nie masz plamień i czujesz ruchy
      to możesz być spokojna - to najważniejsze. Przy kolejnej wizycie zapytaj o to
      lekarza. Moja siostra miała tak mały brzuszek że jak była w 8 miesiącu i
      założyła lużniejszą koszulę to nikt nie widział że jest w ciąży, do końca ciąży
      nosiła portki z przed ciąży (co prada rozpięte i czymś nakryte). Brzuszek miała
      naprawde maleńki, dzieciątko urodziła zdrowe z wagą 3,120 kg. Ja jestem w 20 tg
      i już doganiam ten jej brzuszek z 8 miesiąca (choć to mja pierwsza ciąża)!
      Nie matrw się! Pozdrawiam ...
    • cookee2 Re: brzuszek w 21tc 08.12.04, 11:23
      Każda kobieta inaczej nosi ciąże niektórym poprostu idzie trochę na boki ciesz
      się że jeszcze możesz zawiązać szurówki i obciąć paznokcie u nóg na wszystko
      przyjdzie czas ja i moja siostra jesteśmy identycznie w ciąży (3 dni różnicy)
      kiedy mi w pasie przybyło już 17 cm jej 1 cm (17tc) więc się nie przejmuj
      pozdrawiam
    • kropka1907 Re: brzuszek w 21tc 08.12.04, 12:17
      Nie przejmuj się tym, ja też mam ledwie zaokrąglony brzuszek (22 t.c.)
      Dziewczyny w pracy śmieją się, że mam ciążę urojoną. Przytyłam 1,5 kg ale
      lekarz mówi, że czasem tak jest i wagą mam się nie przejmować. Jeśli powiększa
      się macica i dziecko prawidłowo rośnie nie ma się czym martwić. Pozdrawiam
    • anielka25 Re: brzuszek w 21tc 08.12.04, 14:51
      Witaj!
      Ja jestem w 27 tygodniu ciązy i dopiero teraz mój brzuszek robi się nieco
      bardziej okrągły natomiast nadal wchodzę w ciuchy z przed ciązy. Też mi
      wiecznie wszyscy dokuczają i pytają gdzie ten brzuch. Trzeba mi się dobrze
      przyjżeć aby zobaczyć ciąże. To pewnie ostatnie takie chwile bo za niedługo
      będe grubaską i nic sie już nie ukryje. Pozdrawiam i nie masz sie czym martwić.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka