Dodaj do ulubionych

POMÓŻCIE!!!

10.12.04, 11:58
sytuacja wyglada tak. tydzien temu powinnam miec okres. nie mam. brzuch bolal
okresowo jakis czas i ...przeszlo bokiem. teraz jestem, czuje sie spuchnieta.
piersi najbardziej. czy myslicie, ze to moze byc ciaza? jak dlugo mam czekac
zanim zaczne to sprawdzac? co czulyscie w pierwszych 2 tyg. ciazy? bardzo bym
sie cieszyla z dziecka. wiec to nie problam. tylko nie chcialabym wyjsc na
histeryczke i idiotke przed rodzina i lekarzem. prosze o odpowiedz.pozdrawiam
WSZYSTKIE MAMUSIE!
Obserwuj wątek
    • iwka901 Re: POMÓŻCIE!!! 10.12.04, 12:02
      Hej,
      Łatwo to sprawdzisz wykonując test ciążowy "sikany". Tydzień po terminie
      miesiączki wyjdzie juz o każdej porze dnia. Możesz też zrobić test z krwi.
      A do lekarza się nie śpiesz, bo w tym okresie nic nie zobaczy i tez Ci każe test
      zrobić.
      Daj znać, jaki wynik!!!
      • emma_euro_emma Re: POMÓŻCIE!!! 10.12.04, 12:11
        Leć do apteki i... powodzenia! W moim przypadku pierwszymi objawami były: powiększenie się i bolesność piersi i obrzydzenie do papierosów - to przez pierwsze 2 tygodnie. Następnie zawroty głowy, niechęć do pewnych potraw i pochłanianie kilogramami jedzenia. Acha, no i siusiu bardzo często. Pewne objawy takie, jak przed okresem, ale takie jakby wyolbrzymione. Z tego, co piszesz, wynika, że jesteś w 5 tc (o ile, oczywiście jesteś). Życzę wszystkiego najlepszego i leć do tej apteki. I podziel się z nami wynikiem.
        Pozdrawiam
    • marva Re: POMÓŻCIE!!! 10.12.04, 12:07
      Witam
      Napewno niejestem ekspertem, bo kazda kobieta ma swoje indywidualne objawy
      ciązy, ale na Twoim miejscu zrobiłabym test, który zapewne rozwieje Twoje
      wątpliwości. Ja zorientowałam się, że jestem w ciąży własnie po piersiach..
      jeszcze przed terminem spodziewanej miesiączki, odrazu spuchły jak nigdy i
      okropnie bolały, brzuch owszem bolał, ale tylko jakiś tydzień nie więcej, także
      jest bardzo prawdopodobne, że będziesz mamusią ;o), czego życzę Ci z całego
      serca. Bierz folik i zrób test. Ja dodatkowo jeszcze brałam wit. B6, bo ponoc
      lepiej ten folik przyswaja,
      życzę powodzonka!
      Marta i 18 tyg. dzidzia
      • okulewiczu Re: POMÓŻCIE!!! 10.12.04, 12:14
        Hej! Moim pierwszym objawem była właśnie bolesność piersi, ale taka niemożliwa
        wręcz do zniesienia. Dowiedziałam się, że jestem w cia ży w 2 tygodniu i to
        właśnie dzięki testowi, takze leć do apteki i powodzenia
        Ula i Pwełek 36/37 tc
    • magdalena_27 Re: POMÓŻCIE!!! 10.12.04, 12:23
      test, test, test!!! ja też dowiedziałam się po tygodniu opóźnienia, tylko że
      miałam całkiem prawidłowe "bóle menstruacyjne".
      okropnie chciało mi sie siku, potem przyszło obrzmienie.
      koniecznie napisz, jakie wyniki!!!!
      magda i maja (26 tyg)
      • agniecha79 Re: POMÓŻCIE!!! 10.12.04, 13:48
        W moim przypadku było dokladnie tak samo, zaczęło sie od bolących piersi i
        zauważylam, że moje brodawki się zmieniły, stały się większe i ciemniejsze. W
        dniu spodziewanego okresu mialam bardzo delikatne plamienia, ale brzuch mnie
        bolal normalnie. Nie wytrzymałam i polecialam po test, który wyszedl
        pozytywnie smile polecam Ci to samo co moje przedmówczynie. Kup sobie test i
        będziesz znacznie spokojniejsza.
        Trzymam kciuki za wynik smile
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka