kobie_ta 14.12.04, 13:12 powiedzci mi proszę kiedy pojawiły się u was pierwsze objawy ciąży i jakie to były objawy? innymi słowy: kiedy poczułyście, że być może jesteście w ciąży??? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
paulinawk Re: pierwsze objawy ciąży 14.12.04, 13:23 Hej pierwszym objawem był brak miesiaczki.Dwa testy zrobione dzien po dniu wykazały ciąże(to był dzien spodziewanej miesiaczki).Bolały piersi jak zwykle na @. Kolejnym objawem był u mnie przez caly tydzien od dnia nieotrzymanej miesiaczki,ból w podbrzuszu.Czułam sie zupełnie tak jakbym miala dostać @. Nastepne objawy pojawily sie juz po stwierdzonej przez gina ciazy i były to (są nadal!)mdłosci,gdziec od 6-7 tygodnia ciąży. Tak było u mnie pozdrawiam Paulina i maleństwo - 11 t.ciąży Odpowiedz Link Zgłoś
aga.com Re: pierwsze objawy ciąży 14.12.04, 13:24 Po pierwsze okres spózniał mi sie kilka dni,po drugie zaczełam cześciej oddawac mocz.z poczatku myslałam nawet że może mam jakies zapalenie bo pobolewał mnie brzuch i jajniki ale jak zrobiłam test to już nie miałam żadnych wątpliwosci ze jestem w ciazy. Odpowiedz Link Zgłoś
luna333 Re: pierwsze objawy ciąży 14.12.04, 13:35 u mnie zawsze piersi bolały na ponad tydzień przed spodziewanym okresem, a w tym cyklu zaczęły na 3 dni przed @ której rzecz jasna nie dostałam, brzuch bolał tak samo jak przed @ , zrobiłam test na 3 dni przed spodziewaną @ i wyszła ledwie widoczna 2 kreseczka, po kilku dniach drugi test i już była widoczna... szczerze mówiąc często nie ma żadnych wczesnych objawów ciązy... pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
pucella Re: pierwsze objawy ciąży 14.12.04, 13:37 mnie bardzo bolało w podbrzuszu, podobnie jak na okres, ale nie tak samo. drugi ważny objaw - podwyższona temperatura (mierzyłam ją od niedawna, wiec nie do konca byłam pewna, bo nie miałam wielu wykresów, by porównać, ale jednak tym razem temperatura była zdecydowanie wyzsza, no i nie spadała, jak przed okresem), a trzeci objaw - totalne wahania nastroju, od euforii bez powodu po nieuzasadnione rozdrażnienie i złość, a to wszystko w wiekszym nateżeniu, niż zazwyczaj przed okresem. w dniu spodziewanego okresu zrobiłam test i oczywiście były dwie kreski. Jestem bardzo szczęśliwa, bo to wszystko wydarzyło sie niedawno - prezent od Mikołaja Odpowiedz Link Zgłoś
kobie_ta Re: pierwsze objawy ciąży 14.12.04, 14:23 termin następnej @ to u mnie 21.12, więc na test jest jeszcze dużo za wcześnie...mam jednak takie nieśmiałe przeczucie, że... zwłaszcza, że kochaliśmy się w okresie ewidentnie płodnym na razie to mnie brzuch pobolewa, tak trochę jakby owulacyjnie...ale owu już była Odpowiedz Link Zgłoś
arwena751 Re: pierwsze objawy ciąży 14.12.04, 23:49 Pierwszym objawem jest lekko podwyższona temperatura ciala.Ja mam dwójke dzieci i za każdym razem wiedziałam, że jestem w ciąży już kilka dni "po" ponieważ prowadząc obserwację temperatury widziałam, że temperatura nie spada po jajeczkowaniu tylko wciąż jest lekko podwyższona.Pozdrawiam i powodzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
lenka30a Re: pierwsze objawy ciąży 15.12.04, 14:20 Witaj kobie-to!!! Jestem w takiej samej sytuacji, moja planowana @ wypada na 22 grudnia, my też z mężem mocno staraliśmy się w dni płodne Ja już bym chciała zrobic test, ale wiem ze to za wczesnie, no cóz wypada poczekać masz jakieś ewentualne objawy?? Bo ja mam wzdęcia,których wcześniej nigdy nie miałam, mam taki pełny brzuch, jakbym się obżarła piersi mnie nie bolą, chociaż może troszkę urosły, poza tym żadnych bóli, nawet tych na @. Odpowiedz Link Zgłoś
kobie_ta Re: lenko! 16.12.04, 08:54 wzdęć nie mam ale pobolewanie brzucha owszem...i obrzmiałe piersi - jakoś tak bardziej niż przed @...i apetyt spory coż musimy jeszcze cierpliwie poczekać pozdrawiam serdecznie Odpowiedz Link Zgłoś
wzetka Re: pierwsze objawy ciąży 11.01.05, 20:08 Witam. Mam bardzo podobne objawy i marzę o dziecku. Ciekawa jestem czy u Ciebie Lenko30 okazało się ze jeseś w ciąży? Odpisz proszę. Odpowiedz Link Zgłoś
lakris Re: pierwsze objawy ciąży 14.12.04, 23:39 wlasnie sie tak zastanawiam czy to mozliwe zeby biorac tabletki tez wpasc??? nie wiem i jeszcze nie robilam testu bo w sumie mialam okres ale trwal tylko 3 dni i jak zawsze dostawalam w piatek to tym razem we wtorek i sie skonczyl zupelnie niespodziewanie tak jak by ktos po prostu zakrecil kran i juz nie lecialo.raz planienie. ale caly czas mnie mdli. no moze nie non stop ale mam zawsze kilka momentow w ciagu dnia ze mnie mdli.teraz jestem 5 dni po skonczony okresie i dostalam cos w rodzaju uplawow. to taka biala wydzielina ale bylo jej jakos wiecej jak zwykle. czy to normalne??? Odpowiedz Link Zgłoś
ikw1 piersi!!!!!!!!!!!!!! 14.12.04, 23:45 takich "balonów" to nigdy nie mialam zaczeły bolec jeszcze przed terminem @ i oczywiscie brzuch bolał jak na @, dopiero pozniej inne objawy typu mdłości[6tc] Ale szczerze rzecz ujmując nie czuje sie jeszcze "mamuską" nawet jak mi niedobrze iza + 9,5 tygodnia Odpowiedz Link Zgłoś
dorcia-dd Re: piersi!!!!!!!!!!!!!! 14.12.04, 23:56 ikw...no to ja miałam bardzo podobne objawy do twoich.Czy ty aby mnie nie zaczarowała telepatycznie;-]hihi;-] Odpowiedz Link Zgłoś
sylwia.ax Re: pierwsze objawy ciąży 15.12.04, 10:43 Ja nabrałam podejrzeń, już ok. 1-1,5 tygodnia po zapłodnieniu. Byłąm bardzo spiąca, pomimo pięknej majowej pogody Odpowiedz Link Zgłoś
efef Re: pierwsze objawy ciąży 15.12.04, 10:59 u mnie pierwszym objawem były krostki na twarzy... szczegolnie na skroniach i powiększone piersi Odpowiedz Link Zgłoś
niemowlaczek Re: pierwsze objawy ciąży 15.12.04, 13:41 u mnie nie wystapily zadne objawy.Bylam u ginekologa na tydzien przed miesiaczka.stwierdzila ze nic nie moze powiedziec bo przed 3 tygodniem nic nie widac.Cos tam mi na usg pokazala ale nie byla pewna ze to to.Po spotkaniu az do dzis burczy mi w brzuchu chociaz jestem najedzona.Zrobilam test i wyszedl pozytywny.Teraz wybieram sie do ginekologa po skierowanie na konkretne badania ..Wiec to jakis 2,3 tydzien dopiero Odpowiedz Link Zgłoś
agnes79 Re: pierwsze objawy ciąży 15.12.04, 18:25 Czy mogę być w ciąży,jeśli okres opóźnia mi się 3 dni,bolą mnie piersi,ale nie sutki,i mam dziwne swędzenie w pochwie,oprócz tego mam taki płodny śluz.Nie chce robić jeszcze testu,bo jak ostatnio zrobiłam i wyszły II krechy,to po tygodniu dostałam okres.Bardzo proszę o szybką odpowiedź!!!! Pozdrawiam!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
emma_euro_emma Re: pierwsze objawy ciąży 15.12.04, 20:51 U każdej kobiety to inaczej wygląda - każdy organizm reaguje indywidualnie. Ja wiedziałam, że jestem w ciąży po 2 tygodniach. Zasadnicze objawy to: obrzydzenie do papierosów (paliłam ładnych parę lat), zawroty głowy oraz powiększone i bolesne piersi (przy każdym dotyku) - co do piersi, to urosły znacznie bardziej, niż przed okresem. Brzuszek troszkę bolał. Test zrobiłam dopiero kilka dni po dniu, w którym powinnam była dostać okres. Acha, i pochłaniałam ogromne ilości jedzenia Pozdrawiam. Kasia / Gdańsk / 16 tc Odpowiedz Link Zgłoś
dziewczynka_bez_zapalek Re: pierwsze objawy ciąży 15.12.04, 21:15 u mnie opóźnienie okresu to nie był żaden pierwszy objaw bo wcześniejsza @ spóźniła mi się 2 tygodnie więc myślałam że wszystko znów mi się poprzekręcało ... jakieś 2 tygodnie po spóźnieniu zaczęły boleć mnie sutki co nigdy mi się nie zdażało przed okresem ... po prostu żadnego PMSu nie miałam więc troszke dało mi to do myślenia ... w sumie test zrobiłam 3 tygodnie po spóźnieniu czyli w 51dniu cyklu Odpowiedz Link Zgłoś
majowka26 Re: pierwsze objawy ciąży 16.12.04, 00:14 Hej! A ja juz okolo tygodnia po zaplodnieniu odczuwalam bolesnosc piersi i zauwazylam powiekszenie.Potem oczywiscie nie pojawila sie miesiaczka ale w zamian pobolewanie dolem brzucha i delikatne skurcze - ot wlasnie jak przed miesiaczka...Dodam ze jestem w 4 tygodniu , mam gigantyczny apetyt od tygodnia, wstret do slodkosci i ochote na wszystko co kwasne...od poltorej tygodnia sypiam jak niemowle /zwlaszcza popoludniami/ a od rana do poznych godzin popoludniowych odczuwam bardzo lekkie mdlosci a moze raczej taki dyskomfort w przelyku i gardle oraz towarzyszace ssanie w zoladku...Niestety sklonosc do zaparc mialam zawsze ale to co dzieje sie teraz,przechodzi ludzkie pojecie Pozdrawiam Was ! Odpowiedz Link Zgłoś
ewa.zaspiewa Re: pierwsze objawy ciąży 16.12.04, 07:53 u mnie to mąż pierwszy wpadł na to, że jestem w ciąży Bo ja byłam przekonana że po 7 latach brania tabletek zajść w ciążę w pierwszym cyklu bez anty to niemożliwe, - więc jak mi się spóźniała @ to myślałam że się hormony rozregulowały. - Trzy dni przepłakałam bez powodu, byłam wściekła i rozdrażniona, i myślałam że to przedłużające się napięcie przed @. - Jadłam fury smażonych ziemniaczków (?), ale myślałam, że to efekt długotrwałej diety antyalergicznej, na której niczego dobrego nie mogłam jeść. - - Potem bolała mnie głowa i miąłam wyzszą temperaturę, co również przypisałam napięciu. A potem poszłam zrobić test - Potem jeszcze mdłości, kłucie w piersiaxch i pobolewanie brzucha. Widzicie, ile objawów można zignorować? Ewa i maluszek 6 tc Odpowiedz Link Zgłoś
olinka.6 Re: pierwsze objawy ciąży 16.12.04, 15:01 Witam przyszłe mamusie Nabrzmiałe piersi i lekki ból w podbrzuszu był normalny przed okresem w moim przypadku. Ale jak spóżniał mi się już 5 dni,a piersi i ból nie ustępował, postanowiłam zrobić test.I oczywiście wyszedł pozytywnie. Według mnie jestem w 3 tygodniu, choć lekarz, u którego byłam nie potwierdził i powiedział, że jeszcze za wcześnie na określenie i usg. Moje objawy, to wciąż nabrzmiałe piersi, lekki, ale "upierdliwy" ból w podbrzuszu (co jakiś czas), mam apetyt jestem chyba troszkę śnięta. Nie mam ochoty na słodycze(a lubiałam je) za to jem więcej śledzi. Pozdrawiam Was wszystkie i życzę wszystkiego dobrego Odpowiedz Link Zgłoś
magdek2 Re: pierwsze objawy ciąży 16.12.04, 15:03 senność senność i jeszce raz senność, żadnych wymiotów, zmeczenie do granic, wymiotowac zaczęłam od 4 miesiąca , polazłam do lekarza tydzień po tym jak powinnam mieć @ i poznałam przyczynę )) Odpowiedz Link Zgłoś
agniesia221 Re: pierwsze objawy ciąży 03.01.05, 17:22 A ja nie wiem... Do stosunku doszło ok.4 dnia po miesiączce, obecnie jest to jakieś 4 tygodnie po. Mam nieregularne miesiączki i ok.35 dniowy cykl. Od kilku (kilkunastu?) dni pobolewa mnie głowa a dziś zmierzyłam temp. i mam 37 stopni. Innych objawów nie zauważam, a piersi to mnie bolą już od sprawdzania czy mnie bolą Co myślicie? Acha i test ciążowy można wykonać przed terminem spodziewanej miesiączki, czy wykaże wtedy ciążę? Odpowiedz Link Zgłoś
miodzio_k Re: pierwsze objawy ciąży 04.01.05, 15:20 ja zrobilam test 1 dzień przed @. Wynik: dwie kreski. poz tym to objawy, pobolewanie brzucha, piersi. nic poza tym. no i brak @. Odpowiedz Link Zgłoś
ma.ry.ja.ne Re: pierwsze objawy ciąży 11.01.05, 13:18 Hej!Ja dostałam @ 4 dni po terminie.Zwykle @ trwa 6 dni tym razem trwała 4 dni i krwawienie było bardzo skąpe.Po za tym od kilku dni moje piersi są wrażliwe na dotyk i bardzo bolą.Mam zawroty głowy,i wieczorem strasznie zaczyna boleć mnie głowa.Przeszkadzają mi zapachy wydobywjące się z kuchni.Przypuszczam,że jestem w ciąży.Na wizytę u gina jeszcze z wcześnie.Chyba zrobię sobie teścik! Odpowiedz Link Zgłoś
kambrzoza Re: pierwsze objawy ciąży 04.05.21, 10:58 Polecam fajny blog o rodzicielstwie: mlodamamo.pl/objawy-ciazy-pierwsze-objawy-ciazy/ Dowiecie się tam wszystkiego o objawach ciąży! Odpowiedz Link Zgłoś
ala909034 Re: pierwsze objawy ciąży 04.05.21, 17:38 Hej. Czy można zajść w ciążę jak ja byłam naga a on miał bokserki i dresy, jego dresy były świeżo co mokre od preejkulatu bądź spermy. Moja pochwa była mokra i wilgotna. Usiadłam na nie, stymuwalismy stosunek. Potem robił mi palcowke, poprawiał sobie dresy ale nie wkładał do dresów. Poprawiał te mokre dresy. Wiem, że plemniki gina szybko na suchym przedmiocie czy czymś inny ale gdy ja miałam mokro to miały środowisko wilgotne przecież. Odpowiedz Link Zgłoś