Dodaj do ulubionych

Mam się martwić?

15.12.04, 08:37
Jestem w 20 tc. Wczoraj wieczorkiem zrobił mi się b. twardy brzuch. Wzięłam
No-Spę i poszłam spać. Obudziłam się po dwóch godzinach, bo brzuch nadal
miałam b. twardy, dodatkowo bolał. Ból dotyczył też krzyża. Dzisiaj rano jest
lepiej, ale krzyż dalej mnie boli. Brzuch mam jeszcze trochę twardy, ale już
nie boli. Co to może być? Czy powinnam iść do lekarza?
Obserwuj wątek
    • annawk Re: Mam się martwić? 15.12.04, 08:49
      martwić się nie musisz ale do lekarza iść powinnaś - bo twardniejący brzuch to
      objaw skurczów macicy, no i nie powinnaś brać na własną rękę żadnych lekarstw.
      radze Ci abyś odwiedziła lekarza bo przy twardniejącym brzuchu będzie musiał
      sprawdzić czy z szyjką jest wszystko ok.
      pozdrawiam Ania 25 tc
    • kura17 Re: Mam się martwić? 15.12.04, 09:31
      wiesz, idz do lekarza szybko (jesli nie ma terminow - na izbe przyjec do
      szpitala). twardniejacy brzuch nie musi byc problemem, ale jesli twardnieniu
      towarzyszy bol oraz dodatkowo bol dolnej parti plecow, to moze byc nieciekawie.
      skurcze koniecznie trzeba wtedy wyciszyc, sa na to silne lekarstwa. nie zwlekaj,
      skonsultuj sie z lekarzem. nawet jesli wszystko jest ok i pomyslisz sobie, ze
      "spanikowalas", bedziesz sie czuc znacznie lepiej, gdy lekarz Cie uspokoi, ze
      wszystko dobrze. a moze sie okazac, ze jednak trzeba dzialac szybko.
      u mnie bylo "tylko" twardnienie brzucha, bez bolow (choc bylo mi niewygodnie) i
      po kilku dniach poszlam do lekarza (troche sie martwiac, ze panikuje...). lekarz
      mnie zbadal, uspokoil, kazal jesc duzo magnezu i powiedzial, ze lepiej kilka
      razy spanikowac, niz raz nie zareagowac na czas smile

zycze powodzenia i zdrowia!
      • lizaxo Re: Mam się martwić? 15.12.04, 09:39
        Tez tak mialam . Twardnial i pobolewal brzuch, jakby sie napinal.Poszlam do
        lekarza bo musial sprawdzic czy wszytko ok i bylo ok. Wiec ty tez koniecznie
        sie przebadaj. Lekarz zalecil lezenie nie przemeczanie sie, ponadtto jak bolalo
        i twardnialo bralam no-spe ale tylko w razie bolu i twardnienia. No i raz
        dziennie biore 1 tabl magnezu(Asmag) kup sobie i bierz nie ma przecwskazan

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka