Dodaj do ulubionych

polecam rajstopy ciążowe!

28.12.04, 10:49
naprawdę warto kupić, są luźniutkie i nie czuć, że się je ma na sobie. (ja
kupiłam 40den)

Aneta 27 tc
Obserwuj wątek
    • aga_a Re: polecam rajstopy ciążowe! 28.12.04, 11:33
      ja kupiłam 60den, są ciepłe.Nadają się do spódnicy jak i pod spodnie.
    • edytagolabek Re: polecam rajstopy ciążowe! 29.12.04, 11:16
      mam pytanie: czy te rajstopy to są ciążowe czy zwykłe?
      Ja mieszkam w takiej dziurze, że w sklepach nawet nie słyszeli o rajstopach
      specjalnie dla ciężarnych i mam problem bo zwykłe zaczynają mnie cisnąć.
      • qcharzowa do Edytygolabek 29.12.04, 11:49
        Edytko, to są specjalne ciązowe rajstopy, róznią się tym od normalnych, że nie
        mają szwu przez środek brzuszka, tylko po boku się dwa rozchodzą. Są delikatne
        i luźne, nie pamiętam w tej chwili firmy, ale na pewno nie jest to Gatta
        (podobno gatta też robi, ale kiepskiej jakości, tak mi sprzedawczyni
        powiedziała). Ja swoje kupiłam na bazarze koło domu, kosztują 22 zł, grubość 40
        den. Drogo, ale warto. Potem można oddać komuś, kto na co dzień ma większy
        brzuszek.

pozdrawiam,
        Aneta 27 tc
        • edytagolabek Re: do qcharzowa 29.12.04, 19:38
          zeszłam dzisiaj cały Ostrowiec a panie w sklepach robiły tylko wielkie oczy,
          nic na ten temat nie wiedzą, takie są uroki mieszkania na głębokiej prowincji.
          Dzięki
      • alex0525 Re: polecam rajstopy ciążowe! 21.01.05, 01:05
        Rajstopy ciążowe są specjalne z klinem profilowanym na rosnący brzuszek. Ja
        kupiłam sobie na zimę kryjące i ciepłe i mogę polecić, nic nie cisną,
        fantastycznie rozciągliwe i milutkie w noszeniu, bardzo szeroka guma w pasie
        nie wrzyna się w ciało. Rosną podczas ciąży razem z ciałem. Fakt, kosztują ok.
        20 zł ale zdrowie moje i dziecka najważniejsze. Wcześniej wciskałam się w
        przyciasne rajtki, uciskające niemożebnie, potem wpadłam na pomysł zakupu
        rajstop z dużym klinem na pupie, rozm. XL, ale ponieważ nie jestem wysoka to
        wokół kostek miałam obwarzanki. No a na koniec wreszcie znalazłam te idealne :-
        ) Kupiłam je w sklepie inernetowym www.avanti.istore.pl bodajże włoskiej firmy.
        Dwie pary na zmianę starczą do końca do porodu. Jak się mało wychodzi z domu to
        nawet jedna para.
      • aagulek Re: polecam rajstopy ciążowe! 22.01.05, 12:30
        edytagolabek, ja mieszkam w Warszawie, na razie kupuje 20 den pod spodnie
        akurat, jestem w 17tc i brzuszek mam spory, waga na szczescie tylko+1 kg; jak
        podasz na email adres to nie ma sprawy sprezentuje Ci rajstopki, 20den to
        raptem 15 zl, nie zbankrutuje wink tylko musisz podac wage i wzrost a cos
        dobiore, a wygodne sa bardzo, pozdrawiam,Agnieszka
    • soffica Re: polecam rajstopy ciążowe! 29.12.04, 20:26
      Zajrzyj tutaj
      www.allegro.pl/show_item.php?item=37476406
      www.allegro.pl/show_item.php?item=37476406
      www.allegro.pl/show_item.php?item=38464685
      www.allegro.pl/show_item.php?item=38307011
      www.allegro.pl/show_item.php?item=37764273
    • aliceparis Re: polecam rajstopy ciążowe! 21.01.05, 09:22
      Ja też z całego serca polecam te rajstopy. Przy powiększającym się brzuchu w
      normalnych nie dość, że niewygodnie, to jeszcze blokują krążenie.

Ja kupiłam 60 den w HM (coś ponad 20 zl), oraz 40 den w Mothercare po 15 zl
      (przecena) i te z Mothercare sa naprawde super wygodne i mieciutkie (te z HM
      zreszta tez, tyle ze grube).
      • adag Re: polecam rajstopy ciążowe! 21.01.05, 10:34
        Ja też sobie takie kupiłam, z firmu Merlin, w zwykłym sklepie z rajstopami i
        bielizną, ale mimio tego, że jestem w 30t i mam spory brzuch są na mnie za duże
        w brzuszku właśnie, podobnie jak te z HM (dostałam, więc jeszcze noszę zwykłe,
        wcale mnie nie cisną.
        • neti87 Re: polecam pończochy 21.01.05, 11:14
          Dla tych Dziewczątek, które w swoich miastach nie mogą dostać tego typu
          rarytasów jakimi są rajstopy ciążowe polecam pończochy. Ja mieszkam w W-wie, ale
          rajstopy, nawet te zwykłe, rzadko zakładam. Wolę pończochy, więc i w ciąży je
          zakładam, nie potrzebuję w tym celu żadnych specjalnych wynalazków. Pozdrawiam.
          • qcharzowa do neti 21.01.05, 11:42
            Neti, to niekoniecznie taki zły wynalazek, czasem jest naprawdę zimno, ja wciąż
            noszę swoje majtki sprzed ciąży (również stringi) i jakbym miała jeszcze
            pończochy do tego ząłożyć, to bym przemarzła...
    • sierpniowka Re: polecam rajstopy ciążowe! 21.01.05, 13:50
      czy istnieje polaczenie rajstop ciazowych i przeciwżylakowych? to sam poczatek
      ciazy a ja juz sie sypie! sad wczorajasza wizyta u gin - albo doprowadze to
      szybko do porzadku albo cesarka sad a ja nie chce cesarki sad
      POMOCY!!!
      • kulka50 Re: polecam rajstopy ciążowe! 21.01.05, 15:03
        no raczej jest to niemożliwe połączenie smile
        rajstopy ciążowe, o których piszą dziewczyny to luźne rajstopki
        a rajstopy p/żylakowe są uciskowe
        ale pytaj o rajstopy p/żylakowe dla ciężarnych
        one mają więcej miejsca na brzuszku
      • alex0525 Re: polecam rajstopy ciążowe! 22.01.05, 00:40
        Jeśli to jest sam początek ciąży to chyba nie przybrałaś na wadze zbyt wiele i
        brzuszka dużego też pewnie jeszcze nie ma. Myślę że powinnaś kupić rajstopy
        przeciwżylakowe w takim rozmiarze jaki zawsze nosiłaś. Kiedy brzuszek zacznie
        się powiększać dopiero wtedy warto przerzucić się na typowo ciążowe rajstopy.
        Ale czy ciążowe są też produkowane w wersji przeciwżylakowej - tego nie wiem.
        • kulka50 Re: polecam rajstopy ciążowe! 22.01.05, 08:35
          hmmm, wiesz te rajstopy kosztuja ok 100 zł (zależy od firmy)
          wiec raczej nie kupowalabym niepotrzebnie dwóch par
          ja kupilam od razu dla kobiet w ciąży
          ta część na brzuszku w zasadzie tak nie odstaje na początku, jest za to
          bardziej rozciągliwa i "rośnie" razem z brzuszkiem
          • alex0525 Re: polecam rajstopy ciążowe! 23.01.05, 22:48
            Nie wiem o jakich mówisz za 100 zł, ja swoje ciążowe kupiłam za ok. 20 zł. Nie
            są przeciwżylakowe, tylko po prostu z mięciutkiej mikrofibry i z klinem
            specjalnie wyrobionym z przodu. I to są te:
            www.avanti.istore.pl/sklep,290,10736559,7410828869707,03,,pl,78416,0.html
            Więc chyba nie mówimy o tych samych rajstopach.
    • marzawa2 Re: polecam rajstopy ciążowe! 24.01.05, 19:51
      Ja moje rajstopy firmy Veneziana kupiłam za 19 złotych, sprzedają też przez
      internet
      www.mjakmama.pl/index.php?m=sekcja.php&id_nadsekcja=14
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka