flawia 04.01.05, 15:47 Mam do wydania na wielofunkcyjny wózek ok. 1000 - 1500 zł (ale to już max) Czy możecie mi coś doradzić? Jak sprawdzają się wasze wózki? Na co powinnam zwrócić uwagę przy jego kupnie? Gosia (30 tc) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
honda1998 Re: jaki kupić wózek? 04.01.05, 16:41 Wszystko zalezy od warunków terenowych. Istotne rzeczy 1) Waga (jeżeli mieszkasz na pietrze to po miesiącu ciężko będzie wnosić wózek 17 kg plus dziecko plus zakupy) 2) koła (pompowane lub duże gumowane - wskazane przy terenach piaszczystych, leśnych, z mała ilością chodników), (małe - dobre są w mieście na równym podłożu i w sklepie) 3) montowanie soiedziska spacerowego (tyłem i przodem do mamy) lub przekładana rączka 4) gondola lub wkład ( to zalezy od pory roku i ew. Twoich upodobań) 5) amortyzacja, skrętne koła i inne rzeczy, które wydają się konieczne 6) wielkość bagażnika ( o ile posiadasz samochód) Na forum wiele mam poleca 1) Emmaljungę (duży ciężki wózek na pompowanych kołach) ale w tej cenie możesz kupić używany (jeżeli taka opcja wchodzi w grę 2) Inglesina Magnum (duży wózek na pompowanych kołach) 3) Chicco C1 trio (małe kółka) 4) Bebecar (ale tez używany) 5) Deltim pozdrawiam, Eliza Odpowiedz Link Zgłoś
unia78 Re: jaki kupić wózek? 05.01.05, 10:56 > 4) gondola lub wkład ( to zalezy od pory roku i ew. Twoich upodobań) Korzystam z okazji i zapytam... Czy dla dziecka, które urodzi się w lipcu/początek sierpnia lepsza jest gondola, czy spacerówka z wkładką dla noworodka? Wiem, że gondolka jest super na wiatr, mróz, ale czy takie dziecko będzie jeszcze chciało leżeć spokojnie - wiem, że każde inne - gdy zrobi się chłodniej? Czy gondolka nie będzie przypadkiem zbędnym wydatkiem i czy nie lepiej kupić wózek z ową wkładką, budką, śpioworkiem na nóżki? Paulina Odpowiedz Link Zgłoś
honda1998 Re: gondola czy wkład 05.01.05, 12:21 Ja mojego pierwszego synka urodziłam w lutym i kupiłam gondolę w której jeżdził do końca czerwca Dla drugiego dziecka (termin marzec) zakupiłam spacerówkę z wkładem. Twoje dziecko w zimę będzie już całkiem spore i wład może być troszkę ciasny. Zatem albo gondola albo w grudniu/styczniu dzidziś przesiądzie się do rozkładanej na płasko lub prawie płasko spacerówki pozdrawiam, Eliza Bartek lilypie.com/baby4/010208/0/2/1/+10/.png[/img][/url] i marcowy chłopczyk lilypie.com/days/050304/4/21/1/+2/.png[/img][/url] Odpowiedz Link Zgłoś
skimag1 Re: jaki kupić wózek? 04.01.05, 16:43 O przydatnych funkcjach przeczytaj to, co bylo wczesniej na forum. Ja ogladalam wozki firm Deltim, Dymex, polska firmę na M (sorry, nie pamietam) i firmę Jędroch, ktora polecila mi kolezanka (www.jedroch.com.pl). I za najlepsze wozki uznalam Jedroch (wozki w cenie ok. 750 zl). Zalety: kola duze, pompowane lub lane, zawieszenie na paskach skorzanych (dobra amortyzacja), lekki jak na wozki, latwo sie montuje i demontuje. przy spacerowce szelki dla dziecka, okrycie na nogi, oparcie na rozne wysokosci, raczka dla mamy ma rozne wysokosci, jest wywietrznik w budce, budka jest cicha. Wydaje mi sie, ze jest przystosowany do polskich warunkow - do dziur i nierownych chodnikach. Nie wiem jak sie sprawdza w uzyciu, bo jeszcze moje malenstwo sie nie urodzilo. Pozdrawiam, Odpowiedz Link Zgłoś
aaala1 Re: jaki kupić wózek? 04.01.05, 16:58 Tez mam dylemat i sama nie wiem co wybrać Kilka linków Ci wkleję, moze cos Ci sie spodoba www.lonex.com.pl www.polak.com.pl www.jedroch.com.pl www.graco.euro-trade.pl Odpowiedz Link Zgłoś
aaala1 Re: jaki kupić wózek? 04.01.05, 17:01 No jednak kiepsko Ci wkleiłam, jeszcze raz www.lonex.com.pl/ www.polak.com.pl/ www.jedroch.com.pl/ Odpowiedz Link Zgłoś
nis77 Lonex 05.01.05, 11:38 A czy masz może jakieś doświadczenie z wózkami Lonex? Odpowiedz Link Zgłoś
flawia Re: jaki kupić wózek? 05.01.05, 10:50 Dziękuje wam bardzo za te rady. Już zaglądam na te stronki Odpowiedz Link Zgłoś
annalena ROAN 05.01.05, 11:04 moje też się nie urodziło jeszcze ale nam się najbardziej podobał ROAN Marita (wersja Spotr tzn. z dużymi pompowanymi kołami) i taki zamówiliśmy: stelaż + gondola + spacerówka + fotelik + folia przeciwdeszczowa + moskitiera. wyszło niecałe 1300 zł. www.roan.pl jest dość ciężki, więc dźwiganie na piętra odpada. ale jeśli nie masz tego problemu, to napisz, co o nim sądzisz. aż dziw mnie bierze, że nikt nie wymienił tej firmy... Odpowiedz Link Zgłoś
okulewiczu DELTIM 05.01.05, 11:11 Hej! Ja wybrałam wózek firmy Deltim. Czy się sprawdzi? Zobaczymy. Ma pompowane kółka, gondolę, spacerówkę i fotelik, jest również amortyzowany, stelaż jest aluminiowy, a więc lekki. Całość kosztowała 1170 zł pozdrawiam Ula i Pawełek 40 tc +3 dni(i nadal mu się na swiat nie spieszy) Odpowiedz Link Zgłoś
mkrzatala Re: jaki kupić wózek?-zwróć uwagę 05.01.05, 11:14 Z doświadczenia mojego i koleżanek należy zwrócić uwagę na następujące rzeczy: - najlepsza jest gondola na początek, potem spacerówa (ewentualnie usztywniany wkład, ale one bywają małe) - dobra amortyzacja - duże koła (fajne są pompowane, ale cieżkie, więc równie dobre są lane) - regulacja rączki (szczególnie, gdy wózkiem będą powozić osoby różnego wzrostu) - waga, jeżeli będziecie musiały go często podnosić - ważny jest kosz pod spodem, do którego wrzuca się zakupy lub potem zabawki i inne gadżety dla dziecka - trzeba mieć folię przeciwdeszczową, moskitierę i parasolkę - przydaje się przekładana rączka, ale dopiero w na etapie spacerówy Ja polecam gondolę samochodową, czyli taką, która posiada odpowiedznie atesty i zabezpieczenia, aby przewozić dzidzię samochodem. To super rzecz i wygodna i zdrowa dla dziecka. Właściwie w foteliku podobnie jak w leżaczku i nosidełku na plecy dziecko powinno przebywać dopiero jak ma 3 miesiące. Do tej pory nie było alternatywy dla fotelika, ale od kilku lat pojawiły się gondole samochodowe. Kilka firm ma to w ofercie, ja wiem, że Chicco. Mam ich wózek: gondola + spacerówa + moskitiera + regulowana rączka + kosz na zakupy + 2 rodzaje daszku + koła spore lane, najlżejszy dwufunkcyjny jaki znalazłam, kosztował 2 lata temu ok. 1100 zł. Odpowiedz Link Zgłoś
neti87 Re: jaki kupić wózek?-IMPLAST 05.01.05, 11:36 A mnie sie podobaja wózki firmy Implast. Uważam, ze są świetne. Do tego mają wspaniały serwis nie tylko gwarancyjny. Są w stanie wymienić (niedrogo) każdą część nawet już po gwarancji. Są tańsze niż np. Chicco i mają obszerną ofertę. www.implast.com.pl/ Odpowiedz Link Zgłoś
agnieszka190 Re: jaki kupić wózek?-IMPLAST 05.01.05, 12:28 Ja też wybrałam sobie ten wózek, tylko zobacz na stonie www.bobokomis.com.pl , bo na tej stronie są tańsze. Ja wybrałm sobie Driver 4XL. Odpowiedz Link Zgłoś