baby244 05.01.05, 16:12 czy wy tez macie skurcze łydek, ja własnie zauważylam ze ostatnio w nocy łapią mnie takie skurcze pozdrawiam baby244 i Maksym 33 tc Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mgg1 Re: skurcze łydek 05.01.05, 16:20 ja je mam od 4 miesiaca, a zaczelam 7 pikielna przypadlosc, nie moge sie jej pozbyc... magnez bierzesz? ja biore, ale chyba ciagle go malo mozna go przedawkowac? a wapno? tez biore i co? dalej skurcze nie daja spac...na dodatek brzuch tez twardy wczoraj lekarz powiedzial, ze z Baby wszystko ok, no to co to do licha znaczy zaczynam tracic cierpliwosc... moze to dziecko uciska na jakies sploty nerwowe? niech nam ktos pooomoze!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
justa0103 Re: skurcze łydek 05.01.05, 17:35 kobietki!!! skurcze łydek moga miec kilka przyczyn jesli bierze sie magnez i nadal sa to zostaja inne wyjscia. albo sa to nerwobole albo problemy z krazeniem. trzeba sie bardzo rozluznic i lezec plasko na plecach z nogami uniesionymi - i to jak najcześciej ale wazne jest to zeby sie malo denerwowac i martwic bo to naprawde moze byc tez na tle nerwowoym Odpowiedz Link Zgłoś
merlinxxx Re: skurcze łydek 05.01.05, 17:23 skurcze lydek to niedobór potasu. popros lekarza o recepte na kalipoz , nie jestem pewna czy można bez recepty. pomaga po dwóch dniach pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
aajn2 Re: skurcze łydek 05.01.05, 17:30 tez mam skurcze. Biore potas i magnez w wiekszych ilosciach, ale wciaz zdarzaja sie skurcze lydek( Odpowiedz Link Zgłoś
grochalcia Re: skurcze łydek 05.01.05, 17:31 mnie te skurcze lapia od 5 miesiaca ciazy. Lekarz mowi, ze to brak potasu...juz krecka mozna dostac od tych naszych ciazowych dolegliwosci. kasia 28tc Odpowiedz Link Zgłoś
anias01 Re: skurcze łydek 05.01.05, 18:19 Kiedy przytrafiały mi sie skurcze łydek, to wypracowałam sobie sposób na ich uniknięcie. Kiedy czułam, że zbliża się taki skurcz, to szybko budziłam się i stawałam w pionie. W moim przypadku działało. Ten sposób nie usuwa przyczyny, ale przynajmniej pozwala unknąć straszliwego bólu. Inna sprawa, że im ciąża bardziej zaawansowana, tym trudniej szybko wstać) Pozdrawiam Ania Odpowiedz Link Zgłoś
aga_a Re: skurcze łydek 05.01.05, 18:29 Mi na skurcze łydek lekarz zaleciła picie soku pomidorowego i to mi pomogło, chociaz cały czas biorę magnez. Odpowiedz Link Zgłoś
ewa830 Re: skurcze łydek 05.01.05, 20:58 Ja skurcze lydek mialam od 4 miesiaca ciazy az do ostatniego dnia ) Co druga noc, to bylo cos strasznego Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś