Dodaj do ulubionych

cc Wrocław Kamińskiego - poradźcie!!!

12.01.05, 21:54
Dzisiaj się dowiedziałam od kardiologa,że ze względu na wskazania - bardzo
wysokie tętno, arytmia - muszę rodzić przez cc, bo naturalny poród jest
zagrożeniem dla mnie i dla dziecka.Chcę rodzić na Kamińskiego, ale wolałabym
nie płacić. Mój ginekolog nie pracuje w szpitalu,no i wizytę mam dopiero 27.
Może wiecie jak się załatwia w szpitalu formalności związane z cc? a może mi
polecicie jakiegoś lekarza z Kamińskiego?
Obserwuj wątek
    • adag Re: cc Wrocław Kamińskiego - poradźcie!!! 13.01.05, 10:06
      Dziewczyny, jeszcze raz proszę o pomoc.
    • weronikaglow Re: cc Wrocław Kamińskiego - poradźcie!!! 13.01.05, 10:35
      Adag,
      Ja tez mam klopoty z nadcisnieniem i slabym wzrokiem i wiem, ze jesli sa
      wskazania do cc to Twoj lekarz prowadzacy powinien Ci dac zaswiadczenie czy
      skierowanie na cc.
      Wtedy nie bedziesz musiala ponosic zadnych kosztow.
      Tez chodze do lekarza, ktory na Kamienskiego nie pracuje ale pracowal tam kiedys
      i przy kolejnej wizycie wypytam go o kogos godnego polecenia. I wtedy dam ci znac.
      Ja chodzilam do szkoly rodzenia prowadzonej przez polozna z Kamienskiego i ona
      mowila, ze cc w tym szpitalu to praktycznie codziennosc. Wiec samym cc sie nie
      martw.
      Ja mimo wszystko mam nadzieje,z e uda mi sie cc uniknac bo wczesniej mialam
      rozne problemy i jakos nie pale sie do operacji. No ale co bedzie to bedzie.
      No i jeszcze dodam, ze mialam na Kamienskiego robione wczesniej badania
      diagnostyczne - droznosc jajowodow i HSC i te zabiegi robil mi dr Wojciechowski
      i Malik. Obu wspominam dobrze, ale innych lekarzy z tego szpitala nie znam.
      Moze powinnas sie skontaktowac bezpoisrednio ze szpitalem i tam zebrac wiecej
      informacji. Oni chyba sa na takie kontakty otwarci. Nie jestem pewna ale tam
      chyba dziala przychodnia ginekologiczna.
      pozdr i glowa do gory
      no i kiedy bedziesz rodzila bo moze sie spotkamy?

• ade1 Re: cc Wrocław Kamińskiego - poradźcie!!! 13.01.05, 11:17
      ja rodzilam na kamienskiego przez cesarke- wykonywal ja dr Malinowski
      (prowadzil moja ciaze caly czas i bylam z nim umowiona ze to on bedzie robil) ,
      obecnie jestem w ciazy i chodze do dr Kocylowskiego z Kamienskiego (
      zrezygnowalam z Malinowskiego bo nie ma usg w gabinecie) i tez on bedzie mi
      robil cesarke (mam wskazania ortopedyczne- zlamana miednica). Obecnie
      Kocylowski wydaje sie ok, Malinowski tez byl ok. Tylko ze tak naprawde gdy sie
      nic nei dzieje i wszystko jest ok tak jak u mnie to wlasciwie kazdy lekarz jest
      ok.
    • ade1 Re: cc Wrocław Kamińskiego - poradźcie!!! 13.01.05, 11:20
      zwroc uwage na to, zeby po porodzie od razu dali ci dziecko do piersi, ja
      mialam cesarke na oddziale septycznym ( wtedy dziecko nei jest z matko od razu)
      i dopiero na moj wniosek pielegniarka po 3 dniach przyniosla mi dzicko do
      piersi- a to jzu bylo za pozno, wiec nie karmilam ani razu. domagaj sie wiec od
      razu dziecka do piersi. moje pielegniarki na kamienskiego to zaniedbaly, ale
      ogolnie jest tam milo i sympatycznie
      • adag Re: cc Wrocław Kamińskiego - poradźcie!!! 13.01.05, 14:05
        Dzięki dziewczyny,dodatkowo 27 wypytam mojego gina, bo on tam pracował kiedyś
        (Jarosz)i pewnie mi kogoś poleci i wszystko wytłumaczy, ale wiecie, w pierwszej
        chwili człowiek wpada w panikę jak mu się nagle plany zmieniają - wcześniej nie
        mialam problemów z sercem, to wyszło tak nagle, nawet mi do szkoły rodzenia
        kardiolog nie poleca chodzić!
      • adag do weronikaglow 14.01.05, 12:48
        Będę rodziła w marcu, ok 20 myślę, bo taki mi wypada termin po usg, a
        wyliczeniowy 27,a ty?
    • enya26 Re: cc Wrocław Kamińskiego - poradźcie!!! 14.01.05, 13:13
      Witam,ja wprawdzie nie rodziłam na Kamieńskeigo,ale mozliwe,że też będe miec
      wskazania do cc.(robie badania)Moim lekarzem tez jest Jarosz,najblizsza wizyta
      to 3 luty,a termin porodu ok.6 kwietnia.
      Byłabym wdzieczna,gdyby po spotkaniu z nim napisałbys kilka słow o cc na
      Kamieńskiego.Ja nie zanm tez namtejszych lekarzy(tylko dr Zając)."Znam ich"
      tylko z dobrych opinii-Wojciechowski i Balcerek-ona pracuje w Mediconcept i
      przypuszczam ,że Jarosz właśnie ją Tobie poleci.
      pozdrawiam,ania
      • adag Re: cc Wrocław Kamińskiego - poradźcie!!! 14.01.05, 14:32
        Ok, jak się już czegoś dowiem dam znać, więc zajrzyj 27 pod ten wątek.
        Pozdrawiam
        • adag Re: cc Wrocław Kamińskiego - poradźcie!!! 21.01.05, 11:05
          Witam, ponawiam wątek. Dzisiaj dzwoniłam na porodówkę na Kamińskiego, bardzo
          miła pani powiedziała mi, że cc ze wskazań robi się, kiedy rozpocznie się akcja
          skurczowa - trzeba jechać szybko do szpitala,lub, jeżeli lekarz prowadzący
          zaleci, przed rozpoczęciem się akcji skurczowej. Powinien wtedy sam wyznaczyć
          termin cc,ale najlepiej po ukończeniu 38 t. Wtedy trzeba parę dni wcześniej
          przyjechać ze skierowaniem, cc zostanie umieszczone w planie zabiegów
          operacyjnych. W dniu cc przyjmą na patologię ciąży i trzeba spokojnie czekać na
          swoją kolej. Nie trzeba się jakoś szczególnie przygotowywać, oprócz tego, że
          lepiej nic nie jeść parę godzin wcześniej. Trzeba sobie zabrać torbę dla
          siebie - klapki, klapki pod prysznic,szlafrok, swoje koszule, kosmetyki i
          przybory toaletowe, ręczniki(zapomniałam zapytać o podkłady) i torbę dla
          dziecka - najlepiej śpioszki i kaftaniki, kocyk, pieluszki, jak ktoś chce, to
          kosmetyki. Jeżeli ma się narkozę albo znieczulenie pp to trzeba dobę leżeć
          płasko, a jak zewnątrzoponowe - kilka godzin (o rodzaju znieczulenia decyduje
          anastezjolog). Panie położne opiekują się dzieckiem jak leżysz i przynoszą je
          do karmienia (unikają dokarmiania i pomagają przy karmieniu naturalnym),
          drugiego dnia dziecko jest już przy tobie, chyba,że źle się czujesz, wtedy, jak
          jest miejsce na odzziale dla maluchów, opiekują się nim jeszcze jeden dzień. W
          szpitalu jest się najczęściej 5 dni. Acha, trzeba pamiętać o zabraniu
          dokumentacji medycznej - dowód, książeczka ubezpieczeniowa, ostatnie wyniki i
          wyniki dodatkowych badań, jeżeli z ich powodu jest cc (wskazania wypisane przez
          lekarza, np. okulistę, kardiologa).
    • kasinka75 Re: cc Wrocław Kamińskiego - poradźcie!!! 21.01.05, 12:43
      Adag, napisz proszę jak wysokie tętno miałaś? Ja miewam ok 90/min lub więcej a
      od kiedy biorę Fenoterol to i 120.Mam nadzieję,że to nie jest wskazanie do
      cc.Dodam,że pierwszą córcię urodziłam naturalnie bez większych problemów.
      Pozdrawiam
      Kasia
      • adag Re: cc Wrocław Kamińskiego - poradźcie!!! 21.01.05, 13:55
        Miałam bardzo wysokie - 255 w czasie ataku, a potem na isoptinie, który niby
        zbija, cały czas 100 - 120.
        • erinka Re: cc Wrocław Kamińskiego - poradźcie!!! 21.01.05, 14:59
          na kamienskiego mialam cc kilka dni temu. jezeli mialabys okazje "zalatwic"
          sobie lekarza do wykonania tego zabiegu to ja osobiscie polecam dr.
          dobryszycka, ktora mnie ciela. blizne mam bardzo mala ponoc i bardzo nisko,
          wszyscy sie nia zachwycaja (tzn. polozne). a i sama dr to bardzo zyczliwa
          osoba, pelna ciepla i zainteresowania pacjentami. nie wiem dlaczego, ale jej
          obecnosc chocby na obchodzie dzialala na mnie jak balsam. co do innych
          ginekologow, ja chodzilam do mediconceptu do dr balcerek. takze polecam jako
          lekarke.
    • ineta do adag 21.01.05, 15:05
      Mam do Ciebie prośbę - pisałaś, że dzwoniłaś na porodówkę na Kamieńskiego - czy
      mogłabyś podać mi nr telefonu pod jaki dzwoniłaś? Ja dodzwoniłam się chyba na
      portiernię, pan mnie niby łączył z oddz. porodowym ale nic z tego nie wyszło.
      Ja cały czas waham się między Kamieńskiego a Trzebnicą - jeżeli będzie planowa
      cesarka to raczej kamieńskiego ale chciałabym się zapytać o kilka rzeczy "u
      źródła".
      Pozdrawiam
      • agnieszka190 Re: do inety 21.01.05, 15:09
        Numer na salę porodową na Kamieńskiego 3270381. Ja też mam ten sam problem
        Trzebnica czy Kamieńskiego. Jak dowiesz się czegoś ciekawego to daj znać.
        • adag Re: do inety 21.01.05, 18:06
          Erinka, ja też chodzę do Mediconceptu, ale do Jarosza, więć myślałąm, żę on mi
          włąśnie poleci, żeby dr Górecka zrobiła mi cc. Piszesz, żę do niej chodziłaś, a
          kto inny robił cc, dlaczego? Jak załatwić to cc u Dobroszyckiej, może wiesz?
          Słyszałam też o kilku innych lekarzach tam pracujących, że są w porządku, więc
          liczę, żę będzie dobrze. W sumie nie wiem jescze na 100%, czy mi zrobią cc, tak
          kardiolog zaleca, ale z tego co czytam na tym forum, żadna z dziewczyn nie
          miała cc przy takiej przypadłości jak moja, więc zobaczę, co mi powie dr Jarosz
          w przyszłym tygodniu. Nie mogę się już doczekać tej wizyty, bo chciałabym już
          wiedzieć do końca na czym stoję.
          • adag Re: do erinki 21.01.05, 18:07
            Sory, żle mi się zaadresowało.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka