17.01.05, 11:36
Najchetniej uslyszalabym wypowiedzi mam, ktore rodzily w maju. Dotarly do
mnie glosy, ze jesli urodzi sie dziecko na wiosne badz wczesnym latem to
gondola mjoze okazac sie bezuzyteczna. Czy macie takie doswiadczenia.
Zupelnie nie wiem co zrobic ....
Pozdrawiam i licze na kilka odpowiedzi od doswiadczonych mam ...
Pallatum
Obserwuj wątek
    • 71gosik Re: gondola 17.01.05, 12:03
      Synka urodziłam w maju 2003. Kiedy kupowaliśmy wózek wiedziałam, że musi to być
      gondola, aby maluszek miał wygodnie i bezpiecznie. Nie miała specjalnych cudów,
      poza gumowymi, pompowanymi kołami. Używaliśmy jej nawet zimą, dopiero w marcu
      przechodząc na spacerówkę. Uważam, że niezależnie od terminu narodzin dziecko
      powinno być wożone w stabilnym, wyższym (aby nie wdychało spalin) wózku.
      Małgorzata
    • bejbi83 Re: gondola 26.04.17, 12:00
      O rany kto ci tak nagadal,mam 3 dzieci:wiosenne,letnie i jesienne.gondola nieodzowna z kazdym do 7-8mies zycia😀nie mialy ochoty wczesniej siadac.poza tym pierwsze 4 mies gondola sluzyla dzieciakom do spania w domu obok lozka rodzicow.super przydatna sprawa
      • termoforka Re: gondola 26.04.17, 14:06
        Problem może być taki, że dziecko urodzone wiosną/ wczesnym latem, gdy nastanie czas zimy, nie będzie się mieścić w gondoli razem z ciepłym kombinezon em, kocem itp.
        • bejbi83 Re: gondola 27.04.17, 07:17
          Dziecko ma miec bezpiecznie pierwsze miesiace,o spacery w zimie bedziesz martwic sie w zimie.gondola nie ma zwiazku z pora roku😄
    • lidek0 Re: gondola 26.04.17, 20:33
      Nie wyobrażam sobie jej nie mieć bez względu na porę roku. Czasem nawet latem potrafi być zimno i wietrzenie a w gondoli dziecko ma zaciszniej niż w spacerówce, fakt, że może nie doczekać do zimy nie ma tu żadnego znaczenia. Wystarczy, że w październiku dziecko się zmieści , bo czasem jest zimno, poza tym w żadnej spacerówce nie ma ta płasko jak w gondoli. Jak chcesz zaoszczędzić kup sam wózek głęboki używany, sprzedaj a potem nową samą spacerówkę.
      • termoforka Re: gondola 26.04.17, 21:16
        Chyba niezbyt precyzyjnie się wyraziłam - również uważam, że gondola jest potrzebna; ubolewam tylko nad tym, że dla wiosenno - letnich dzieci tak szybko staje się bezużyteczna.
        • lidek0 Re: gondola 27.04.17, 20:27
          Też bym chciała, żeby starczała na dłużej smile , ale nawet latem czy jesienią bardzo dobrze się sprawdza.
    • lucyjkama Re: gondola 27.04.17, 08:29
      Nobla dla tego, kto wymyślił gondolę.😉 Super urządzenie niezależnie od pory roku. Moje starsze dzieci są jesienne i gondola służyła aż do wiosny (6-7) m-cy. Teraz mam wiosenne niemowlę i tak sobie myślę, że dużo więcej będę spacerować jako że lato przed nami. Także gondola będzie jeszcze intensywniej używana niż przy jesiennych dzieciach.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka