Dodaj do ulubionych

Ruchy dziecka

20.01.05, 03:18
Proszę napiszcie,czy ruchy dziecka w 8-mym m-cu ciązy mogą być mało
przyjemne? Zawsze myślałam, że to będzie mił,tak sie rozpycha jakby było
dziecku bardzo ciasno,często kręci sie w nocy, nie mogę spać.Martwie się czy
to normalne. Proszę o opinie. Ania
Obserwuj wątek
    • anek130 Re: Ruchy dziecka 20.01.05, 07:25
      cześć - też dzis zaczynam 8 miesiąc i to zupełnie normalne. Ja mam w ogóle mały
      brzuszek, więc mój dzidzius juz jakiś czas się tak rozpycha bo ma mało miejsca.
      Nie masz się czym przejmować. Najważniejsze, że czujesz ruchy.

pozdrawiam
      Ania 32tc
      • anielka25 Re: Ruchy dziecka 20.01.05, 07:41
        Ja jestem w 34 tygodniu i także ruchy dziecka są czasem bardzo mało przyjemne.
        Najgorsze jest jak mój synek ma dzień i zapiera się o moje żebra z lewej
        strony. Nie mogę w tedy siedzieć chodzić stać ani leżeć bo zaraz mocno kopie
        dając mi do zrozumienia że mu niewygodnie. Kopniaki też są czasem bardzo silne,
        wręcz bolesne. Tak więc to chyba normalne. A że tak jak poprzedniczka brzuszek
        mam maleńki to wcale nie dziwię się dziecku bo chyba ma trochę mało miejsca.
        Ważne że je czujemy...
      • zaba777 Re: Ruchy dziecka 20.01.05, 16:06
        Dzięki, że tak szybko ktoś się odezwał, ja właśnie też mam mały brzuszek i to
        pewnie tez ma znaczenie.Już sie tak nie martwie.Dzięki serdeczne! Pozdrawiam
        Ania

anek130 napisała:

> cześć - też dzis zaczynam 8 miesiąc i to zupełnie normalne. Ja mam w ogóle
        mały
        >
        > brzuszek, więc mój dzidzius juz jakiś czas się tak rozpycha bo ma mało
        miejsca.
        >
        > Nie masz się czym przejmować. Najważniejsze, że czujesz ruchy.
        >
        > pozdrawiam
        > Ania 32tc
    • agalubian Re: Ruchy dziecka 20.01.05, 11:38
      Mam to samo, szkrab rozpycha się niemiłosiernie. Co prawda ułożony jest nisko
      i nie sięga nogami do żeber, ale te twarde łokcie i kolanka jeżdżące po
      brzuchu, albo przeciąganie się (chyba mi porozgniata wszystkie narządy
      wewnętrzne...) - wrażenia nie z tej ziemi. Te maluchy już tak mają.
      • edytafg1 Re: Ruchy dziecka 20.01.05, 12:26
        potwierdzam- moj maly pzreciaga kolanka i lokcie pod brzuchem , ze widac owalny
        ksztalt sunacy pod spodemsmile co jest zabawne ale i nieprzyjemne. A i laduje
        namietanie nogi w moje zebra ....A osttanio -PRZENIOSL sie na parwa strone -
        lewa mialam parwie pusta a po prawej wielkie wybrzuszenie -dziwne nie?
      • iwcia75 Re: Ruchy dziecka 20.01.05, 17:00
        agalubian, moj maluch tez jest nisko ulozony,ale do zeber juz dosiega a nawet
        miedzy nimi! poczekaj do 9 miesiaca- poczujesz go wszedzie i to bardzo mocno
        wyciagajacego swoje konczyny!
    • aaala1 Re: Ruchy dziecka 20.01.05, 16:21
      U mnie 36tydzień i to samo, od paru dni tak mocno się kręci, że aż mnie boli
      czasami i przytrzymuję brzuch, bo mam wrażenie, że mi skóra pękniesmile))
      Dobrze, że nie jestem sama, ulżyło mi.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka