kastas1 20.01.05, 10:34 Czy któraś z Was ma tylozgięcie macicy i miala jakieś problemy z zajściem w ciążę, albo z urodzeniem? czy jest to jakiś problem? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
blizniaczka1 Re: TYLOZGIĘCIE MACICY! 20.01.05, 10:43 Tak, u mnie lekarz stwierdził tyłozgięcie, co ponoć zdarza się dość często... Przez cały drugi miesiąc ciąży dużo leżałam (ciąża zagrożona), zwłaszcza na brzuchu i są już ponoć tego efekty w postaci wyprostowania się macicy. Z zajściem w ciążę problemów nie miałam. Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
mada272 Re: TYLOZGIĘCIE MACICY! 20.01.05, 10:46 ja mam tylozgięcie ale u mnie to problem od pokoleń, o dziecko staraliśmy się ok pół roku, a jeśli chodzi o poród to jescze nie mam pojęcia to dopiero 8 tc, pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
agawa79 Re: TYLOZGIĘCIE MACICY! 20.01.05, 10:47 Z tyłozgięciem nie miałam problemów ani z zajściem w ciążę, ani z samą ciążą, a z urodzeniem to już w ogóle. Odpowiedz Link Zgłoś
ewa.zaspiewa Re: TYLOZGIĘCIE MACICY! 20.01.05, 10:48 mój lekarz mówił, że to nie jest żaden problem, a tylko sposób położenia macicy - jedna z możliwych opcji. Z zajściem w ciążę nie było problemów, teraz tez jest ok. Odpowiedz Link Zgłoś
aliceparis Re: TYLOZGIĘCIE MACICY! 20.01.05, 10:51 Ja też mam tyłozgięcie i przed zajściem w ciążę pytałam lekarza czy ma to jakiś wpływ na samo zajście w ciążę lub na jej przebieg. Powiedział, że nie, że "taka po prostu jej uroda". W ciążę zaszłam za pierwszym razem, teraz jestem w 21 tygodniu, czuję się doskonale i nic mi nie dolega. Oby tak dalej)) Tak więc nic się nie martw, wszystko będzie OK. Odpowiedz Link Zgłoś
kmyczek Re: TYLOZGIĘCIE MACICY! 20.01.05, 10:59 ja tez mam tylozgiecie, zaszlam w ciaze w drugim cyklu staran, nie mialm zadnych problemow w ciazy, w porodzie tez nie Moja siostra tez miala to samo i jest w ciazy, sztybko zaszla narazie nie ma zadnych problemow. Podobno nie jest to zaden problem pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
mmmonika Re: TYLOZGIĘCIE MACICY! 20.01.05, 11:03 mam tyłozgięcie i w ciążę zaszłam za pierwszym strzałemMAciek ma już 6 m-cy i cała ciąża przebiegała wzorowo, co do porodu to było bardzo boleśnie ale to nie wina tyłozgięcia. Lekarz mi wytłumaczył, że takie ułożenie macicy ma tylko znaczenie przy próbach zajścia (troszkę trudniej, choć ja tego nie zauważyłam) a jak dziecko się rozwija to macica się poprostu prostuje. Głowa do góry Pozdrawiam MOnika Odpowiedz Link Zgłoś
darwina Re: TYLOZGIĘCIE MACICY! 20.01.05, 11:06 Moja mama to miała. O pierwsze dziecko starała się co prawda 5 lat ale otem miała syna a dwa lata później bliźniaki. Odpowiedz Link Zgłoś
b-e-a-t-k-a Re: TYLOZGIĘCIE MACICY! 20.01.05, 13:35 Ja też mam i jestem w drugiej ciązy W obu przypadkach zaszłam kiedy chciałam a pierwszy poród przebiegł normalnie, sprawnie i szybko. Pozdrawiam Beata Odpowiedz Link Zgłoś
madeyowa Re: TYLOZGIĘCIE MACICY! 20.01.05, 14:09 Z tą przypadłością bez trudu zachodziłam w ciążę, porody też miałam lekkie i szybkie. Odpowiedz Link Zgłoś