yskaka 20.01.05, 14:48 wiem że dla wielu z was wyda sie to bardzo głupie pytanie, ale nie proszę o krytykę tylko o odpowiedź, czy można mieć pomalowane paznokcie przy porodzie? od 15 lat nie wyszłam z domu bez lakieru na paznokciach. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
martyna122 Re: głupie pytanie 20.01.05, 14:50 Ja nic o tym nie wiem, że nie można. Ja osobiście maluje, moja gin. widziała i nie skomentowała, więc można Martyna 20tc Odpowiedz Link Zgłoś
elza78 Re: głupie pytanie 20.01.05, 14:52 chyba mozna raczej nie beda na to zwracac uwagi, natomiast slyszalam z ew ciazy nie mozna przedluzac paznokci akrylem bo to szkodzi dziecku.. Odpowiedz Link Zgłoś
morelka101 Re: głupie pytanie 20.01.05, 14:58 a ja slyszalam, ze w razie komplikacji podczas porodu i nieoczekiwanej cesarki nie mozna miec pomalowanych, bo lekarze obserwuja kolor paznokcia, chyba ma to zwiazek z krazeniem, ale nie jestem pewna. Odpowiedz Link Zgłoś
agata252 Re: głupie pytanie 20.01.05, 15:01 witam ja jeszcze do niedawna nosiłam tipsy żelowe. W szpitalu w którym będe rodziła kazali mi je zdjąć przed porodem i własnie nie malować. Położna wytłumaczyła mi to w ten sposób że jeśli coś dzieje się nie tak podczas porodu z matką to przede wszystkim patrzą czy nie sinieje płytka paznokciowa. Ale może nie we wszystkich szpitalach mają takie zasady. pozdrawiam Agnieszka i Mikołaj 38tc. Odpowiedz Link Zgłoś
yskaka Re: głupie pytanie 20.01.05, 14:56 słyszałm że w trakcie porodu albo po, może być widać na paznokciach jakąś negatywna reakcje organizmu albo coś takiego. mam nadzieje że to jakaś bajka, ale chciałam sie upewnić. bardzo dziękuje za każdą odpowiedź Odpowiedz Link Zgłoś
sprezyna23 Re: głupie pytanie 20.01.05, 15:07 Lepiej nie maluj albo jak już to bezbarwnym lakierem, bo w razie potrzeby cesarskiego cięcia (różnie to bywa), nie możesz mieć pomalowanych paznokci, ponieważ pod narkozą anestezjolog musi widzieć, czy paznokcie Ci nie sinieją. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
beciulek25 Re: głupie pytanie 20.01.05, 15:20 podobno nie można mieć,moja teściowa juz mnie na to uczuliła,żebym czasem nie malowała,ona miała cesarke i po kolorze paznokcia chyba,lekarze patrzyli czy napływa jej krew czy coś takiego..nie wiem dokładnie.. Odpowiedz Link Zgłoś
roxi_hart Re: głupie pytanie 20.01.05, 15:30 Ja mialam cc i mialam pomalowane mlecznym lakierem-nikt nic nie powiedzial. Nie zdjelam nawet obraczki ani soczewek kontaktowych. Odpowiedz Link Zgłoś