Dodaj do ulubionych

JAK JEST Z PRZYSŁUGUJACYMI DODATKAMI PIENIEZNYM

24.01.05, 21:51
Czy naleza sie nam pieniadze za narodzenie dziecka oprucz rodzinnego?? wiem ze z PZU jest 10%od wartosci ubezpieczenia a jak ZUS pomaga ??
Moze ktos wie gdzie trzeba isc zeby dostac nawet jednorazowa pomoc na narodzone dziecko??
Podzrawiam.
Obserwuj wątek
    • jagodasoft2 Re: JAK JEST Z PRZYSŁUGUJACYMI DODATKAMI PIENIEZN 24.01.05, 21:57
      Odpowiedzi masz kilkanascie watkow wczesniej pod chaslem "urlop wychowawczy"
    • andaba Re: JAK JEST Z PRZYSŁUGUJACYMI DODATKAMI PIENIEZN 24.01.05, 22:00
      Jest zasiłek porodowy, dawany obecnie przez MOPS (ostatnio było to 202zł
      chyba), Trzeba mieć dochód dosyć niski, wybacz nie pamiętam ile, nie chcę Cie
      wprowadzać w błąd. Z ZUS-u możesz dostać zasilek wychowawczy, jeżeli dochód
      męża z zeszłego roku nie przekracza 504zł na osobę. Choć teraz to powiat
      wypłaca nie ZUS. No i podobno w niektórych miastach jest to
      konfliktowe "becikowe", ale nie znam szczegółów.
    • jagodasoft2 Re: JAK JEST Z PRZYSŁUGUJACYMI DODATKAMI PIENIEZN 24.01.05, 22:14
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=585&w=19737899
      temat dosc obszernie omuwiony
    • sabcia7 Re: JAK JEST Z PRZYSŁUGUJACYMI DODATKAMI PIENIEZN 25.01.05, 15:59
      witajcie
      ja jestem z Polic/k Szczecina i u mnie odbywa sie to tak:
      wczesniej dostawalo sie za porod z Urzedu Gminy
      teraz za porod jednorazowo jako samotna matka dostajesz pieniądze(500 zl) z
      tzw.opieki spolecznej jezeli zas jestes mezatką twoj mąz dostaje te pieniądze
      jako jednorazowy dodatek do pensji.jedyne co trzeba zrobic w takim przypadku to
      przedstawic akt urodzenia dzidziusia(u nas jest to czas bodajze do 6mc od czasu
      urodzenia dziecka na przedstawienie dokumentu ale nie jestem pewna na 100%)
      tak wlasnie odbywa sie to tutaj.
      pozdrawiam
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka