a2jan 31.01.05, 16:15 czy możecie podać namiary na jakąś dobrą szkołę rodzenia? i od którego tygodnia najlepiej chodzic do takiej szkoły? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
adag Re: Szkoła rodzenia Wrocław 31.01.05, 17:18 Szkoła rodzenia "Sage-Femme", nr telefonu 607 625 177 lub 3525199, położna Joanna Syrek-Rawiak. Z tego co wiem zajęcia odbywają się 2 razy w tygodniu,można sobie ustalić termin, chyba w 2 punktach miasta, jeden jest na Krzyckiej w budynku Mediconceptu, położne są z Kamińskiego,trwa, o ile pamiętam, 2 miesiące. Kosztuje 350 zł od pary.Położne są z Kamińskiego. Poleciły mi ją koleżanki, były bardzo zadowolone,zajęcia dotyczą porodu, ale i tego co następuje po nim - jak zajmować się dzieckiem. Zapisałam się, ale ze względów obiektywnych nie mogłam uczestniczyć. Odpowiedz Link Zgłoś
agnieszka190 Re: Szkoła rodzenia Wrocław 31.01.05, 18:06 Ja właśnie uczęszczam do tej szkoły. I z zajęć jestem bardzo zadowolona, dowiedziałm się bardzo dużo fajnych rzeczy, których w książkach nie ma. Drugi punkt to ul. Długosza 6. Za zajęcia płacimy 320zł, spotkania odywają się 2 razy w tygoniu po 2 godziny, w sumie jest 13 spotkań. Ja zaczęłam chodzić do szkoły w 30 tygodniu ciązy. Pozdrowionka Odpowiedz Link Zgłoś
julka271 Re: do Agnieszki190 02.02.05, 11:05 Witaj Agnieszko190! też poszukuję fajnej szkoły rodzenia i zainteresował mnie twój list...napisz mi proszę coś więcej o tej szkole na Długosza!jak można się skontaktować z nimi? pozdrawiam-julka Odpowiedz Link Zgłoś
magdip27 Re: Szkoła rodzenia Wrocław 31.01.05, 19:54 Ogólnie polecam chodzenie do szkoły rodzenia tam, gdzie się planuje rodzić. Ja chodzę do szkoły rodzenia przy ul. Chałubińskiego 3 (szpital na Klinikach), 7 tygodni, dwugodzinne spotkania dwa razy w tygodniu, koszt 200 zł. Zajęcia mi się podobaja, choć nie mam porównania, bo to moja pierwsza szkoła rodzenia . W programie m.in. wycieczka po sali porodowej, ćwiczenia gimnastyczne, opowieści lekarza, położnej itd. Podaje nr telefonu, gdybyś miała ochotę: 784-23-88. Magdi ps. ja zaczelam chodzić w 34 tygodniu, więc może się zdarzyć, że nie dotrwam do końca. Lepiej zacząć tak po 25 tygodniu (tak mi się wydaje). Odpowiedz Link Zgłoś
julka271 Re: Szkoła rodzenia Wrocław 02.02.05, 11:14 Droga a2jan! też ciągle zastanawiam się nad dobrą i fajną szkołą rodzenia...dziewczyny różnie piszą i można samemu zgłupieć polecam ci więc wejść sobie na stronę www.rodzicpoludzku.pl Tam wpisujesz miasto i wybierasz co cię interesuje, np.położne, szkoły rodzenia itp.są opisane chyba wszystkie szkoły rodzenia we wrocku!powodzenia w wyborzepozdrawiam-Julka Odpowiedz Link Zgłoś