Dodaj do ulubionych

Szukam pomocy!!!!!!!!

09.02.05, 19:10
Witam Was serdecznie!
Jestem przerazona moimi wynikami moczu. Dzisiaj mój mżą odebrał mi wyniki i
mam w moczu krwinki białe od 50 - 60. Obawiam się że to bardzo dużo i coś sie
dzieje.Jestem w 34 tyg.ciązy,
Obserwuj wątek
    • aga1000 Re: Szukam pomocy!!!!!!!! 09.02.05, 19:18
      Pewnie masz stan zapalny dróg moczowych. Nie lecz tego sama idż szybciutko do
      lekarza (możesz wziąć urosept i witC). Nie matrtw się-naprawde żadna tragedia.
      Tylko leukocyty były w moczu? Żadnych bakterii, białka, glukozy?

gabrysia55 napisała:

> Witam Was serdecznie!
      > Jestem przerazona moimi wynikami moczu. Dzisiaj mój mżą odebrał mi wyniki i
      > mam w moczu krwinki białe od 50 - 60. Obawiam się że to bardzo dużo i coś sie
      > dzieje.Jestem w 34 tyg.ciązy,
      • nupik Re: Szukam pomocy!!!!!!!! 09.02.05, 19:23
        bialko wskazuje na zapalenie, to nic strasznego, musisz szybciutko wziac leki,
        jesli przepisze ci antybiotyk, pamietaj nie marrudz i nie boj sie ze
        zaszkodzisz dzidzi tylko bierz! bardzie jej zasszkodzisz nie biorac nic.
        A nie masz zadnych objawow zapalenia drog moczowych? Szcypania przy siusianiu i
        bolu pecherza?
        pozdrawiam
        nupik 32tc
      • gabrysia55 Re: Szukam pomocy!!!!!!!! 09.02.05, 19:23
        Zapomniałam dodać ze ma bakterie (3 plusy) i szczawiany wapnia( 2 plusy).
        • aaala1 Re: Szukam pomocy!!!!!!!! 09.02.05, 19:33
          Powtórzyłabym dla pewności badanie, mi lekarka zawsze zaleca powtórkę,jeśli coś
          nie tak wychodzi, a zdarzyło mi się juz kilka razy. Mogłaś żle oddać mocz, albo
          Ci sie coś dostało do moczu.. Miałam podobne wyniki około 50-60,białko w moczu,
          po powtórce było wszystko idealnie, nie wiem jak to się stało,bo zawsze
          pobieram środkowy strumień moczu po wcześniejszym dokładnym podmyciu się.
        • aga1000 Re: Szukam pomocy!!!!!!!! 09.02.05, 19:35
          No to może sugorowac zapalenie dolnych dróg moczowych. Tak jak Ci pisałam żadna
          tragedia. Dużo pij, łykaj wit C i urosept.

gabrysia55 napisała:

> Zapomniałam dodać ze ma bakterie (3 plusy) i szczawiany wapnia( 2 plusy).
    • gabrysia55 Re: Szukam pomocy!!!!!!!! 09.02.05, 19:39
      Dzięki za odp. ale czy to nie szkodzi dziecku?
      • aga1000 Re: Szukam pomocy!!!!!!!! 09.02.05, 20:40
        Nie, raczej nie ma obaw. Chociaż podkreślam-nie da się nikogo zdiagnozowac przez
        telefon czy na forum. Wydaje się, ze nic wiekiego się nie przytrafiło ale idż do
        lekarza. Nie piszę, zeby Cię broń Boze straszyć, tylko diagnozę można postawic
        nie tylko na podstawie wyników badań ale takze obrazu klinicznego (czyli lekarz
        musi Cię też zbadać, wypytać o objawy). Najlepiej pójść do swojego gina, ale
        jesli nie masz takiej mozliowści nawet do internisty. No taka nasza "ciężarna"
        dola. Te stany zapalne przytrafiają się nam częściej niż nieciężarnym. Pozdrawiam
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka