ila_4 10.02.05, 21:46 jak często można robić USG? czy to w jakikolwiek sposób szkodzi, promieniuje itd? pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
iwka901 Re: częste USG? 11.02.05, 07:43 Hej, jeśli ciąża przebiega prawdłowo to robi się 3-4 razy usg. Badanie nie jest szkodliwe ( nie udowodniono tego), nic nie prominiuje, a jego korzyści są ogromne- bo jak inaczej sprawdzić stan dziecka? Często są jednak sytuacje, kiedy badanie musi być wykonywane cześciej ze względu na podejrzenie zagrożenia ciąży- np. ja na początku miałam USG co 2 tyg, a później na każdej wizycie. Odpowiedz Link Zgłoś
ade1 Re: częste USG? 11.02.05, 09:07 sa lekarze ktorzy wykonuja badanie usg na kazdej wizycie i tacy ktorzy tylko 3 razy przez cala ciaze, tak wiec mysle ze tak naprawde nie wiadomo czy jest szkodliwe czy moze zupelnie nie. Odpowiedz Link Zgłoś
amaterasu79 Re: częste USG? 11.02.05, 09:18 Mój lekarz robił mi usg na każdej wizycie i nic córze nie zaszkodziło. Odpowiedz Link Zgłoś
ila_4 Re: częste USG? 11.02.05, 09:44 No to super, bo ja też dość często chodzę i nie wiedziałam, czy nie przesadzam czasem. dzięki dziweczyny! Odpowiedz Link Zgłoś