syla28 11.02.05, 14:43 cześć dziewczyny!czy któraś z was ma ten problem co ja?od kilku lekarzy słyszałam różne opinie na ten temat,od negatywnych do bardzo optymistycznych.już sama nie wiem co na ten temat myśleć.pomóżcie!!! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kasialu Re: przegroda w macicy 11.02.05, 16:59 Rozmawiałam na ten temat z koleżanką. Ona ma przegrodę i niby z tego powodu jej ciąża zakończyła się traficznie w 23 t.c. Nie chcę Cię straszyć bo nie jestem specjalistką piszę tylko to co od niej usłyszałam. Odpowiedz Link Zgłoś
syla28 Re: przegroda w macicy 15.02.05, 12:07 Byłam dzisiaj u lekarza.Jestem w 28 tygodniu.Wszystko jest dobrze,dzidzia rośnie jak trzeba.Podobno układa się w brzuszku tak żeby było jej jak najlepiej.Zasięgnęłam też opinii innego lekarza(podobno specjalisty od takich przypadków) i mówi to samo tzn.że nie widzi zagrożenia.Biedroneczka właśnie szaleje w brzusiu!Oby tak dalej! Odpowiedz Link Zgłoś
ancherka5 Re: przegroda w macicy 15.02.05, 12:45 hej, nic sie nie martw ja byłam w szpitalu z dziewczyną, która miała cos takiego i było wszystko ok. Jedyne co to bardzo mało przytyła (była wtedy w 7 m- cu i przytyła zaledwie 2 -kg) i malutki dzidzi miała w brzusiu. Na wszelki wypadek aby dzidzia za wczesnie nie pchała sie na świat zakładali jej krążek (ale to podobno nic strasznego) trzymaj sie cieplutko i nic sie nie martw, podobno dzidzia może tą przegrode sobie "przerwac", jakos przesunąć lub przepchac. Odpowiedz Link Zgłoś