Dodaj do ulubionych

6tc - USG???

20.02.05, 10:00
cześć,
to jest mój 38dc wiec wyglada, (to chyba początek 6tc), @ miałam dostać
11.02. i do tej pory nic, zrobiłam teścik 14.02. i wyszły dwie II smile)), byłam
zaraz na drugi dzień u giniolki ale nie potwierdziła w 100%, powiedziała, że
rzeczywiście macica jest rozpulchniona, i że trzeba zrobić USG i to chyba
będzie dopiero w środę, tj.23.02, jak myślicie jeśli to ciąża to czy będzie
już widać na USG, jeśli tak to na ile procent to będzie pewne.
Dodam jeszcze że jeśli chodzi o objawy to miałam na początku bóle jajników
tak jak przy @, troche mam powiekszone piersi, ale nie bolą za bardzo, mam
mdłości ale bez wymiotów i czasem mam ataki głodu smile)).
Odpowiedźcie proszę, bo już nie moge dłużej w tej niepewności
Obserwuj wątek
    • zarazmamusia Re: 6tc - USG??? 20.02.05, 10:21
      Wiesz to bardzo róznie, zależy też i od jakości USG i od tego kiedy zarodek się
      zagnieździł w macicy. Także nie denerwuj się jeśli jeszcze w środę zobaczysz
      tylko sam pęcherzyk i nie uzyskasz jednoznacznej odpowiedzi czy jest wnim
      dzidzia. Mnie lekarz kazał czekać do 8 tyg i wtedy zobaczyłam juz dzidzię 9mm
      ale doskonale Ciebie rozumiem, że się denerwujesz i nie możesz doczekać. Myślę,
      że jeśli test jest pozytywny i macica powiększona, są objawy to z pewnością
      dzidzia jest i ma się dobrze - nic się nie martw. Pozdrawiam smile
      • koral777 Re: 6tc - USG??? 20.02.05, 11:01
        ja miałam USG w 6 tyg (jak potem potwierdziły pomiary) ale lekarz tylko
        potwierdził obecność prawidłowo umieszczonego żywego zarodka.... nic więcej nie
        widac mimo, że miało już 8.6 mm.
        • ania28.1 Re: 6tc - USG??? 20.02.05, 11:18
          ja rowniez bylam na usg w 6 t. liczac od OM ( od pocecia to byl 4 tydzien) i
          bylo widac juz zywy zarodek wielkosci 5 mm
          pozdrawiam
          • pimpek_sadelko Re: 6tc - USG??? 20.02.05, 11:29
            mi lekarz kazal na pierwsza wizyte przyjsc minimum po 3 tygodniach od
            zatrzymania @. bylam w 7tc i 5 dniu i dzidzius mial 13 mm i bilo mu sreduszko.
            jesli test pokazal dwie kreski to na pewno jestes w ciazy. nie u wszystkich
            kobiet w 6 tc wiele widac, ale pecherzyk ciazowy powinien juz byc. zalezy kiedy
            byla owulacja i kiedy zarodek sie zagniezdzil.
            pozdrawiam i gratulujesmile
    • agaka1 Re: 6tc - USG??? 20.02.05, 12:45
      dobrze ze trafilam na ten temat ... sama sie martwie czy jest ok. Mialam
      robione USG w 6 t i 3 d (wg OM - ostatnia 22.12.), wg USG wyszlo 6 t i 1 d wiec
      chyba w miare - nie bylo widac nic oprocz akcji serca, ale to chyba i tak
      dobrze? Ginka powiedziala ze jest juz sie z czego cieszyc. Jak czytalam inne
      posty to dziewczyny w tym czasie widzialy juz zarodek a u mnie nic sad Pierwsza
      ciaze mialam obumarla wiec dla mnie takie inf. ze u innych widac a umnie nie,
      powoduja od razu mysli negatywne, ze cos jest nie tak. Nastepne USG mam zrobic
      za jakis 1 tydz a najlepiej za 2, wtedy to bedzie troche ponad 9 lub 10 t. i
      chyba powinno byc już coś wiecej widac, prawda?
      Loulla ja jestem zdania ze lepiej troche poczekac, zeby bylo wiecej widac bo
      przeciez nie wiadomo na jakiego lekarza i aparat trafisz ... Pecherzyk napewno
      powinien byc widoczny, tylko nie wiem jak bedzie z reszta ... Sama sie
      zastanawiam, kiedy tak naprawde juz widac Malenstwo smile
      Pozdrowka i 3maj sie, powodzenia i daj znac co u Ciebie po tym USG ... smile
    • loulla Re: 6tc - USG??? 20.02.05, 13:03
      dzięki Wam wszystkim troche mnie pocieszyłyście, ale mówię Wam że ta niepewność
      jest okropna, już by się człowiek chciał cieszyć że ma w sobie tą malutką
      istotkę a tu nie można się za bardzo nastawić bo to jeszcze nic pewnego, jeśli
      to USG choć trochę mnie nie uspokoi to pozostanie mi znów czekanie, a już bym
      chciała wiedzieć cos pewnego, żeby tak móc się pochwalić rodzince smile)), ależ
      sie rozmarzyłam w zasadzie to i tak nie wiem kiedy tak naprawdę mozna się
      pochwalić, zobaczę co po tym USG, ale powiedzcie czy w końcówce 6tc jest juz
      możliwe zobaczenie czy usłyszenie serduszka, w USG dopochwowym bo o takie tutaj
      (tak mi się wydaje) chodzi??
      dzięki Wam jeszcze raz za odpowiedzi jesteście Kochanesmile))
      • atk2001 Re: 6tc - USG??? 20.02.05, 13:12
        Ja też jestem w tej chwili w 6tc. u ginekologa byłam w 5tym i powiedział mi, że
        najlepiej poczekać do 8tc, żeby zobaczyć serducho. udało mi się umówić dopiero
        na 8.03 (początek 9tc) i tak jak Ty nie mogę się doczekać, zastanawiam się, czy
        wszystko dobrze (szczególnie, że choróbsko jakieś mnie dopadło), i na zmianę
        martwię się i cieszę.

życzę powodzenia - daj znać po usg,
        Ania
        • loulla Re: 6tc - USG??? 20.02.05, 13:19
          napewno się odezwę i dobrze że nie ja tylko mam takie mieszane uczucia i nie
          mogę się doczekać, widzę że to normalnesmile)) i jest nas więcej, hihihi, odezwę
          sie napewno, (tylko żebym juz coś wiedziała)
      • agaka1 Re: 6tc - USG??? 20.02.05, 13:30
        dokladnie mam tak samo ... Nie potrafie sie do konca cieszyc, bo jak cos bedzie
        nie tak to znowu bede dochodzic do siebie przez 3 m-ce, ale z drugiej strony
        jak tu nie myslec o "Tym", skoro w brzuszku rozwija sie nowe zycie??? smile Troche
        to wszystko na poczatku jest bardzo wirtualne ... bo tak naprawde wiesz, ze
        rozwija sie w tobie Malenstwo, a z drugiej strony nie wierzysz w to do
        konca ... Ale moze to tylko ja tak mam? W tej kwestii jestem okropna
        pesymistka ... sad Chcialabym to zmienic ale jakos nie potrafie ...
        A co do USG to na poczatku robi sie chyba tylko dopochwowe, bo przez brzuszek
        juz chyba zupelnie nic by nie bylo widac ...
        • atk2001 Re: 6tc - USG??? 20.02.05, 18:36
          Dziewczyny,

jak to jest z tym pierwszym usg? dopochwowo, czy przez brzuszek? bo jeżeli przez
          brzuszek to chyba się trzeba porządnie opić, żeby pęcherz był pełen...
          ja już ledwo zipię z niecierpliwości bo moje Maleństwo zobaczę dopiero na
          początku tygodnia, a mąż najchętniej wszystkim dookoła by opowiedział - On ma
          absolutną pewność, ja muszę najpierw zobaczyć to serducho, żeby uwierzyć na
          100%. no i tak czekam...

pozdrawiam,
          Ania
          • atk2001 Re: 6tc - USG??? 20.02.05, 18:37
            9 tygodnia - aż mi dziewiątkę z tego zniecierpliwienia zjadło smile))
            • aaala1 Re: 6tc - USG??? 20.02.05, 18:51
              atk2001, koniecznie się dowiedz u lekarza gdzie planujesz USG czy to będzie
              przez brzuch czy dopochwowo, jeśli lekarz ma słaby sprzęt i nie jest w stanie
              robić dopochwowo to do niego nie idź, poszukaj innego. Ja poszłam tak w 8tyg i
              serduszka nie było, facet robił mi usg przez brzuch, nawypiywał mi bzdur i
              tylko się zdenerwowałam.Tego samego dnia pojechałm na USG dopochwowe i serducho
              waliło bardzo mocno, nawet doktor dał mi posłuchac, nie tylko zobaczyć, bo nie
              mogłam uwierzyć, że jest serduszko.
              Szkoda było moich nerwów i pieniędzy, bo oba USG robiłam prywatnie.
              Pozdrawiam
              • atk2001 Re: 6tc - USG??? 20.02.05, 19:22
                dzięki za radę. jutro z rana o wszystko wypytam w mojej przychodni. a swoją
                drogą - ileż ci lekarze i ich marny sprzęt nas kosztują! jak tu przeżyć ciążę
                bez stresu, który nam i dziecku dobrze nie robi, kiedy dookoła aż roi się od
                konowałów i złomowych aparatów do usg. ja stresy chłonę jak gąbka - nie potrafię
                sobie nawet wyobrazić takiej sytuacji, jak Twoja, że nie zobaczę tego serduszka
                i będę ganiać po innych przychodniach w celu zaprzeczenia/potwierdzenia.
                yhm, trzeba być dobrej myśli smile

Ania
    • gagunia Re: 6tc - USG??? 20.02.05, 18:52
      moje pierwsze usg bylo w 6 tygdniu i bylo widac wszystko - fasolka. mam to na
      papierze wink
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka