Dodaj do ulubionych

ból brzucha

25.02.05, 10:16
Hej! Jestem w 30 tyg. ciąży. W ciągu dnia czuję się w sumie dobrze, ale
najgorzej jest w nocy, kiedy próbuję przewrócić się na drugi bok. Zaczyna
boleć mnie wtedu dół brzucha - strasznie ciągnie, a przy tym dochodzą jeszcze
plecy (też dół). Lekarz mówi, że to normalne, skoro w ciągu dnia przechodzi.
Ale ja sama nie wiem co o tym myśleć. Czy któraś z was też ma takie dolegliwości??
Obserwuj wątek
    • koleandra Re: ból brzucha 25.02.05, 10:23
      A przeczytaj sobie mój dziesiejszy post "23tc dziwne dolegliwości mam". Czy to
      co czujesz to samo?
      • edyurb Re: ból brzucha 25.02.05, 10:43
        Chyba by się zgadzało. Jestem jedynie w lepszej sytuacji niż Ty jeśli chodzi o
        chodzenie, wtedy czuję sie najlepiej. Ale po dłuższym spacerze dokuczają mi
        plecy, dół - na pośladkami.
    • mamalgosia Re: ból brzucha 25.02.05, 10:59
      Własnie ja chyba coś takiego mam. (jestem dopiero w 25 tc). Boli mnie po bokach,
      ale to mnie nie niepokoi, bo to na pewno więzadła. Bardziej martwi mnnie kłujący
      ból w dole brzucha, jakby w miejscu gdzie jest pęcherz. Boję się, czy to nie
      jest coś z szyjką. Chyba pójdę do lekarzasad
      • koleandra Mamałgosiu 25.02.05, 11:20
        Ten kłujący ból w dole brzucha to też raczej więzadła. Lekarz mi mówił, że jak
        kłuje to nie ma się czym martwić. O wiele gorszy jest taki ból "rozlany"
        promieniujący, tak, że nie możesz jednoznacznie wskazac w którym miejscu boli.
        Ale do lekarza mozesz iść, lepiej dmuchac na zimne.
        • edyurb Re: Mamałgosiu 25.02.05, 11:24
          Dziewczyny, a czy te wasze bóle są w rodzaju "ciągnięcia", takiego, że aż ciężko
          nieraz się wyprostować? Czy tylko u mnie tak to się objawia?
          • koleandra Re: Mamałgosiu 25.02.05, 11:46
            Tak, u mnie to ciągnięcie, jak sie prostuje to musze powoli i w dodatku musze
            brzuch przytrzymywać. Mam wtedy wrażenie, że mi się oberwie.
            • edyurb Re: Mamałgosiu 25.02.05, 11:55
              A co na to Twój lekarz??
              • magda742 Re: Mamałgosiu 25.02.05, 12:23
                ja tez mam takie ciagniecie, az mnie tak nieraz zgina do dolu ze nie moge z
                bolu sie wyprostowac, czest jak wstaje, siedze sobie siedze, wstane i lup
                aaaa!!!
              • koleandra Re: Mamałgosiu 25.02.05, 12:34
                Na ostatniej wizycie jeszcze nie miałam takich dolegliwości, to się zaczęło już
                po. A teraz idę dopiero za 2 tygodnie. Dzwonic do niego nie będę bo mi sie
                wydaje to bzdurą taką, nie chcę wyjść na panikarę.
                • edyurb Re: Mamałgosiu 25.02.05, 12:38
                  No właśnie, ja też wychodzę z takiego założenia. W sumie to przechodzi jak się
                  rozruszam więc chyba nie ma powodu do obaw. Ale wczoraj naczytałam się jakichś
                  dziwnych rzeczy o obniżeniu macicy i właśnie takich bólach. A zauważyłam u
                  siebie od jakiegoś czasu jak się załatwiam taki dziwny ucisk, jak gdyby "coś"
                  chciało mi wypaść tam ze środka, a to mnie najbardziej niepokoi!!
                  • koleandra Re: Mamałgosiu 25.02.05, 12:42
                    Nosz kurde mać! Mam identycznie! jak siusiam to mi sie wydaje, że mi zaraz cała
                    macica wypadnie. Aż mi gały na wierzch wychodzą tam mnie ciśnie!
                    No ale zaraz zaraz.... to tez da sie wytłumaczyć... Przecież właśnie pecherz
                    jest pod macicą to mamy prawo tam odczuwac ucisk.
                    • edyurb Re: Mamałgosiu 25.02.05, 12:45
                      Ludzie, a ja już myślałam że to tylko ze mną dzieją się dziwne rzeczy. Nawet jak
                      ukucnę i chcę sprawdzić co to może być, to czuję takie zgrubienie, jakby coś
                      wychodziło, ale znika jak wstanę.
                      • koleandra Re: Mamałgosiu 25.02.05, 12:48
                        Wydaje mi się, że my tylko mamy takie uczucie, tak na prawdę to nam nic nie
                        wypada. Jeszcze na dodatek bola mnie te kości w pachwinach tak jakbym za długo
                        sobie na rowerze pojeździła. To sie rozchodzą kości łonowe, przed porodem muszą.
                        • edyurb Re: Mamałgosiu 25.02.05, 12:50
                          No to jestem spokojniejsza. Skoro czujemy się w sumie dobrze, żadnych innych
                          dolegliwości, wyniki ok., to po co się zamartwiać. A tak w ogóle to kiedy rodzicie??
                          • koleandra Re: Mamałgosiu 25.02.05, 12:51
                            ja w czerwcu dopiero, kiele 20
                            • edyurb Re: Mamałgosiu 25.02.05, 12:53
                              no to będę pierwsza. Ja mam początek maja, na 3-go.
                      • magda742 Re: Mamałgosiu 25.02.05, 12:48
                        dziewczyny! a moze jak jest nas az tyle z takim samym problemem, to to jest
                        normalne? ja tez tak mamsad przy sikaniu, wstawaniu i wszeklkich innych
                        • natalya20 Re: Mamałgosiu 25.02.05, 12:52
                          ja bym radzila zrobic badanie moczu, to moze byc jakas infekcja a u mnie sie
                          zaczelo tak samo pozniej bol byl 24 na dobe nie do wytzrymania, lekarz
                          stwierdzil ze to normalne zalecil tylko tabl przeciwbolowe po tyg na pare dni
                          przestalo ale po trzech dniach infekcja sie nasilila i przeszla na nerke
                          • magda742 Re: Mamałgosiu 25.02.05, 12:59
                            ja mam termin na 02.07
                    • clio1979 Re: Mamałgosiu 25.02.05, 14:21
                      Hejka,
                      u mnie podobnie - czuję się od 2 dni tak, jakby coś miało ze mnie wypaść -
                      przypomina mi to trochę uczucie jak ze źle dobranym tamponem - i zauważyłam ,
                      że mimowolnie zaciskam mięśnie miednicy.....Co to jest? Za 3 dni idę do
                      lekarza. Zapytam się
                      • edyurb Re: Mamałgosiu 25.02.05, 14:53
                        Clio1979! Daj znać co ci powie lekarz, bo ja mam wizytę dopieto 23 marca.
        • mamalgosia koleandro:))) 25.02.05, 14:26
          Nawet nie masz pojęcia, jaka jestem Ci wdzięczna za te słowa! Własnie mam
          kłucie, ale nic nie wiem, żeby były jakieś więzadła tak nisko i centralnie (ale
          w sumie małe mam pojęcie o anatomii, więc możliwe). Bardzo mnie pocieszyłaś. Ból
          jakoś zniose, gorszy jest niepokój, jaki mu towarzyszysad Boję się, czy to nie
          coż z szyjką - w pierwszej ciąży zbyt wcześnie mi sie skracała i rozwierałą -
          ale wtedy nei czułąm żadnego bólu (tylko skurcze miałam)
    • edyurb Re: ból brzucha 25.02.05, 13:20
      Słyszałam, że na te dolegliwości może pomóc Magne B6, działa rozkurczowo,
      łagodzi bóle. Trzeba to tylko systematycznie brać. Ja właśnie zaczęłam.
      • mamalgosia Re: ból brzucha 25.02.05, 14:28
        Ja magnez uzupełniam od początku ciąży i widze efekty - nie mam żadnych skurczów
        (jestem w 25 tc, a w pierwszej ciąży skurcze miałąm już od 22 tc). Ale o
        witaminie B6 nie słyszałam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka