Dodaj do ulubionych

w ktorym tyg znalyscie juz plec dzidzi????

05.03.05, 12:49
chce wiedziec bo j jestem w 23 i lekarz nie chcial mi jeszcze powiedziec czy
wy juz wiecie ??????
Obserwuj wątek
    • e_stella Re: w ktorym tyg znalyscie juz plec dzidzi???? 05.03.05, 12:59
      Zależy jak jest ułożone, nieraz i w 40 nie widać... Albo widać, a potem się
      okazuje, że g... było widać, bo co innego się rodzi.
      • j04nn4 Re: w ktorym tyg znalyscie juz plec dzidzi???? 05.03.05, 13:01
        u mnie lekarz widzial plec ale nie chcial nam powiedziec wlasnie dlatego
        pisze powiedzial ze jest jeszcze za mala ciaza i on wie le jeszcze nam nie
        powie !!!
        • aaala1 Re: w ktorym tyg znalyscie juz plec dzidzi???? 05.03.05, 13:05
          U mnie lekarz powiedział w 21 tygodniu że dziewczynka, potem potwierdził w
          34tyg, a co się urodzi to bedę wiedziała na 100% za kilka dnismile)
          A czemu nie chciał powiedzieć?? Może nie był pewny i się nie chciał wyglupićsmile
          Ale denerwujace jest takie gadanie "wiem ale nie powiem".
          • j04nn4 Re: w ktorym tyg znalyscie juz plec dzidzi???? 05.03.05, 13:09
            wlasnie lepiej by oklamal mnie i powiedzial ze nic nie widzial bo dzidzi
            zakryla raczkami ja i tak sie nie znam a takie gadanie wiem a nie powiem to
            mnie wytracilo z rownowagi zastanawiam sie czy nie isc na usg do kogo innego
            ogolnie prenatalne i co mi powie inny lekarz
            • e_stella Re: w ktorym tyg znalyscie juz plec dzidzi???? 05.03.05, 13:11
              No ale w końcu jakie to ma znaczenie czy to chłopiec czy dziewczynka? Można na
              poczatek kupić uniwersalne rzeczy, a potem dokupić bojówki czy falbanki w
              zależności od płci...
              • j04nn4 Re: w ktorym tyg znalyscie juz plec dzidzi???? 05.03.05, 13:13
                nie nie chodzi o to dla mnie to bez roznicy ubranka mam juz pokupowane ale
                samo to ze w ten sposob powiedzil teraz ja sie denerwuje bo portaktowal mnie
                jak dziecko wiem ale nie powiem przeciez to moje dziecko moja ciaza i jak wie
                to nie widze powodu by nie powiedzial moim zdniem to .... ale prosze tego
                narazie jeszcze nie brac na pewniaka
            • sylwiawm Re: w ktorym tyg znalyscie juz plec dzidzi???? 05.03.05, 13:12
              U mnie w 20 tyg. lekarz powiedział, że chłopiec, a w 28 tyg okazało się, ze
              dziewczynka (podobno na 100%)
            • aaala1 Re: w ktorym tyg znalyscie juz plec dzidzi???? 05.03.05, 13:12
              Jak chcesz bardzo wiedzieć płeć to pewnie że idź do innego, tylko do takiego
              żeby miał dobry sprzęt. Oby teraz dzidka się naprawdę rączkami nie zakryłasmile)
              Nie masz nagrania z badania?? Może sama coś wypatrzysz??
              • j04nn4 Re: w ktorym tyg znalyscie juz plec dzidzi???? 05.03.05, 13:15
                heheheheh nagranie mam ale poza raczkami buziakiem tulowiem nic tam nie
                rozpoznaje heheheh to usg nie bylo za bardzo dobre chyba teraz jak bym miala
                isc to do kogos kto ma jedno z lepszych w moim miescie juz znalazlam takiego
                • aaala1 Re: w ktorym tyg znalyscie juz plec dzidzi???? 05.03.05, 13:17
                  Poczekaj do nastepnego badania i idź do kogoś kto ma lepszy sprzęt. Wytrzymasz
                  może w niecierpliwości, co??
                  • j04nn4 Re: w ktorym tyg znalyscie juz plec dzidzi???? 05.03.05, 13:20
                    hehehehhe znajac mnie nie wytrzymam jestem niecierpliwa niestety taki
                    harakter smile)))))))
    • tiga76 Re: w ktorym tyg znalyscie juz plec dzidzi???? 05.03.05, 13:20
      Ja poznałam w 20 tygodniu. Młody był odwrócony tyłem przez większość badania i
      trochę się zmartwiłam że nie poznamy płci. Lekarz powiedział, że jeśli nam
      zależy na poznaniu jej, to nie ma problemu. Jeśli się maluch nie odwróci - to
      podejrzy od drugiej strony zakładając sondę dopochwową. Na szczęście mały za
      chwilę pokazał nam wszystkim swoje "klejnoty" smile
      • j04nn4 ad wypowiedzi tiga76 05.03.05, 13:23
        dokladnie i to mi sie podoba takie podejscie lekarza jezeli widzi sam i juz
        wie co widzi powinien oznajmic to rodzicom tym bardziej ze w 25 tyg ciazy
        narzady pluciowe juz sa dokonca uformowane nie powstaja juz zadne zmiany a ja
        jestem w 23 i najwazniejsze jest dla mnie to ze dzidzia jest zdrowa i wszystko
        jest oki ale czemu nie moge poznac puci skoro lekarz ja poznal
        • niepytana Co za arogancki typ 05.03.05, 13:38
          Uwazam ze potraktowal Cie jak jakas niezrownowazona psychicznie. Ze niby jak
          bedziesz wiedziala to albo usuniesz, bo Ci sie plec niepodoba, albo jak sie
          nastawisz to potem nie zaakceptujesz jak wyjdzie cos innego. Bez przesady. Co
          za arogancki lekarz. Wiem ale nie powiem. Tak to sobie mogl gadac 20 lat temu,
          a nie teraz gdy lekarz z pacjentem powinien miec bliski kontakt, byc szczery i
          przede wszystkim troche obycia z ludzmi sie od niego wymaga. No przeciez to nie
          weterynarz. Jezeli ma swoje powody dla ktorych nie chce ujawniac plci, to
          powinien Cie o tym uprzedzic przed badaniem i powiedziec i przeprosic ze
          niestety on nawet nie bedzie sie przygladal bo to czy tamto czy jakiekolwiek ma
          powody i ew. moglby Ci zaproponowac USG z innym lekarzem ktory sie "bawi" w
          odnajdywanie plci dziecka. Albo poprostu krotko i bez dluzszych
          komentarzy. "Przepraszam bardzo ale niestety dziecko odwrocilo sie w taki
          sposob ze nie jestem w stanie stwierdzic plci. Moze nastepnym razem..." I
          zupelnie inaczej bys sie czula. Lekarz moze i dobry i ma dobra praktyke, ale
          obycia z ludzmi zero i niestety tak czesto bywa w Polsce.

PS. Ja sie dowiedzialam raz w 31tc, drugi raz w 26tc, a teraz w 19tc.
          Pozdrawiam.
          • j04nn4 Re: Co za arogancki typ 05.03.05, 13:44
            zgadzam sie z toba po prostu dostlam cierpka pigulke ale zapisze sie do kogo
            innego na usg niech jeszcze raz zrobi pomiary dzidzi i jak bedziie widac niech
            mi powie ten lekarz do ktorego bede szla ma jedno z lepszych usg w miescie
            zawiodlam sie trochce na swoim wlasnie teraz oczekuje sie szczertosci tym
            bardziej ze to dotyczy mnie a nie mojej cioci albo kolezanki
      • lesia28 Re: w ktorym tyg znalyscie juz plec dzidzi???? 05.03.05, 13:59
        My poznalismy w 19 tyg. Lekarz powiedzial, ze chlop ,zreszta bylo wszystko
        widac jak na dloni. Zrobil tez kilka zdjec klejnotow. Ale to byl dr Dudarewicz
        z Łodzi , ktory sie nie myli , a problem ,ze dzidzia sie zle ustawila, tez dla
        niego nie istnieje.
        • j04nn4 Re: w ktorym tyg znalyscie juz plec dzidzi???? 05.03.05, 14:07
          tacy powinni byc wszyscy lekarze smile))
    • monee.1 Re: w ktorym tyg znalyscie juz plec dzidzi???? 05.03.05, 20:20
      Witam,
      mnie powiedział, że chłopak już w 14 tc i potwierdziło się w 23tc.
      Z tym, że klejnociki męskie są rozpoznawalne na dzisiejszych maszynach do USG
      nawet dla takiego laika jak ja.
      Pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka