szept_ciszy 07.03.05, 14:01 Ostatnio zaczyna boleć mnie gardło, mam lekki kaszel, oraz katar. Wiem że antybiotyki są niewskazane. Powiedzcie mi czym mogę sie wyleczyć? Dodam ze jestem w 6 tyg ciąży Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ade1 Re: Jakie Leki na 07.03.05, 14:56 plukanie gardla woda z sola, na noc mleko z czosnkiem, syrop z cebuli, zrobic sobie mikstrę całą cytryne wycisnac do teto 3 lyzeczki miodu zalac letnia woda i pic caly dzien, mnie to juz 2 razy uratowalo od antybiotykow Odpowiedz Link Zgłoś
zabiska Re: Jakie Leki na 07.03.05, 15:50 Tylko jak dostaniesz goraczki, tak powyzej 37,5 to lec do lekarza. Gorzaczka z tego wszystkiego jest najbardziej niebezpieczna. Ja niestety nie mam szczescia i juz dwa razy nie udalo mi sie samej wyleczyc, drugi raz jestem na antybiotykach. Oczywiscie takich przepisanych przez ginekologa, bezpiecznych dla dzidzi. Zdrowka zycze. Odpowiedz Link Zgłoś
elza78 Re: Jakie Leki na 07.03.05, 16:05 szept, sa antybiotyki bezpieczne w ciazy, jesli cos cie "bierze" to tez sie sama nie lecz, tylko jak najszybciej do pana doktora ogolnego, tylko musisz powiedziec ze jestes w odmiennym stanie i ktory to jest tydzien, lekarz dobierze tak leki zeby byly ok dla ciebie i malucha nie martw sie ja chorowalam w 11 tygodniu bralam antybiotyk i wszystko jest wporzadku z maluchem czasem lekarstwo mniej zlego wyrzadzi niz infekcja, wiec warto odwiedzic lekarza... pozdrowka i zdrowiej tam bo cos ostatnio chorujesz elka Odpowiedz Link Zgłoś
e_rubi Re: Jakie Leki na 07.03.05, 17:39 Lepszy antybiotyk (sa takie ktore bezpiecznie mozna w ciazy) niz nieleczona infekcja...ale jesli to tylko przeziebienie, to domowe sposoby moga pomoc: mleko z miodem, syrop z cebuli, herbata z sokiem malinowym, czosnek. Mnie pomaga na bol gardla Tantum Verde w spray'u - mozna w ciazy, pytalam lekarza. No i najlepiej polozyc sie do lozka i dobrze wygrzac. Ale jesli poczujesz sie gorzej to idz do lekarza. Odpowiedz Link Zgłoś