Dodaj do ulubionych

@ w ciąży?!

09.03.05, 17:33
Niektore dziewczyny piszą,że występowała u nich @ w ciązy.W takim razie moje
pytanie brzmismirkkąd wiedziałyście,że w tej ciąży jesteście???Dla mnie @ to
oczywisty znak,ze ciąży nie ma.
Obserwuj wątek
    • ewucha28 Re: @ w ciąży?! 09.03.05, 17:37
      Jak jest sie w ciąży to sie nie ma miesiączki tylko ew. krwawienia.Jedno
      wyklucza drugie,miesiaczka to wydalenie niezapłodnionej komorki,jeśli jest sie
      w ciąży to @ nie występuje ,czasami pojawiają sie plamienia,ale są inne niz
      krwawienie miesiączkowe.
      • kasie do Ewki! 10.03.05, 12:01
        Jejku Ewka...tak cos mi sie wydaje,ze jednak miesiaczka nie ma za bardzo nic
        wspolnego z wydalaniem niezapoldnionego jaja. Bo kobiety ktore nie
        jajeczkuja..maja pomimo wszystko miesiaczki.
        @ to nic innego jak zluszczanie sie sluzownki macicy...ktora odnawia sie co
        miesiac.
        ja mysle ze najwiecej tego typu przypadkow...ciazy i niby
        miesiaczek...wystepuje u dziewczyn ktore biora tabletki antykoncepcyjne,ne
        podejrzewaja ciazy, dalej biora tabletki...a w przerwach pomiedzy...wystepuja
        wtedy krwawienia. Coz znam osobiscie taki przypadek ze kobieta dowiedziala sie
        w 6 miesiacu. dziecko urodzilo sie o czasie ale przez ta burze hormonalna
        (tabletkowa) mialo powazne wady niestety.
    • elza78 Re: @ w ciąży?! 09.03.05, 18:14
      w pierwszysch tygodniach ciazy kiedy test wychodzi dodatnio krwawienie podobne
      do miesiaczki moze oznaczac rozpoczynajace sie poronienie, z podobnymi nawet
      bolami jak przy @, wiec nie ma co gadac na temat miesiaczki w ciazy... nie ma
      czegos takiego, kazdy taki incydent po dodatnim tescie ciazowym powinien byc
      skonsultowany z lekarzem a wrecz kwalifikuje sie nawet do tego aby np w porze
      wieczornej gdy cos takiego sie zauwaza jechac do szpitala!!!!
      bywa ze wystepuja nic nie znaczace plamienia, ale lepiej na zimne dmuchac,
      czasem w momencie implantacji jaja w macicy zostaje przerwane kilka naczyn
      krwionosnych co skutkuje krwawieniem tak zwanym implantacyjnym, ale to czy dane
      krwawienie jest grozne czy nie moze rozstrzygnac tylko lekarz, wiec nie nalezy
      pisac ze mialo sie @ w ciazy bo mozna komus takim czyms zrobic wielka krzywde,
      bo zbagatelizuje sie problem i skonczy sie to tragicznie...
      ciaza to szczegolny stan gdzie trzeba czasem na zimne dmuchac...

pozdrowka
      elka
    • lamciad Re: @ w ciąży?! 09.03.05, 18:48
      Chyba mnie źle zrozumiałyście.Chodzi mi np o taka sytuacje,ze dziewczyna nie
      planuje ciazy,dostaje @(w każdej postaci:plamienie,jedniodniowa itp),wiec ciazy
      sie nie spodziewa.Założmy,ze idzie na jakas kontrolna wizyte do gina i okazuje
      się jest np. w 8tc!Przecież takie sytuacje sie zdarzaja.
      • elza78 Re: @ w ciąży?! 09.03.05, 19:43
        wiesz, to zalezy, czy sie starasz od jakiegos czasu, czy tylko przypuszczasz ze
        cos tam moglo sie zdarzyc...
        jesli sie starasz, to poprostu przy takich objawach robisz test wychodza dwie
        kreski (bo testy juz przed spodziewana miesiaczka niektore wykrywaja) i juz
        wiesz, jak sa slabe, to powtarzasz za tydzien np...
        jesli sie nie starasz to faktycznie mozesz sie wahac o ten dajmy na to tydzien,
        przy bardzo nieregularnych cyklach gora dwa tygodnie, potem nawet jesli jest
        plamienie to raczej nie przypomina ono w niczym miesiaczki wiec robisz test i
        wiesz, tak sie zazwyczaj dowiadujesz o ciazy, przedtem jest tez
        mnostwo "symptomow" ale niekoniecznie musza wystepowac...
        8 tydzien jak piszesz to jest "stara ciaza" kobieta musialaby nie miec @ przez
        4 tygodnie!! zeby cos takiego mialo miejsce, chyba ze za @ wezmie plamienie
        implantacyjne, ktore moze wystepowac w jej terminie...
        • lamciad Re: @ w ciąży?! 09.03.05, 19:52
          >chyba ze za @ wezmie plamienie
          implantacyjne, ktore moze wystepowac w jej terminie...

O właśnie o to mi chodzi.
          • elza78 Re: @ w ciąży?! 09.03.05, 19:57
            ale wiesz, zwykle jest to niewielkie plamienie... i zdarza sie w niewielu
            przypadkach
    • mongal Re: @ w ciąży?! 09.03.05, 23:20
      witam
      lezalam w szpitalu wlasnie z powodu krwawienia w ciazy.... staralam sie dlugo i
      w 35 dc dostalam krwawienia, oczywiscie mylalam ze to @ i placz rozczarowanie,
      poszlam do lekarki mojej bo krwawienie bylo jakies dziwne i straszny bol, dala
      mi skierowanie na HCG i w tym samym dniu otrzymalam nowine ze jestem w ciazy,
      zrobila usg i zobaczylam malenstwo... i poszlam do szpitala. Polezalam troszke
      ale niestey potem znowu mialam krwawienia w 18 ty tym razem z lozyskiem i znowu
      szpital....I wcale nie jest to rzadkosc bo na patologii to krwawienie w ciazy
      jest podstawowym problemem kazdej kobiety tam lezacej... myslacej czy ciaza
      przetrwa czy tez brzydko mowiac "wyleci" sad(

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka