kasiunia5 29.03.05, 14:45 jetem w 5 tc i cały czas mam taki mdłości (i nie tylko) ze zamiast zaczynac przybierać na wadze ja cały czas chudne Jeśli ktoś zna jakies sposoby na powstrzymanie tego "zjawiska" prosze o rady )) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
malina.majka Re: mdłości - pomocy 29.03.05, 16:31 Hej,ja schudłam przez to 7kg w 7 czy 8 tyg.przestałam chodzić do pracy, a w 12 dostałam zwolnienie na 8tyg żeby przylecieć do Polski i przytyć na maminej kuchni. Póki co mdłości przeszły ale przytyłam tylko 1,5kg.Tak to czasem bywa,że niektóre czują się dobrze a niektóre źle. Powodzenia,pozdrowienia, Malina i 15,1 tc Maleństwo Odpowiedz Link Zgłoś
pimpek_sadelko Re: mdłości - pomocy 29.03.05, 16:46 czesto kobiet chudna w pierwszym trymestrze. mi tez ubylo, ginekolog sie tym nie zamartwial, ja tym bardziej. mam zapasik na reszte miesiecy co do mdlosci, to ja Cie nie pociesze: zaczelam wczoraj 17 tc i ciagle je mam, fakt, ze najgorsze byly do 10 tc, potem juz lzejsze, ale i tak daja sie we znaki. na pewno mdli bardziej, jak jest pusty zoladek, jak Cie mdli to cokolwiek przegryzaj, znajdz jakas potrawe, przekaske, ktora by ukoila choc na chwile te gehenne. mi na poczatku pomagaly paluszki slone, potem przestaly. acha, do tej pory nie przytylam ani grama! Odpowiedz Link Zgłoś
renata1c Re: mdłości - pomocy 29.03.05, 21:01 witaj moj bobas skonczyl juz roczek ale pamietam te mdlosci, chociaz nie mialam az tak dokuczliwych, wazna rada- kladz kolo lozka banana, jak sie obudzisz to zjedz go przed wstaniem z lozka, - mi to pomagalo, nie wiem co banany maja takiego ale gdzies to wyczytalam i pomagalo, pozdrawiam renata Odpowiedz Link Zgłoś
kasiunia5 Re: mdłości - pomocy 30.03.05, 11:32 dziekuje za wszyski porady, spróbuje sztuczki z bananami narazie to wcinam krakersy ale jakoś nie działają Pozdrawiam i życze szcześliwych rozwiązań )) Odpowiedz Link Zgłoś
izzunia Re: mdłości - pomocy 30.03.05, 12:24 ja proponuje jeszcze biale winogrona, mi pomagaja troszke... Iza Odpowiedz Link Zgłoś
magda.holdun Re: mdłości - pomocy 30.03.05, 12:10 Kasiu, chyba Cie nie pociesze... jestem w 35 tc i od 5 tygodnie mam mdlosci praktycznie non stop. Baaa - zeby to byly mdlosci.. ja po prostu wciaz wymiotuje... Lekarz mowi ze to sie zdarza wiec trzeba to po prostu przezyc. Wiele rzeczy dzialalo przez jeden, dwa dni: gorzka czekolada, coca-cola, rennie, marchewka - poprobuj, moze trafisz! Poza tym wrzuc "mdlosci" w wyszukiwarke - powinno wyskoczyc wiele postow z podpowiedziami. Pozdrawiam i trzymaj sie Magda Odpowiedz Link Zgłoś
darkom2 Re: mdłości - pomocy 30.03.05, 22:22 Witaj Kasiu ja jestem w 32 i też non stop wymiotuję, lekarka przepisala mi witaminy witaminy b6,b1 i trochę pomoglo ale wypróbuj sposoby koleżanek MONIA Odpowiedz Link Zgłoś
izzunia wymioty i zmiany wokol oczu 30.03.05, 22:28 Zeby nie zaczynac nowego watku bo to troszke zwiazany z tym problem... po wymiotowaniu (na razie zdarza sie srednio 1 raz w tygodniu) robia mi sie wokol oczu takie male fioletowe kropeczki, jakby krwiaczki. Jak myslicie, czekac do wizyty (w przyszlym tygodniu) czy pedzic do okulisty? poprzednie znikaly po 2 dniach. Iza Odpowiedz Link Zgłoś