Dodaj do ulubionych

mdłości - pomocy

29.03.05, 14:45
jetem w 5 tc i cały czas mam taki mdłości (i nie tylko) ze zamiast zaczynac
przybierać na wadze ja cały czas chudne sad Jeśli ktoś zna jakies sposoby na
powstrzymanie tego "zjawiska" prosze o rady smile))
Obserwuj wątek
    • malina.majka Re: mdłości - pomocy 29.03.05, 16:31
      Hej,ja schudłam przez to 7kgsad w 7 czy 8 tyg.przestałam chodzić do pracy, a w
      12 dostałam zwolnienie na 8tyg żeby przylecieć do Polski i przytyć na maminej
      kuchni. Póki co mdłości przeszły ale przytyłam tylko 1,5kg.Tak to czasem
      bywa,że niektóre czują się dobrze a niektóre źle. Powodzenia,pozdrowienia,
      Malina i 15,1 tc Maleństwo
      • pimpek_sadelko Re: mdłości - pomocy 29.03.05, 16:46
        czesto kobiet chudna w pierwszym trymestrze. mi tez ubylo, ginekolog sie tym
        nie zamartwial, ja tym bardziej. mam zapasik na reszte miesiecysmile
        co do mdlosci, to ja Cie nie pociesze: zaczelam wczoraj 17 tc i ciagle je mam,
        fakt, ze najgorsze byly do 10 tc, potem juz lzejsze, ale i tak daja sie we
        znaki. na pewno mdli bardziej, jak jest pusty zoladek, jak Cie mdli to
        cokolwiek przegryzaj, znajdz jakas potrawe, przekaske, ktora by ukoila choc na
        chwile te gehenne. mi na poczatku pomagaly paluszki slone, potem przestalysad.
        acha, do tej pory nie przytylam ani grama!
    • renata1c Re: mdłości - pomocy 29.03.05, 21:01
      witaj moj bobas skonczyl juz roczek ale pamietam te mdlosci, chociaz nie mialam
      az tak dokuczliwych, wazna rada- kladz kolo lozka banana, jak sie obudzisz to
      zjedz go przed wstaniem z lozka, - mi to pomagalo, nie wiem co banany maja
      takiego ale gdzies to wyczytalam i pomagalo, pozdrawiam renata
      • kasiunia5 Re: mdłości - pomocy 30.03.05, 11:32
        dziekuje za wszyski porady, spróbuje sztuczki z bananami smile narazie to wcinam
        krakersy ale jakoś nie działają sad Pozdrawiam i życze szcześliwych
        rozwiązań smile))
        • izzunia Re: mdłości - pomocy 30.03.05, 12:24
          ja proponuje jeszcze biale winogrona, mi pomagaja troszke...

Iza
    • magda.holdun Re: mdłości - pomocy 30.03.05, 12:10
      Kasiu,
      chyba Cie nie pociesze... jestem w 35 tc i od 5 tygodnie mam mdlosci praktycznie
      non stop. Baaa - zeby to byly mdlosci.. ja po prostu wciaz wymiotuje... Lekarz
      mowi ze to sie zdarza wiec trzeba to po prostu przezyc. Wiele rzeczy dzialalo
      przez jeden, dwa dni: gorzka czekolada, coca-cola, rennie, marchewka - poprobuj,
      moze trafisz! Poza tym wrzuc "mdlosci" w wyszukiwarke - powinno wyskoczyc wiele
      postow z podpowiedziami.
      Pozdrawiam i trzymaj sie
      Magda
      • darkom2 Re: mdłości - pomocy 30.03.05, 22:22
        Witaj Kasiu ja jestem w 32 i też non stop wymiotuję, lekarka przepisala mi
        witaminy witaminy b6,b1 i trochę pomoglo ale wypróbuj sposoby koleżanek MONIA
    • izzunia wymioty i zmiany wokol oczu 30.03.05, 22:28
      Zeby nie zaczynac nowego watku bo to troszke zwiazany z tym problem... po
      wymiotowaniu (na razie zdarza sie srednio 1 raz w tygodniu) robia mi sie wokol
      oczu takie male fioletowe kropeczki, jakby krwiaczki. Jak myslicie, czekac do
      wizyty (w przyszlym tygodniu) czy pedzic do okulisty? poprzednie znikaly po 2
      dniach.

Iza
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka