ampolion 23.07.04, 00:39 Słyszałem/czytałem kiedyś o rosyjskiej metodzie na upały: herbata kipiatok z samowara i ręcznik dookoła szyi. Jak to jest, czy ktoś może potwierdzić metodę i jej skuteczność? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kontrkultura Re: Herbata po rosyjsku 24.07.04, 11:54 Jest taka tradycja: pit` czaj do siedmogo pota (pic herbate do siodmego spocenia sie), sa tez specyficzne samowary, wiesz chyba o co chodzi? Bardzo wiele o kulturze picia herbaty mozna zobaczyc w Twieri, tam jest conajmniej z dziesiatka muzeow "picia herbaty", gdzie przy okazji (kiedys mozna bylo, teraz nie wiem) za nie wielka sume pieniedzy nauczyc sie, jak ta herbate nalezy pic. Odpowiedz Link
kontrkultura Re: Herbata po rosyjsku 24.07.04, 11:56 P.S. Tak wlasciwie jest to polityczne podforum, wiec moze przeniesiemy ten watek do forum: Rosyjska muza, filmy, knigi ? Odpowiedz Link
kontrkultura Re: Herbata po rosyjsku 26.07.04, 15:57 Jak jestes adminem, mozesz przerzucac watki z jednego forum na drugie. Czyli moglbym go tam przerzucic, jesli nie masz nic przeciwko. Zreszta mysle, ze tam watek wzbudzi wieksze zainteresowanie. Odpowiedz Link