viola_27 30.03.05, 13:56 Mam pytanko, dlaczego w ciąży robi sie taki pionowy ciemny pasek na brzuchu. Bardzo mnie to ciekawi. Wiola Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ade1 Re: Pionowy pasek na brzuchu 30.03.05, 14:02 dokladam jeszcze pytanie czy zawsze sie robi ta kreska? w pierwszej ciazy mialam , obecnie jestem w 29tc i nie mam tej kreski Odpowiedz Link Zgłoś
amelia42 Re: Pionowy pasek na brzuchu 30.03.05, 14:05 Też mnie to ciekawi. Zastanawiamy się z moim partnerem co to może być? Szczególnie nie daje to spokoju mojemu lubemu. Odpowiedz Link Zgłoś
invicta1 Re: Pionowy pasek na brzuchu 30.03.05, 14:07 i to jest strasznie brzydkie Odpowiedz Link Zgłoś
monia725 Re: Pionowy pasek na brzuchu 30.03.05, 14:08 A moja kreska jest też nad pępkiem w góre! Odpowiedz Link Zgłoś
e-myszka Re: Pionowy pasek na brzuchu 30.03.05, 14:08 ponoc ta kreska pokazuje dziecku droge do "cyca", dlatego tez ciemnieje otoczka wokol brodawek. Odpowiedz Link Zgłoś
mazuba Re: Pionowy pasek na brzuchu 30.03.05, 14:07 to sa podobno zmiany hormonalne- podobnie jak welosy na brzuchu. ja jestem we 39 tc i nie mam paska (nawet sladu), nie mam tez wypchnietego pepka tylko zwykla dziurke. wiec to sprawa indywidualna pozdr magda, 39 tc Odpowiedz Link Zgłoś
black-cat Re: Pionowy pasek na brzuchu 30.03.05, 16:30 Nie zawsze się pojawia. Ja nie miałam. A dlaczego? - na skutek zmian hormonalnych. Odpowiedz Link Zgłoś
atlantis75 Re: Pionowy pasek na brzuchu 30.03.05, 17:22 Hormony zwiększają pigmentacje. Mam go do dziś... 4,5 mies. po porodzie. Nie mogę się doczekac kiedy zniknie... Odpowiedz Link Zgłoś
sofi84 Re: Pionowy pasek na brzuchu 30.03.05, 17:25 ))))))) jaki sliczny dzidzius Odpowiedz Link Zgłoś
luna333 Re: Pionowy pasek na brzuchu 30.03.05, 17:34 a w którym tygodniu się robi - jeśli się robi? bo jestem w 23tc i nic, zresztą brodawki też mi nie pociemniały - więc może się nie pojawi Odpowiedz Link Zgłoś
atlantis75 Luna 30.03.05, 18:03 Też liczyłam, że się nie pojawi W dodatku blondynką jestem, więc wykluczałam tę wątpliwą ozdobę. A tutaj... w 30 tc taka lekka, a pod koniec z każdym dniem ciemniała. W 38 tc była już ciemnobrązowa. Odpowiedz Link Zgłoś
luna333 Re: Luna 30.03.05, 19:05 bu? czyli nie ma się co łudzić - co ma być to będzie ale w końcu chciałam dzidziusia to i mogę być dla niego nawet w paski Odpowiedz Link Zgłoś
sofi84 JESTEM PO TERMINIE I ZROBIL MI SIE JAKIES 2 MIESIA 30.03.05, 17:38 CE TEMU, MOZE MAX 3 ALE RACZEJ 2 Odpowiedz Link Zgłoś
ana222 Re: JESTEM PO TERMINIE I ZROBIL MI SIE JAKIES 2 M 30.03.05, 18:25 Mnie się zrobiła pod koniec 8-go m-ca i jest coraz ciemniejsza. Ania 39 tc Odpowiedz Link Zgłoś
enya26 Re: JESTEM PO TERMINIE I ZROBIL MI SIE JAKIES 2 M 30.03.05, 19:07 U mnie tak samo.W dodatku pepek jest brązowiutki i sutki tez.Mam też duzo nowych znamion... Odpowiedz Link Zgłoś
fanta-girl Opalanie paska 01.04.05, 11:57 Czy trzeba uwazac w wystawianiem go na slonce? Ogladalam kostiumy dla przyslzych mam i wszystkie maja takie wyskokie "majty" Zawsze bylam zwolennikiem minimalizacji stroju. do lata jeszcze daleko, mojego brzucha narazie nie widac, no ale co zrobic latem? Odpowiedz Link Zgłoś
magdulka26 Re: Opalanie paska 01.04.05, 12:34 Mi sie juz ta kreska zrobiła ,jak na razie jest blada aczkolwiek widoczna. Odpowiedz Link Zgłoś
mamaaga5 Re: Pionowy pasek na brzuchu 01.04.05, 12:44 Ja jestem w 29 tc, paska nie widac, brodawki tylko odrobine ciemniejsze, a pepek na swoim miejscu (wklesly). Nadal wierze, ze z tymi paskami to sprawa indywidualna, a jesli juz wyjda to znikna... oby Odpowiedz Link Zgłoś
empuza Re: Pionowy pasek na brzuchu 01.04.05, 14:29 U mnie również pojawił się ciemny pasek przez całą średnicę brzuszka poniżej i powyżej pępka. Zastanawiałam się skąd to się wzięło, a to za sprawą dzidzi, dzięki, że podjełyście ten wątek. Mąż się śmieje że mi brzuch pęknął na pół. Pozdrawiam Ola z Dominisiem lilypie.com/days/050519/4/0/1/+10/.pnd Odpowiedz Link Zgłoś
anjaaa Re: Pionowy pasek na brzuchu 01.04.05, 15:02 HejJa tez bylam ciekawa,wiec zapytalam swoja polozna.Powiedziala tyle,ze pasek ten nie ma zadnej specjalnej roli,po prostu sobie jest i znika po jakims czasie.U mnie zniknal dopiero jakies 1,5 roku po porodziePozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
niepytana Re: Pionowy pasek na brzuchu 01.04.05, 15:22 Ta ciemna linia na brzuchu podczas ciazy to LINEA NEGRA. Podobno u kazdej z nas w tym miejscu poza ciaza znajduje sie linia biala LINEA ALBA. Osobiscie probowalam sie doszukac swojej jak nie bylam w ciazy i nici. Nic tam nie widzialam. Moze u dziewczyn z ciemniejsza skora??? Linia biala zmienia sie na linie ciemna w czasie ciazy pod wplywem hormonow i zmian pigmentu. Im ciemniejsza cera tym szybciej i bardziej intenstywnie. Po porodzie na 100% wraca do normy. U mnie osobiscie z kazda ciaza pojawia sie coraz pozniej. Teraz w trzeciej ciazy 23tc i dopiero taki lekki zarys jak sie dobrze wpatruje. Maz narazie nic nie widzi )) A no i jeszcze u mnie zawsze zaczyna ciemniec ponad pepkiem, ale to chyba tez indywidualna sprawa. Mam nadzieje ze cos to wyjasnia. Mam linki, ale niestety tylko po angielsku (nie wiem fachowej nazwy po polsku). Pozdrawiam. www.pregnancyweekly.com/pregnancy_information/linea_negra.htm Odpowiedz Link Zgłoś