amel_pat 30.03.05, 22:59 Jestem w 27 t.c. Chwilami mój brzuch robi się strasznie twardy, czy to coś poważnego i co to oznacza? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
joanna1982 Re: twardy brzuch 31.03.05, 12:25 wydaje mi sie ze to bóle przepowiadające ale to chyba troche za wcześnie lepiej idz do gina powinien Cie skierować na KTG Odpowiedz Link Zgłoś
blablatka Re: twardy brzuch 31.03.05, 12:39 Ja przez długi czas miałam problemy z twardym brzuszkiem (gdzieś od 5-6 miesiąca)...lekarz zalecał wówczas trochę więcej odpoczynku +większa dawka magnezu i doraźnie no - spa gg 4975740 Odpowiedz Link Zgłoś
asia06 Re: twardy brzuch 31.03.05, 22:42 Miałam podobnie, te same leki. Pomogło po tygodniu przyjmowania no-spy, wspomaganej magnezem. Odpowiedz Link Zgłoś
mag_grosz Re: twardy brzuch 31.03.05, 23:12 cześć, ja jestem obecnie w 25 tygodniu ciąży ale w 21 tygodniu też lekarz zdiagnozował twardy brzuch.... od tej pory mam leżeć, odpoczywać a do tego biorę leki powstrzymujące skurcze"fenoterol", magnez, żelazo i relanium. jeżeli pojawiają się skurcze w tak wczesnych tygodniach ciąży to wówczas pojawia się rozwarcie, które jeszcze nie powinno mieć miejsca w tych tygodniach- tak mi wytłumaczyl mój ginekolog.pozdrawiam cię serdecznie!!! wszystko będzie o.k.ale zgloś się do ginekologa Odpowiedz Link Zgłoś