Dodaj do ulubionych

Do mam, które miały cesarkę

06.04.05, 15:54
Urodziłam synka 2,5 roku temu. Mialam znieczulenie zewnątrzoponowe. Od
miesiąca bolą mnie plecy w miejscu nakłócia. Na początku prawie nic nie
czułam, ale z dnia na dzień coraz bardziej mi to dokucza. Oczywiście już
jestem umówiona do róznych lekarzy. Mogą też być korzonki lub kręgosłup od
podnoszenia synka. Obiło mi się jednak o uszy, że ból może się pojawić
własnie po tym znieczuleniu.Czy któraś z Was też ma takie objawy?
Obserwuj wątek
    • mammax Re: Do mam, które miały cesarkę 06.04.05, 16:20
      Witam, miałam cesarkę niecałe 2 lata temu ale nic takiego mnie nie spotkało co
      prawda w okolicy wkłucia zzo miewałam często bóle ale spowodowane one było
      tylko i wyłącznie noszeniem mojego nie lekkiego dziecka. Nie jestem ekspertem
      ale pierwszy raz słyszę o tego typu bólach jako powikłaniach po zzo, zwłaszcza
      po 2,5 roku. Pzdr i życzę powrotu do formy.
      • jch6 Re: Do mam, które miały cesarkę 07.04.05, 11:21
        Moja szwagierka miała cc przy zzo i z tego co wiem to do tej pory bolą ją
        plecy. Problemy z kręgosłupem zaczęły się właśnie po tym znieczuleniu. U niej
        te dolegliwości ujawniły się wcześniej niż u Ciebie. Rozmawiałam z nią i
        powiedziała, że gdyby wiedziała, że tak będzie to wybrałaby zwykłą narkozę.
    • koma77 Re: Do mam, które miały cesarkę 07.04.05, 11:26
      Mi znajomy mówił, ze jego kolezanki, siostry ktore rodzily z pomocą zzo po ok.
      3 latach narzekają na bóle pleców, moze i cos w tym jest?
    • jakw Re: Do mam, które miały cesarkę 07.04.05, 13:46
      Mnie już przed cc czasem jakieś korzonki łupały. Po cc plecy zaczęły mi "siadać"
      gdzieś po roku - jak mała zaczęła chodzić. Pomogły ćwiczenia mięśni brzucha. Tak
      więc nie był to efekt samego znieczulenia, ale osłabienia mięsni brzucha po cc.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka