Dodaj do ulubionych

DO DZIEWCZYN KTÓRE LUBIA CWICZYĆ

21.04.05, 22:47
Zaczęłam chodzic na ćwiczenia dla kobiet w ciąży - i wszystkim ciążówkom
polecam -poprawia samopoczucie i b. b. mi sie podoba ,że mogę sie poruszać
będąc w ciąży-www. studiozdrowia.hbz.pl
Obserwuj wątek
    • kaliaa Re: DO DZIEWCZYN KTÓRE LUBIA CWICZYĆ 21.04.05, 22:56
      Rozumiem, ze zajecia odbywaja sie wąłsnie na Brylowskiej? A gdzie to jest?
      Ile kosztuja te cwiczenia i ile trwaja?
      • mamunia76 Re: DO DZIEWCZYN KTÓRE LUBIA CWICZYĆ 24.04.05, 17:38
        A na czym polegają tak właściwie ćwiczenia dla kobiet w ciązy???
        • baba78 Re: DO DZIEWCZYN KTÓRE LUBIA CWICZYĆ 25.04.05, 21:21
          Ćwiczenia dla ciążówek polegają na systematycznym uruchamianiu mięśni oprócz
          mięśni brzucha- wykonuje się mniej powtórzeń i częściej się odpoczywa- pozatym
          oddycha się w czasie cwiczeń i wzmacnia się mięśnie krocza....
          • mamunia76 Re: DO DZIEWCZYN KTÓRE LUBIA CWICZYĆ 26.04.05, 21:54
            A Ty sama ćwiczysz- bo ewentualnie chciałam się zapytać jakie widzisz pozytywne
            aspekty tej gimnastyki.
            • baba78 Re: DO DZIEWCZYN KTÓRE LUBIA CWICZYĆ 27.04.05, 18:48
              To jest juz moja druga ciąża i niestety jak byłam w pierwszej nie ćwiczyłam z
              prostej przyczyny- nigdzie , oprócz szkoły rodzenia takiej gimnastyki nie
              było.Dlatego jak się dowiedziałam od koleżanki , że chodzi na ćwiczenia
              wczesnej ciąży szybko się zapisałam .Ćwiczę około 1.5 miesiąca i czuję się
              znakomicie jak również mam nadzieję ,że zaprocentuje ta gimnastyka w czasie
              porodu i po nim.Jak będzie zobaczymy -powodzenia.
      • bebe73 Re: DO DZIEWCZYN KTÓRE LUBIA CWICZYĆ 18.05.05, 17:35
        Przed ciążą bardzo dużo ćwiczyłam (rower, siłownia).Jak okazało się że jestem w
        ciąży ginka powiedziała mi ,ze tylko ćwiczenia dla ciężarnych wchodzą w grę.
        Kupiłam sobie kasete z Jane Fonda"Ćwiczenia na okres ciąży i połogu i jestem
        bardzo zadowolona i ćwiczę w domu.Chciałąbym wprawdzie chodzić na jakiś aerobik
        dla ciężarnych do jakiegoś klubu, ale w Poznaniu nic takiego godnego polecenia
        nie znalazłam.
    • bergo1 Re: DO DZIEWCZYN KTÓRE LUBIA CWICZYĆ 27.04.05, 20:22
      sama szukalam u mnie cwiczen dla kobiet w ciazy i znalazlam kilka ofert, w tym m.in. joge dla ciezarnych. Zapisalam sie z ochota smile
      • maartha Re: DO DZIEWCZYN KTÓRE LUBIA CWICZYĆ 27.04.05, 20:27
        Kurde a ja już tyle razy pytałam ciążówek z Trójmiasta gdzie i czy chodzą bo
        nie jestem zorientowana...i bez odezwu.Tak sobie myślę, że na pewno gdzieś
        muszą być te ćwiczenia-mam taką ochotę no i czas dobry bo miesiąc przed sesją
        egzaminacyjną. Dziewczyny może znacie jakieś strony internetowe gdzie można
        znaleźć ćwiczenia dla ciężarnych bo jak nie znajdę klubu to chociaż tym się
        poratuję choć to nawet w połowie nie jest taka frajda crying(
        • kana_w Re: DO DZIEWCZYN KTÓRE LUBIA CWICZYĆ 28.04.05, 10:49
          U mnie w mieście też nie mogłam znaleść miejsca gdzie możan by poćwiczyć pod
          fachowym okiem i kupiłam sobie książkę nie pamiętam dokładnie tytułu, ale chyba
          coś w stylu: ćwiczenia dla kobiet w ciąży. Na początku wydawały mi się banalne,
          ale teraz jestem zadowolona. Poza tym książka ma jeden wielki plus --> nie jest
          klejona, tylko grzbiet ma z kółek metalowych (coś podobnego do bindowania) i
          dzięki temu jest łatwa w "obsłudze" - nie zamyka się.
          Mama bardzo namawia mnie do ćwiczeń bo jej podobno bardzo pomogły w czasie
          porodu. Mam nadzieję, że u mnie też to się sprawdzi.
          Pozdrawiam i namawiam do ruszania się.
          • dorota0312 goraco polecam Brylowska 14.06.05, 07:55
            czesc dziewczyny, goraco wam polecam brylowska. Chodzilam tam od 16 do 35 tc.
            Moja gin zabronila mi cwiczen do konca i przyznam, ze bardzo mi ich brakuje. Juz
            nie moge sie doczekac kiedy zaczne z grupa poporodowa. Dzieki tym cwiczeniom nie
            przytylam tak bardzo i jakos wygladam. Do tego oczywiscie dochodzi ogolne dobre
            samopoczucie. Poza tym mozna sie tam wiele dowiedziec na temat macierzynswa,
            szpitali itp. kazda z dziewczyn dzieli sie zdobytymi informacjami. To byly
            bardzo mile cztery miesiace. Osoba, ktora prowadzi cwiczenia zna sie na rzeczy i
            wie o co chodzi. No i nie sa to cwiczenia wylacznie na miesnie krocza, pochwy i
            odbytu. Mozna sie tam tez troszke zmeczyc.
            pozdrawiam, Dorota
    • karolimka1 Re: DO DZIEWCZYN KTÓRE LUBIA CWICZYĆ 28.04.05, 12:26
      Ja dzisiaj idę ostatni raz (38 tydz) na gimanstyke na Brylewską i jest mi tak
      przykro. Chdziłam od 14 tyg i będe to wspominać jako jedną z najmilszych rzeczy
      w ciąży. Dzieki temu nic mnie nie boli - plecy, kręgosłup (albo tak, myślę, ze
      dzieki temu), czuje się b. dobrze i pewnie nie przytylam tak bardzo (jesli
      chodzi o galarete nog). A cwiczenia sa takie same jak na aerobiku, tylko że bez
      skakania
      polecam, moje miejsce będzie wolne...
      • gabinkasok Re: DO DZIEWCZYN KTÓRE LUBIA CWICZYĆ 03.05.05, 21:11
        Możesz napisać coś więcej na temat tych ćwiczeń.............
        • baba78 Re: DO DZIEWCZYN KTÓRE LUBIA CWICZYĆ 04.05.05, 21:30
          Tak jak wcześniej pisałam-ćwiczonka na to i owo ,w miłej atmosferze-
          oddychamy,ćwiczymy mięśnie krocza,jest dużo ćwiczeń na nogi , pośladki również
          się rozciągamy-ćwiczenia te dały mi fantastyczną sprawność , dobry nastrój, i
          wiele miłych chwil- mam zamiar również chodzić na zajęcia poporodowe.
          • gabinkasok Re: DO DZIEWCZYN KTÓRE LUBIA CWICZYĆ 05.05.05, 19:42
            B>B dziekuję- rozumiem że to końcówka -życzę dobrego nastroju do samego końca
            • mamunia76 Re: DO DZIEWCZYN KTÓRE LUBIA CWICZYĆ 06.05.05, 18:57
              Mam pytanko do Baby- od kiedy chodzisz na gimnastykę???Chodzi mi oczywiście o
              t.c.-boję się ,że dla mnie to juz za póżno-jestem w 23 tygodniu.
              • samiusioneek Re: DO DZIEWCZYN KTÓRE LUBIA CWICZYĆ 09.05.05, 21:50
                A czy któraś wie z doświadczenia jak ćwiczenia z okresu ciąży wpływają na -czas
                porodu,zdrowie dziecka, czas dojścia do formy już po porodzie????????????????/
                • baba78 Re: DO DZIEWCZYN KTÓRE LUBIA CWICZYĆ 10.05.05, 22:33
                  Ja jeszcze mam 3 tygodnie , ale moja koleżanka jest już po- poród trwał 3
                  godziny i nawet nie tak strasznie-ale wydaje mi się że nie można podchodzic do
                  czasu porodu pod kątem tego czy ktoś ćwiczył , czy nie - na czas porodu słada
                  się tak wiele rzeczy ,że różnie to może być.Najważniejsze ,że mamy dobrą
                  kondycję-dobrze sieczujemy - a jeśli poród trwa króyko to myślę ,że to również
                  zasługa ćwiczeń- ja chodzę na ćwiczenia od 12 tc i mam nadzieję ,że poród
                  pójdzie gładko.
                  • samiusioneek Re: DO DZIEWCZYN KTÓRE LUBIA CWICZYĆ 11.05.05, 21:31
                    W takim razie powodzenia- i również mam nadzieję ,że ćwiczenia mi dadzą tyle co
                    napisałaś.
                    • baba78 Re: DO DZIEWCZYN KTÓRE LUBIA CWICZYĆ 15.05.05, 18:21
                      Bardzo dziękuję i zyczę Ci równiez dobrego i szybkiego roziązania.
                      • lucka5 Re: DO DZIEWCZYN KTÓRE LUBIA CWICZYĆ 17.05.05, 09:28
                        Ja również przez całą ciąże chodziłam na zajęcia dla kobiet w ciąży i
                        uważam ,że nie ma lepszego pomysłu- doskonale się z maleństwem czujemy-nie
                        doskwierają nam żadne problemy typu- bóle kręgosłupa, ociężalość, spuchnięte
                        nogi czy ręce..........- mam również nadzieję ,że ćwiczenia również wpłyną na
                        szybkość i jakość porodu jak również szybciej będę piękna tak jak przed
                        zajściem w ciąże-pozdrawiam wszystkie ćwiczące mamy.
                        • baba78 Re: DO DZIEWCZYN KTÓRE LUBIA CWICZYĆ 19.05.05, 21:45
                          ostatnio spotkałyśmy sie z dziewczynami z którymi ćwiczyłam- część już
                          porodziła śliczne maleństwa- i porody trwały dość krótko i sprawnie -pewnie nie
                          można generalizować - ale miejmy nadzieję ,że i u nas tak będzie.
                          • saniinaa Re: DO DZIEWCZYN KTÓRE LUBIA CWICZYĆ 24.05.05, 10:25
                            A od którego tygfodnia ciąży zaczęłaś ćwiczyć- pytam , bo nie wiem czy dla mnie
                            to już nie za późno- jestem w 27 tc)
                            • melka77 Re: DO DZIEWCZYN KTÓRE LUBIA CWICZYĆ 30.05.05, 07:32
                              Ja zaczęłam ćwiczyć tęż około 25 tc. i z tego co rozmawiałam z osobą prowadzącą
                              gimnastykę to jak najbardziej nie za póżno-chodzi przecież nie o to żeby
                              uzyskiwać jakieś niesamowite efekty tylko poprostu się troszkę poruszać i co za
                              tym idzie lepiej czuć -pozdrawiam
                              • moniska10 Re: DO DZIEWCZYN KTÓRE LUBIA CWICZYĆ 30.05.05, 21:38
                                tez tak uważam-musimy sobie jakoś radzić przez te 9 miesięcy a chodzenie dwa
                                razy w tygodniu na zajęcia dla kobiet w ciąży uatrakcyjnia ciąże a poza tym
                                poznaje się mnóstwo ciakawych mam ,z którymi warto rozmawiać i zawierać
                                przyjażnie-którezostają na lata-polecam
    • samwieszkimjestem Re: DO DZIEWCZYN KTÓRE LUBIA CWICZYĆ 07.06.05, 09:16
      Są też wspaniałe ćwiczena jogistyczne specjalnie dla kobiet w ciąży, podobno
      poród przechodzi o wiele łatwiej. Są też ćwiczenia na czas połogu, aby cało
      odzyskało jędrność i smukłość. No i ćwiczenia ograniczające nieprzyjemności
      ciążowe - duszności, obrzęk kończyn i twarzy... BARDZO ciekawe. Ja jeszcze nie
      jestem w ciąży (i nie planuję przez parę lat), ale... edukować się trzeba,
      prawda? POlecam więc: www.joga-joga.pl/index.php?
      art=1&dzial=188&dzial2=226 i pozdrawiam.
      • melka77 Re: DO DZIEWCZYN KTÓRE LUBIA CWICZYĆ 08.06.05, 09:15
        Na Brylowskiej ćwiczenia z tego co się zorientowałam ( sama chodziłam przed
        zajściem w ciąże na zajęcia JOGI)również są przeplatane elementami Jogi-
        pozdrawiam.
        • baba78 Re: DO DZIEWCZYN KTÓRE LUBIA CWICZYĆ 10.06.05, 08:08
          Moje drogie - już urodziłam - przyszło na świat śliczne maleństwo-Juleczka -
          piszę żeby się podzielić jak było-poród trwał 3 godziny-ale wydaje mi się ,że
          to dość sprawnie -brałam znieczulenie i tak naprawdę było w sumie ok.Położna
          mówiła ,że jestem dobrze przygotowana do porodu-umiem oddychać -i mam siłę-
          myślę ,że to po części zasługa ćwiczeń-do zobaczenia na ćwiczeniach
          poporodowych>
          • saniinaa Re: DO DZIEWCZYN KTÓRE LUBIA CWICZYĆ 12.06.05, 20:45
            Ciekawa jestem gdzie rodziłaś - jakie masz opinie na temat czpitala- a z
            drugiej strony ogromne gratulacje -( tez chodzę na ćwiczenia do Agnieszki) i
            mam nadzieję ,że z równie dobrym skutkiem.
            • dorota0312 goraco polecam Brylowska 14.06.05, 07:56
              czesc dziewczyny, goraco wam polecam brylowska. Chodzilam tam od 16 do 35 tc.
              Moja gin zabronila mi cwiczen do konca i przyznam, ze bardzo mi ich brakuje. Juz
              nie moge sie doczekac kiedy zaczne z grupa poporodowa. Dzieki tym cwiczeniom nie
              przytylam tak bardzo i jakos wygladam. Do tego oczywiscie dochodzi ogolne dobre
              samopoczucie. Poza tym mozna sie tam wiele dowiedziec na temat macierzynswa,
              szpitali itp. kazda z dziewczyn dzieli sie zdobytymi informacjami. To byly
              bardzo mile cztery miesiace. Osoba, ktora prowadzi cwiczenia zna sie na rzeczy i
              wie o co chodzi. No i nie sa to cwiczenia wylacznie na miesnie krocza, pochwy i
              odbytu. Mozna sie tam tez troszke zmeczyc.
              pozdrawiam, Dorota
              • ememsy Re: goraco polecam Brylowska 14.06.05, 10:21
                Absolutnie przychylam się do tej opinii!!!
                Zaczęłam chodzić na zajęcia w zeszły czwartek i jestem niezwykle zadowolona z
                poziomu ćwiczeń oraz panującej atmosfery. Gorąco polecam !!!
                Jest duże zainteresowanie i z miejscami troszkę krucho, ale wiem, że jest
                jeszcze możliwość zapisu w poniedziałki i czwartki na 17:45.
                Pozdrawiam,
                Monia
                • paytiicja Re: goraco polecam Brylowska 15.06.05, 21:34
                  A nie lepiej w wodzie????
                  • dorota0312 Re: goraco polecam Brylowska 15.06.05, 22:00
                    Wiesz, jak kto woli. Ja na przyklad przez cala ciaze mialam zakaz wchodzenia do
                    basenu (niestety swojego wlasnego nie mam) bo lapie wszystkie mozliwe bakterie,
                    wiec nici z wody choc uwielbiam plywac. Oczywiscie mam na mysli wszystkie grzyby
                    i inne cholery, ale jesli ktos nie ma z tym problemu.... i chce ryzykowac...
                    • paytiicja Re: goraco polecam Brylowska 16.06.05, 08:17
                      A możecie mi podać nr.telefonu do prowadzącej te ćwiczenia.
                      • dorota0312 Re: goraco polecam Brylowska 16.06.05, 09:26
                        Jasne, Agnieszka Grochowska 0501 373 600. Tylko sie nie zraz warunkami, nie sa
                        najlepsze, ale wierz mi, ze juz po pierwszym razie wiesz, ze nie to jest
                        najwazniejsze. Poza tym Aga szuka nowego lokum z lepszymi warunkami, tylko
                        niestety ciezko w Wawce o fajne miejsce.
                        Dorota
                        • paytiicja Re: goraco polecam Brylowska 16.06.05, 22:45
                          A czy któraś z Was korzystała ze spotkania dotyczącego masażu dziecka-
                          warto??????????
                          • dorota0312 Re: goraco polecam Brylowska 17.06.05, 06:47
                            Tak i napewno bede go stosowala. Dziewczyny, ktore juz urodzily masuja bobasy od
                            samego poczatku. Poza tym na tym instruktazu Aga mowi wiele innych ciekawych
                            rzeczy, wiec moim zdaniem warto. W naszym przypadku (planowanego cc) nie
                            chodzilismy z mezem do szkoly rodzenia, wiec instruktaz przyblizyl tez cos
                            mojemu mezowi. Sluchal z pelnym zaangazowaniem i przejeciem.
                            • baba78 Re: goraco polecam Brylowska 19.06.05, 21:16
                              Rodziłam w szpitalu Bielańskim i myślę ,że jest to duża konkurencja dla
                              Żelaznej- miło,profesjonalnie, luksusowo-i co ważne jak narazie tanio ( jeszcze
                              nie ma cennika). Od przybycia do szpitala do urodzenia Basi minęło 3.45 min.
                              tak więc szybko, ale bolało jak nie wiem co!!!!!!!!!!!!!
                              Jeśli chodzi o poprzedni post dotyczący masażu to również byliśmy na
                              instruktażu i już go powoli zaczęłam stosować.Myślę ,że jest to rewelacyjna
                              umiejętność i mam nadzieję ,że będziemy długo konsekwentni z korzyścią dla
                              małej.
                              • melka77 Re: goraco polecam Brylowska 21.06.05, 10:43
                                Ja na instruktażu byłam wczoraj- i rzeczyiście warto polecić - fachowo, miło i
                                b. dużo wiadomości - mojemu mężowi również się podobało.
                                • kiniak7 włocławek 21.06.05, 10:49
                                  a ktoś wie czy we Włocławku jest coś takiego jak ćwiczenia dla kobiet w ciąży?
    • sempkas Re: DO DZIEWCZYN KTÓRE LUBIA CWICZYĆ 21.06.05, 16:27
      jezeli w waszym miescie nie ma cwiczen dla ciezarnych to polecam super stronke
      z cwiczeniami
      www.aktywne9miesiecy.pl
      • moniska10 Re: DO DZIEWCZYN KTÓRE LUBIA CWICZYĆ 23.06.05, 21:40
        A jaki jest oprócz ćwiczeń dobry sposób na elastyczność skóry- robi mi się
        pomarańczowa skórka????
        • majan2 Do Moniska 10 23.06.05, 23:16
          Jezlie nie chcesz ciwycz, a bardzo polecam o ile mozesz! to najlpeij pocierac
          uda, czy inne czesci ciala ostra rekawica i polewac zimna woda. Nie rob tego
          zabiegu z rekawica czesciej niz co 5 dni! Tylko oszczedz to brzusiowi!
          • melka77 Re: Do Moniska 10 27.06.05, 09:05
            Ćwiczyć , ćwiczyć i jeszcze raz ćwiczyć- w ciąży b. często występuje
            pomarańczowa skórka- co jest związane z zatrzymywaniem wody w organiźmie tak
            więc oprócz ćwiczeń musi być stosowana dieta -niskosodowa.Powodzenia
            • lucka5 Re: Do Moniska 10 29.06.05, 08:50
              Dziewczyny u mnie już po wszystkim -moje szczęście waży 3850 i 57 cm. - poszło
              dość dobrze -wszystkiego od przyjścia do szpitala 3,5 godziny (bolało,ale wart
              był ten ból)Położna powiedziała ,że jestem dobrze przygotowana do porodu -nie
              wiem co miało oznaczać , ale może to zasługa właśnie ćwiczeń- w każdym bądż
              razie widziałam ogromną różnicę pomiędzy innymi dziewczynami jeśli chodzi o
              samopoczucie fizyczne juz po porodzie. Pozrawiam serdecznie wszystki mamusie i
              życzę szybkiego i udanego porodu._
              • paytiicja Re: Do Moniska 10 30.06.05, 22:11
                Gratuluję - ja też bym już chciała żeby było po wszystkim- mimo tego ,że
                wszystko jest w porządku - jakoś dłuży mi się okres ciąży.
                • moniska10 Re: Do Moniska 10 03.07.05, 18:54
                  Ja też nie myślę żeby to był bardzo wspaniałay dla mnie okres-przynajmniej
                  można się zrelaksować na ćwiczeniach, w trakcie spotkań ze
                  znajomymi.............
                  • saniinaa Re: Do Moniska 10 05.07.05, 06:49
                    A jak się zachowują wasze maleństwa podczas ćwiczeń -bo moje odkąd czuje ruchy
                    ćwiczy razem ze mną - mam bardzo siedzącą pracę i wtedy nic w zasadzie się nie
                    dzieje natomiast jak tylko zacznę się ruszać moja fasola rusza się ze mną - a
                    na ćwiczeniach dokładnie robi to co ja ( też tak macie ???)
                    • gabinkasok Re: Do Moniska 10 06.07.05, 07:30
                      Dzięki temu postowi zaczęłam chodzić na gimnastykę( dziękuję dziewczyny)-nawet
                      nie wiedziałam jak bardzo jest mi ona potrzebna -bardzo dobrze sie czuję i
                      fizycznie i na duszy, miałam delikatne problemy z kręgosłupem , ale po świetnym
                      masażu przeszło, ćwiczę ( co przy mojej siedzącej pracy jest dla mnie
                      zbawieniem) i ćwiczy juz moja mała( odkąd czuję ruchy najwyrażniej tez jej się
                      podoba)-pozdrawiam.
                      • oliwia244 Re: Do Moniska 10 06.07.05, 08:57
                        Ja też sie dopiszę. Chodziłam na ćwiczenia na Brylowską od 15 - 35 t.c. czułam
                        się po nich rewelacyjnie a poza tym super było sie spotykac z innymi mamami i
                        wspólnie przeżywać rozwój maleństw.
                        Teraz jestem w drugiej ciązy i za jakiś czas napewno bede pojawiać sie na
                        cwiczeniach.
                        • bazylea1 Re: Do Moniska 10 06.07.05, 10:40
                          ja też chodzę na ćwiczenia dla ciężarnych i uważam że to rewelacja, przeszły mi
                          bóle krzyża i podbrzusza. mam nadzieję że jak najdłużej będę się utrzymywać w
                          formie a nie jak w pierwszej ciąży gdy pod koniec z trudem przechodziłam 500m.
                          • joanis Re: Do Moniska 10 08.07.05, 06:41
                            poród to przecież spory wysiłek- a więc dziewczyny oby tak dalej-ja rodziłam 4
                            mc. temu -i ćwiczenia b.b.b. mi pomogły .
                            • saniinaa Re: Do Moniska 10 11.07.05, 08:28
                              Kiedyś czytałam ,że poród jest porównywany do biegu maratońskiego-tak więc
                              rzeczywiście potrzemna jest "zaprawa".
                              • joanis Re: Do Moniska 10 13.07.05, 09:27
                                Poza tym po urodzeniu dziecka życie też przybiera innych barw- bieganie ,
                                bieganie , bieganie do którego też trzeba być przygotowanym-powodzenia.
                                • joanis Re: Do Moniska 10 14.07.05, 23:02
                                  Bieganie ale jakie cudowne- potem się wspomina czule te zwariowane chwile.
                                  • dominika_t Re: Do Moniska 10 15.07.05, 08:44
                                    Dziewczyny, mam pytanie ile kosztuje gimnastyka na Brylowskiej i czy można
                                    zapisać się w trakcie miesiąca czy trzeba zaczekać do początku następnego?
                                    Wiem że będzie tam przez pół sierpnia przerwa urlopowa ale mam zamiar się
                                    zapisać po tej przerwie, ew. od września.
                                    • moniska10 Re: Do Moniska 10 17.07.05, 15:13
                                      Ja zapisywałam się w trakcie miesiąca- i miałam liczone tyle ile zostało dni z
                                      mojej grupy do końca miesiąca razy 12 zł.Tak więc nie musisz czekać do wrzesnia-
                                      powodzenia i daj znać do jakiej grupy sie zapisałam może sie spotkamy.
                                      • paytiicja Re: Do Moniska 10 19.07.05, 08:43
                                        Byłam wczoraj na instruktażu masażu dziecka-polecam wszystkim przyszłym mamom-
                                        dużu ciekawych informacji(masaż, kolki, karmienie,bioderka................)-
                                        wszystko kosztuje zaledwie 20 zł.
                                        • baba78 Re: Do Moniska 10 20.07.05, 13:14
                                          Masaż jest rewelacyjny- stosujemy go od 2 msc.-polecam wszystkim.
                                          • melka77 Re: Do Moniska 10 25.07.05, 09:36
                                            Dziewczyny URODZIŁAM-dość szybko i chyba dość łatwo -moje maleństwo jest
                                            urocze, cudowne i nawet spokojne-oby tak dalej-trzymajcie się cieplutko-mela.
                                            • paytiicja Re: Do Moniska 10 26.07.05, 06:54
                                              Gratuluję-ja też juz bym chciała być po porodzie.
                                              • gabinkasok Re: Do Moniska 10 29.07.05, 06:47
                                                Ja tez już bym chciała chociaż podobno z perspektywy czasu ciąża to
                                                najpiękniejszy okres macieżyństwa-zobacztmy- żałuje z drugiej strony ,że
                                                będziemy miały przerwę w ćwiczeniach ( Aga jedzie na urlop)-może się spotkamy
                                                prywatnie na jakiś spacerek????
    • jbasko Re: DO DZIEWCZYN KTÓRE LUBIA CWICZYĆ 29.07.05, 12:22
      dziewczyny, znacie moze w Krakowie klub gdzie są prowadzone takie ćwiczenia?
      • gabinkasok Re: DO DZIEWCZYN KTÓRE LUBIA CWICZYĆ 01.08.05, 18:42
        Może gdzieś przy szkole rodzenia ,albo przy fitnes-clubie-warto szukać-polecam
        gorąco ćwiczenia.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka