enia27 03.05.05, 12:48 Cześc. Czy praca przy kserze zaszkoszi wczesnej ciąży? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
karolinka24 Re: Ksero a ciąża 03.05.05, 18:08 witam...nie chce straszyc ale ja czytalam gdzies ze powinno sie unikac pracy przy ksero w okresie ciazy...pozdrawiam Karolka Odpowiedz Link Zgłoś
ajtb Re: Ksero a ciąża 03.05.05, 18:16 hej.ja też słyszałam że nie można pracować przy ksero w ciąży.chodzi o jakieś promieniowanie i działanie tego proszku w tonerze..dokłądnie nie bardzo wiem więc nie chcę się wymądrzać ale zasięgnij rady jakiegoś specjalisty.pozdrawiam. ania Odpowiedz Link Zgłoś
pimpek_sadelko Re: Ksero a ciąża 03.05.05, 18:45 ajtb napisała: > hej.ja też słyszałam że nie można pracować przy ksero w ciąży.chodzi o jakieś > promieniowanie i działanie tego proszku w tonerze..dokłądnie nie bardzo wiem > więc nie chcę się wymądrzać ale zasięgnij rady jakiegoś specjalisty.pozdrawiam. > ani a niby jak ten toner szkodzi? to moze nie drukuj tez na drukarce innej jak laserowej? tylko koniecznie zapytaj na forum czy taka drukarka tez nie szkodzi! zalamka. Odpowiedz Link Zgłoś
aga43214 Pimpek! 04.05.05, 08:59 Praca przy ksero jest w wykazie prac szczególnie uciązliwych dla kobiet (bez ciazy). A co dopiero w ciazy!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
pimpek_sadelko Re: Ksero a ciąża 03.05.05, 18:44 karolinka24 napisała: > witam...nie chce straszyc ale ja czytalam gdzies ze powinno sie unikac pracy > przy ksero w okresie ciazy...pozdrawiam Karolka bzdura. Odpowiedz Link Zgłoś
jakasik Re: Ksero a ciąża 04.05.05, 09:15 Pracowalam na kserze (praca biurowa) będąc w ciąży i wszytko było i jest OK! Odpowiedz Link Zgłoś
budzik11 Re: Ksero a ciąża 04.05.05, 10:51 Teoretycznie szkodziłoby, gdyby ktos pracowal w punkcie ksero 8 godzin, bez wentylacji, na stojaco kserowal tyle czasu (z proszku z tonera wydziela się ozon, który w dużych stężeniach jest szkodliwy nie tylko dla kobiet w ciąży, ale w ogóle jest szkodliwy). Ale jak wrzucisz jakis dokument na ksero to nic sie nie stanie, bez przesady. Odpowiedz Link Zgłoś
ulapod Re: Ksero a ciąża 04.05.05, 11:46 Mnie gin, kazała nie kserowć więcej niz kilka minut dziennie bo cos tam się wydziela. Aha, i jesli kserujesz to pamiętaj żeby górna klapa była zawsze zamknięta. Ja kserowałam tak po kilka minut dziennie do końca 3 miesiąca, dzidzia urodziła się zdrowa. pozdrawiam ula Odpowiedz Link Zgłoś