Dodaj do ulubionych

Czy płeć zalezy tylko od momentu owulacji?

09.05.05, 16:55
Juz wyjaśniam o co mi chodzi. Czy jeżeli kochamy sie kilka godzin przed
owulacją, to zgodnie z wieloma publikacjami, w przewazajacej liczbie
przypadków urodzi się chłopiec?
Czy jest to jeszcze uzależnione od wielu innych czynników?
Obserwuj wątek
    • olimpianyc Re: Czy płeć zalezy tylko od momentu owulacji? 09.05.05, 17:02
      dokladnie na tej metodzie bazowalam i tak jak chcialam mam core i synka cora
      dwa dni przed owulacja a synek w dzien owulacji pozdrowionka
      • ellap Re: Czy płeć zalezy tylko od momentu owulacji? 09.05.05, 17:03
        Plemniki meskie są szybsze, żeńskie wytrzymalsze - statystycznie rzecz biorąć.
        Wiec można zwiekszyc szanse na chłopca lub dziewczynkę, ale oczywiscie jedynie
        w pewnym zakresiesmile) Oprócz tego zależy to również od ewentualnych czynników
        szkodliwych na jakie narażony jest przyszły tatus. Silne pole
        elektromagnetyczne, duże przeciażenia itd. zwiekszają szanse na dziewczynke.
        Pozdrawiam
    • pimpek_sadelko Re: Czy płeć zalezy tylko od momentu owulacji? 09.05.05, 17:08
      plec nie zalezy od momentu owulacji, nie zalezy od dnia w ktorym byl seks.
      zalezy tylko i wylaczie od tego jaki plemnik przeniknie do komorki jajowej: czy
      XX czy XY.
      • jolanta8 Re: Czy płeć zalezy tylko od momentu owulacji? 09.05.05, 17:38
        jest to jeden z czynników ,przed owulacją plemniki z X potrafiądłuzej przeżyć w
        środowisku kwaśnym i wtenczas jest szansa na córeczke mimo,ze są wolniejsze w
        tym samym czasie plemniki Y (męskotwórcze) są szybsze ale za to obumierają w
        znacznej częsci i nie zdażążają do jajeczka jeżeli jest to kilka dni przed owu
        w dniu owulacji przewagę mają Y
        Ja celowałamm, wg tej teorii w córę ale to się okaze cobędzie za miesiaćsmile
        • olimpianyc Re: Czy płeć zalezy tylko od momentu owulacji? 09.05.05, 18:12
          moze nie zalezy tylko ale nie wiem dlaczego pimpek-sadelko napisal ze nie
          zalezy od tego,bylam 4 razy w ciazy i zawsze wyszlo na ta plec na ktora
          zaplanowalam wiec chyba cos w tym jest
          • pimpek_sadelko Re: Czy płeć zalezy tylko od momentu owulacji? 09.05.05, 18:18
            napisalam dlatego bo czytalam artykuly naukowe. bardziej mnie przekonuja
            naukowcy niz ststystyki. pewnie, ze moglas trafic, zawsze mialas 50% szans. a
            naukowcy mowia jasno: jedyna mozliwosc planowania plci to mikromanipulacja
            plemnikiem.( selekcja konkretnego plemnika z okreslona plcia i zaplodnienie nim
            komorki jajowej). dlatego tak napisalamsmile
            • olimpianyc Re: Czy płeć zalezy tylko od momentu owulacji? 09.05.05, 18:21
              wydaje mi sie ze szansy sa wieksze poniewaz w wypadku moich 6 kolezanek,ktore
              mi powiedzialy kiedy zaszly w ciaze wszystkim nieomylnie powiedzialam plec
              dziecka jeszcze przed usg
            • pimpek_sadelko ps 09.05.05, 18:23
              idac waszym torem myslenia powinnam miec corke a bedzie synsmile
              • olimpianyc Re: ps 09.05.05, 18:25
                moze mialas pozniej owulacje?
                • luna333 Re: ps 09.05.05, 18:45
                  hehe - u nas były zastosowane testy owulacyjne -sex na 2 dni przed owu - którą
                  zresztą łatwo było określić po bólu jajnika i śluzie ale z testami pewniej -w
                  końcu bardzo chcieliśmy córeczkę i co? oczywiście będzie synek smile
                  • olimpianyc Re: ps 09.05.05, 18:47
                    to ja mam szczescie
                  • saskiaplus1 Re: ps 09.05.05, 20:21
                    Hehe, bo o ile pamiętam ta metoda sprawdza się w przypadku "celowania w
                    chłopca" mniej więcej w 75%, ale w przypadku dziewczynki znacznie mniej. Czyli
                    się nie załapaliście...
                • mazia79 To i ja prosze o przepowiednię? 09.05.05, 18:47
                  Przytulanko w niedzielę wieczorem, a skok temperatury stwierdzony we wtorek
                  raniutko. I jakie jest Twoje zdanaie na temat płci mojego lokatora?
                  • olimpianyc Re: To i ja prosze o przepowiednię? 09.05.05, 18:48
                    corcia
                    • mazia79 Re: To i ja prosze o przepowiednię? 09.05.05, 18:52
                      Oj nawet nie wiesz jakbym sie strasznie cieszyłasmile)))))
                      Obyś była dobrym prorokiem, bo inaczej bede na Ciebie strasznie zlasad((
                    • olimpianyc Re: To i ja prosze o przepowiednię? 09.05.05, 18:54
                      a jesli chodzi o testy owulacyjne to ja nie wiem jak to jest,czy Wy macie to
                      przytulanko nawet jak test wam wyjdzie negatywny czy vzekacie na pozytywny bo
                      zauwazylam ze raczej kobiety robiace te testy maja synkow i w sumie byloby to
                      logiczne
                      • olimpianyc do mazia 79 09.05.05, 18:56
                        nie badz zla i daj znac a chlopaki sa takie kochane ze nigdy nie myslam,bo tez
                        zawsze pragnelam cory,a moja mama sie smieje ze zwariowalam na punkcie synusia
    • mama5plus Re: Czy płeć zalezy tylko od momentu owulacji? 09.05.05, 20:53

Metoda zw z celowaniem w owulacje badz czas przed nia to zdaje sie metoda dr
      Shettles. W Polsce bodajze prowadzil nad tym badania Dr. Franciszek Benendo
      (szpital w Plonsku).
      W/g tej metody np. 2 dni przed owulacja to raczej taki okres przejsciowy. Tzn
      moze byc rownie dobrze chlopiec jak i dziewczynka bo zalezy to tez od wielu
      czynnikow majacych np wplyw na zywotnosc spermy - np. srodowisko w pochwie,
      rodzaj sluzu( czy w fazie przejsciowej czy juz wyraznie plodny) itd
      Tak jak na tym wykresie (niestety stronka czeska wink )
      www.dama.cz/tisk.php?id=81
      I oczywiscie 100% gwarancji tez autor nie daje wink
      Jesli ktos chce wyprobowac to przede wszystkim mysle, ze warto z dystansem,
      na luzie podejsc.
      • yalu Re: Czy płeć zalezy tylko od momentu owulacji? 10.05.05, 19:07
        Oj to chyba prawda z tą płcia a dniem zapłodnienia. My właśnie dowiedzieliśmy
        się, że będzie drugi chłopczyk, a przytulanko w naszym przypadku efektywne tylko
        w dzień owulacji. Obydwa razy próbowaliśmy wielokrotnie zanim się udało
        (przytulając się tylko raz w danej próbie) -stąd wiemy, że nawet dzień przed ani
        dzień po owulacji (nie wspominając o 2-3 dniach przed) ciąży nie będzie - czyli
        co zero szans na córcie sad ee co tam - byle zdrowe było. pozdr
    • wyjec2 prośba do Pimpka 10.05.05, 21:00
      Pimpek, a dałabyś jakieś namiary na artykuły na ten temat?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka