Dodaj do ulubionych

DO WSZYSTKICH "OCZEKUJĄCYCH"!

09.05.05, 20:05
Drogie przyszłe mamy!
Polecam Wam stronę: www.progenis.pl!
Temat :Krew pępowinowa, czyli"Zadbaj o przyszłość swojego
dziecka"...życiodajne komórki macierzyste.Zapoznajcie się z tym tematem już
teraz!
Mnie ulotkę podstawiono pod nos na porodówce, między skurczami!
A to temat,z którym trzeba w spokoju (i wspólnie) się zapoznać, no i
ewentualnie przygotować finansowo!
Powinni te ulotki zostawiać w gabinetach ginekologicznych!
Pozdrawiam!!!
Ja skorzystałam, jeśli ktoś ma pytania to zapraszam...smile
Obserwuj wątek
    • 3porzeczki Re: DO WSZYSTKICH "OCZEKUJĄCYCH"! 09.05.05, 20:56
      Wałkowałyśmy już ten temat kilka razy
      • pimpek_sadelko Re: DO WSZYSTKICH "OCZEKUJĄCYCH"! 09.05.05, 21:11

gadalam o tym z lekarzem i powiedzial, ze to naciagnie rodzicow.
        zrezygnowalismy.
        • damelia Re: DO WSZYSTKICH "OCZEKUJĄCYCH"! 09.05.05, 21:24
          domyślam się,że temat był wałkowany...
          Ciężarnych jednak przybywa....
          Kto chce, ten na tą stronę wejdzie.
          Moja koleżanka nie miała o tym temacie pojęcia ...teraz żałuje.
          • beata9923 Re: DO WSZYSTKICH "OCZEKUJĄCYCH"! 09.05.05, 23:02
            ja też słyszałam że to i tak lipa,nie działa dokładnie tak jak reklamują bo
            jeszcze nie wiedzą dokładnie jak to będzie a wydać 3 tyś..no ja podziękuję
            • hanna26 Re: DO WSZYSTKICH "OCZEKUJĄCYCH"! 09.05.05, 23:11
              Też słyszałam od moich lekarzy, że jak na razie to jedno wielkie naciągactwo i
              lipa. To było jednak dwa lata temu, może coś się zmieniłosmile
              • damelia Re: DO WSZYSTKICH "OCZEKUJĄCYCH"! 10.05.05, 08:29
                Może i lipa. Ale pytanie, czy lepiej zaufać lekarzowi czy własnemu instynktowi?
                A jeśli faktycznie za parę lat postępy w tej dziedinie będą jeszcze większe?
                ... A krew pępowinową można pobrać tylko raz.
                Pewnie ,że nie można zakładać najgorszego... ale wyrzucać sobie kiedyś,że
                miaoby się szanse... ja wzięłam kredyt, może to i naciągactwo, ale jednak...
                Pozdrawiam
                • pimpek_sadelko Re: DO WSZYSTKICH "OCZEKUJĄCYCH"! 10.05.05, 10:33
                  damelio, krew pewpowinowa mozna pozyskac rowniez min.z miazgi zebow. po
                  drugie, jest 1% "szans" na jej wykorzystanie. nie mamy zadnych gwarancji na to,
                  ze placac bedziemy mieli te krew przechowywana w takich warunkach, ze po
                  rozmrozeniu bedzie ona zdatna.
                  sa choroby nowotworowe, ktore sa niestety genetyczne i wtedy nawet 10000
                  zamrozonych porcji krwi pepowinowej nie pomoze.
                  dlatego ja kredytu na to nie wezme. to mega oszustwo, bo wszystko jest na
                  etapie badan i tak naprawde nie wiadomo czy za 54 lat nie okaze sie ze to jedna
                  wielka bujda na resorach. w calym swiecie chyba sa tylko 3 przypadki
                  wykorzystania takiej krwi, jedna osoba z tych trzech zyje. taka wiedze mam od
                  lekarza ginekologa. hematolog tez odradzal.
                  zatem dlaczego mam nie ufac lekarzowi a instynktowi? na instytnkt to puszczam
                  czasami lotka i nic nie wygralamsmile
                  • anulka59 Re: DO WSZYSTKICH "OCZEKUJĄCYCH"! 10.05.05, 10:56
                    Podzielam wasze zdanie na ten temat.Wszystko jest na etapie badan zajmuja sie
                    tym glownie biznesmeni a nie specjalisci ceny sa kosmiczne a tak naprawde to po
                    co zakladac juz przy porodzie ze bedzie cos nie tak?Wole zalozyc ze moje
                    dziecko bedzie zdrowe i tyle
              • pimpek_sadelko Re: DO WSZYSTKICH "OCZEKUJĄCYCH"! 10.05.05, 10:27
                hanna26 napisała:

> Też słyszałam od moich lekarzy, że jak na razie to jedno wielkie naciągactwo
                i
                > lipa. To było jednak dwa lata temu, może coś się zmieniłosmile
                nic sie nie zmienilosmile
                moze poza tym, ze krew pepowinowa nie jest jedynym zrodlem komorek
                macierzystych. zatem spokojnie, nie ma co szarpac sie z kasa, chyba ze ktos ma
                jej duzo, to wtedy dla kaprysu mozna.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka