Dodaj do ulubionych

ból brzuszka

10.05.05, 14:52
jak długo pobolewał was brzuch na po0czątku ciąży? Z kilku postów
wywnioskowałam,ze większośc olał więc chyba to normalne byle w rozsądnych
ilościachsmile. Myslę o ciągnięciu, kłuciu i o bólu przypominającym
miesiączkowy. Mam dni kiedy prawie nic nie boli, no moze pokłuje tu i ówdzie
a innego dnia wcinam 3 nospy bo pobolewa mnie jak na okres. Jestem w 7/8
tygodniu i łykam duphaston i nie mam przy tych pobolewaniach żadnych plamień.
Obserwuj wątek
    • ama79 Re: ból brzuszka 10.05.05, 14:56
      Wiesz co, dokładnie już nie pamiętam, ale z czasem bolał coraz mniej
      (najbardziej to gdzieś do 10 tygodnia), a przestał mnie boleć już na pewno
      gdzieś koło 12-13... Także bądź cierpliwa i się nie zamartwiaj. Dokłądnie to
      tak boli, jak przy okresie.
      • mysza131 Re: ból brzuszka 10.05.05, 18:48
        cześć ja od niedzieli też cieszę się dwiema kreskami ( a jestem po grudniowym
        poronieniu).Nie wieżyłam ,że tak szybko się uda. To początek 6 tc. Trochę się
        martwię bo od wczoraj też pobolewa mnie brzuch.Czuję kłucie po jednej ze stron
        i czasami tak jak bym była wzdęta. Najbardziej kiedy wstaję lub chodzę.
        Wizytę u lekarza mam dopiero za tydzień , ale z tego co czytam to chyba nie ma
        powodu do zmartwień. Chociaż kiedy zaczęło się poroninie przy poprzedniej ciąży
        to po plamieniu przyszły bóle , skrcze i intensywne krwawienie.
        teraz to pobolewanie jest mniej uciążliwe i z mniejszą częstotliwością.Modlę
        się żeby te objawy ustąpiły.Pocieszcie mnie ,że wszystko ok.
        pozdrawiam mysza
    • patrycja_a Re: ból brzuszka 10.05.05, 19:09
      Witam.z moich obliczen wynika, ze dzisiaj mija 9tc.nastepna wizyte mam dopiero
      1 czerwca wraz z usg.mnie także boli brzuch-mowilam o tym lekarzowi,skoro nie
      kazał mi przyjść wcześniej wnioskuję, że to normalny objaw, zresztą dużo kobiet
      będących w ciąży mówi tak samo.Ja mam chyba wszystkie możliwe objawy czyli
      mdłości,bóle brzucha,wymioty,wrażliwość na zapachy,senność, więc wydaje mi się,
      że jest wszystko ok.Czego bym się przestraszyła i zaczęła się martwić to gdybym
      zobaczyła chociażby malutkie krwawienie-na szczęście tego nie ma więc jestem
      szczęśliwa, z tym że muszę przez jeszcze jakiś czas uporać się z moimi
      dolegliwościami.Wszystko jest w jak najlepszym porządku więc się niczym nie
      martwcie-poza tym jest to niewskazane.powodzenia
    • matylda.fm Re: ból brzuszka 10.05.05, 22:34
      podbijam waek bo nadal interesuje mnie do kiedy ból sie u was utrzymywał
      • bergo1 Re: ból brzuszka 11.05.05, 09:18
        jestem teraz w 15 tyg ciazy i brzuch mnie nadal pobolewa. Zaczal mnie bolec od pierwszego dnia po zagniezdzeniu zarodka, to byl moj pierwszy oznak ciazy, test zrobilam na 3 dni przed spodziewanym terminem miesiaczki smile

Te ciagniecia itd to spoko, nie dokuczaja mi jak te bole miesiaczkowe. Zwlaszcza ze nie biore na nie zadnych tabletek (niczego nie polknelam od poczatku ciazy, tylko kwas foliowy smile ). Najbardziej boli po wysilku fizycznym. I to nie codziennie, sa dni slabsze i gorsze.

pozdrawiam
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka