ila_4 13.05.05, 19:21 Ile tego trzeba kupić? I czy tylko w szpitalu się z tego korzysta, czy potem w domu też? ile kosztują mniej więcej w aptekach? bo zerkałam na allegro, to 1 zł za sztukę, ale doliczyć trzeba koszty przesyłaki. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
coronella Re: Majtki poporodowe 13.05.05, 19:31 jesli kupisz w aptece, z pewnoscia zaplacisz taniej. Ci z allegro to naiagacze, ktorzy przepakowuja zbiorcze opakowania i sprzedaja drozej. Wcale te majtki tak bardzo sie nie przydaja, ja zuzylam 1 pare i to tylko dlatego, ze je mialam. Mozesz w markecie kupic najtansze, zwykle bawelniane majtki, ktore mozna prac, i przydadza sie jeszcze w okresie pologu. Odpowiedz Link Zgłoś
renata_krak Re: Majtki poporodowe 13.05.05, 19:36 W sklepach typu "Pentliczek" czy "Świat Dziecka" takie majteczki są niedrogie, ja kupiłam sobie 1 opakowanie (7 sztuk) za 8,40 zł ale jak byłam ostatnio na szkole rodzenia to okazało się ze kupiłam złe bo takie z czegoś w stylu włókniny a polecały dziewczyny i położna siatkowe. Lepiej przepuszczają powietrze i lepiej trzymają podpaskę. Z tego co się orientuje to też w tej cenie można dostać. I wystarczy 1 opakowanie. Odpowiedz Link Zgłoś
karotka11 Re: Majtki poporodowe 13.05.05, 20:29 A jak to jest po cc? Bo jak tu założyc jakiekolwiek majtki? Odpowiedz Link Zgłoś
nupik Re: Majtki poporodowe 13.05.05, 22:22 no jak to jak, normalnie, przeciez nie mozesz latac bez gaci, polog bedzie taki sam jak u kobiet po naturalnym i musisz miec gatki do podtrzymywania tego gigantycnego podkladu))mialam cc 24 marca. Wykorzystalam trzy pazki tych majtek z fizeliny, sa niezbedne moim zdaniem, nie przejmujesz sie praniem tylko bach do kosza. Ja nosilam je jeszcze w domu zeby nie ocierac blizny i dopuszczac do niej powietze; uwazma te majtaski za prawdziwy hit. Polecam . Kupilam je w szpitalnym sklepiku. widzialam tez je w sklepie z ciazowymi ciuchami 9miesiecy. pozdrawwiam aga mama wiktora Odpowiedz Link Zgłoś
mamamichasia1 Re: Majtki poporodowe 13.05.05, 20:56 Witam Moim zdaniem taka bielizna jest niezbędna i w szpitalu i w domu w czasie połogu,ale oczywiście nie z fliseliny, która nie oddycha. Bawełniane się zupełnie nie nadają. Siatkowe firmy Hartmann kupowałam w aptece, ok 2,5 zł wystarczą 4 sztuki,doskonale się piorą.Po cc też można stosować. Pozdrawiam.m Odpowiedz Link Zgłoś
zzz12 Re: Majtki poporodowe 13.05.05, 22:50 IMHO te majtki sa nie tyle NIEZBEDNE, ile PRZYDATNE po porodzie. Zupelnie spokojnie wystarcza zwykle, jakie sie normalnie w zyciu nosi (no, moze nie stringi...)Nie ma sensu poddawac sie histerii zakupowej ciazowo-dzieciecej i wydawac tysiace zlotych na te "niezbedne" majtki, laktatory, poduszki do karmienia, podgrzewacze do butelek itp. Odpowiedz Link Zgłoś
redorek Re: Majtki poporodowe 14.05.05, 16:20 ZZZ12 - dokładnie tak samo myslę. Te majtki to taka sobie rewelacja - dla mnie o niebo lepsze były zwykłe bawełniane - a zreszta jakie by nie były to i tak przed obchodem trzeba sie ich pozbyc.... Odpowiedz Link Zgłoś