tulippan 17.05.05, 13:31 dziewczeta jak sie czujecie? jak malenstwo sie zachowuje? jakie ma wymiary ? co macie juz kupione? bierzecie leki? jestescie na l4? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
xagatka Re: 33 tc 17.05.05, 13:42 ja jestem w 31 tc. Czuje sie nie najlepiej, od tygodnia biore fenoterol bo mam caly czas twardy brzuszek. W zwiazku z tym jest na zwonieniu. Wlasnie sie wzielam za robienie zakupów przez internet. Odpowiedz Link Zgłoś
yo_oo Re: 33 tc 17.05.05, 13:42 ja czuje sie swietnie mały kopie ale na szcescie juz brakuje mu miejsca wiec nie bryka tak bardzo. Ostatnie wymiary sa z 31 tyg. Wowczas wymiarami odpowiadal dziecki z 33 tyg wiec troszke wiekszy niz normy podaja kupione mamy juz wszytsko ale glownie dlatego ze to nasze drugie dziecko. W ten weeknd dziadkowie kupili wozek. Moj problem to nadmiar ubranek. Mam ich az tyle ze nie mieszcza mi sie w komodzie z 5 szyfladami. A naszykowalam wszystkie do rozmiaru 68cm. Ale podobno chlopcy bardzo przesikuja pieluchy wiec nie ebde przynajmneij narzekac na brak ciuszkow. Ja nie pracuje zawodowo, to znaczy na etat. Mam wolny zawod. Jedynie nauczam angielskiego u Córy w pzedszkolu. I mam zamiar do konca roku to pociagnac. Lekarstw nie biore. Jest mi ciezko... to malenstwo wazy z kazdym tygodniem wiecej wiec i mi ciezej sie poruszac. I tesknie bardzo za spaniem na brzuszku. Ale ejszce poltora meisiaca i znow sobie tak polezę.... Odpowiedz Link Zgłoś
oliwe Re: 33 tc 17.05.05, 13:48 Pewnie termin masz na czerwiec? Zapraszam więc na forum czerwcowe: forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=23762 Odpowiedz Link Zgłoś
koleandra Re: 33 tc 17.05.05, 13:56 U mnie tydzień 34. Czuje się bardzo... zmiennie raz świetnie a raz padam z nóg i musze pół dnia przeleżeć. Maleństwo waży 3200g i ma średnio 3 razy dziennie okresy kiedy bardzo się przeciąga i kopie nóżkami a resztę dnia przesypia z maleńkimi tylko ruchami. Lezy posladkowo a ja cały czas sie denerwuję jak przebiegnie mój poród. Kupione mam wszystko oprócz pieluch i oliwki no i takich drobnostek jak nożyczki do paznokci czy szczotka do włosów. To już po porodzie... Obecnie biorę Clotrimazol bo zrobił mi się mały stan zapalny. Nie jestem na zwolnieniu, korzystam jeszcze z urlopu wychowawczego na starszą córkę. Odpowiedz Link Zgłoś
koleandra Re: 33 tc 17.05.05, 13:58 Aaa i skurcze.... są bardzo często i nie bolesne. Nie robią krzywdy więc je olewam i nie biorę leków, nic się nie rozwiera. Dziś się przez nie w nocy nie wyspałam. Odpowiedz Link Zgłoś
lilia76 Re: 33 tc 17.05.05, 14:01 Ja zaczełam wczoraj 34 tc. , czuje sie dobrze poza bólem krzyża przy chodzeniu, mały bardzo się wierci w brzuchu, ale to dobrze. Dużo rzeczy dostałam od szwagierki, wszystko juz mam wyprane, wyprasowane, wystarczy teraz w spokoju czekać, a leki.. wczoraj byłam u lekarza i zapobiegawczo dostałam globułki sterovag i lactovagine, aby nic sie nie przypałętało już. A na zwolnieniu jest od listopada. pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
marysienka18 Re: 33 tc 17.05.05, 15:50 Jestem w 33 tc. Ide dzisiaj do lekarza wiec sie dowiem dokladnie jaki moj synek jest duzy. Rusza sie regularnie, energicznie i czesto. W nocy tez. W sumie ma tak okresy po 6-8 razy na dobe ze nie spi (w nocy nie jestem pewna bo spie) Duzo rzeczy mam, wozka jeszcze nie. Ciagle pracuje. Czesto nie moge spac, spowodu klopotow z oddychaniem. Poza tym git! Nie moge sie doczekac synka. Nie biore lekow. Po lekarzu dowiem sie wiecej. Wtedy napisze! Odpowiedz Link Zgłoś
esterka8 Re: 33 tc 17.05.05, 17:25 u mnie koniec 36 tc- ciężko... bolą plecy, brzuch ciągnie do dołu, zaczęły puchnąc nogi- kostek nie widzę, no i jakiś mam ucisk na biodro, generalnie dość obolała jestem, ale to już chyba niedługo ) pozdrawiam, a.. w 33 tygodniu mały ważył 2266- czy to dużo, to nie wiem. pozdrawiam ciepło) Odpowiedz Link Zgłoś
molica Re: 33 tc 17.05.05, 21:38 Ja zaczęłam 34tc. Czuję się bardzo dobrze, choć coraz gorzej znoszę stanie w miejscu. Dziuś się rusza, choć już mniej (i mnie to trochę denerwuje, choć wiem, że to teoretycznie normalne). Na zwolnieniu jestem od początku. Brzuch mam dość mały i chyba dlatego nikt się nie pali do pożyczania mi rzeczy dla noworodka i kupowania wózka, na co bardzo liczyłam Chyba jeszcze do nich nie dociera, że to już całkiem niedługo, mimo że ja nie padam i nie mam wielkiego brzucha. Nie mam więc jeszcze całej masy rzeczy (np. wanienki, wózka, łóżeczka, koszul do karmienia, wystarczającej ilości ubranek itp., itd.). Ale jakoś nie wydaje mi się, żeby dziecko miało przyjść na świat wcześniej niż termin (za dobrze sie czuję), więc się na razie nie przejmuję. Odpowiedz Link Zgłoś