izabela74 18.05.05, 18:04 Witam!!! Jestem w 34 tyg i zauważyłam że mam opuchnięte kostki, byłam dziś na badaniach i wyniki mam w normie. Czy wy też macie takie problemy? POZDRAWIAM Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
monis80 Re: Opuchnięte kostki 18.05.05, 18:39 Pod koniec ciąży to normalny objaw. Opuchlizna powinna się trochę zmniejszyć odpoczynku, najlepiej z nogami ułożonymi trochę wyżej, np. połóż się na weralce a nogi połóż na oparciu. Odpowiedz Link Zgłoś
mola16 Re: Opuchnięte kostki 18.05.05, 18:41 Ja jestem w 26tc i miałam podobnie ale tylko przez tydzień. Wracałam z pracy to stopy wyglądały jak u świnki - bez kostek. Trwało to jakiś tydzień i teraz wróciło do normy. Wyniki ok, ale lekarz powiedział, żeby jak najmniej stosować sól do potraw. Tyle tylko, że ja lubie dobrze doprawione potrawy. Odpowiedz Link Zgłoś
komika Re: Opuchnięte kostki 18.05.05, 19:58 Hejka!Ja kilka razy dziennie właziłam do wanny i robiłam sobie masaż prysznicem (kierując strumień wody od stóp do kolan)-podkręcając wode na coraz zimniejszy stopień.Po kilku minutach osuszałam nogi i szłam położyć się tak, żeby stopy były wyżej niż serce.Z opuchlizną miałam duze problemy ze względu na moją dużą wage+ciąża i latem-duże upały.I oczywiście jak najmniej soli...Pozdrówki! Odpowiedz Link Zgłoś
izabela74 Re: Opuchnięte kostki 18.05.05, 21:54 Dzięki za wszystkie rady wypróbuję Odpowiedz Link Zgłoś