Dodaj do ulubionych

kiedy ciąża na 100%?

21.05.05, 19:29
od czterech dni mam pozytywne testy ciążowe.dzisiaj lub jutro jest termin
miesiączki.wiem ze czasami ciąża ulega samoistnemu poronieniu wraz z
miesiączką.pytanie:kiedy mogę byc pewna ciąży?kiedy powiedziec bliskim?na
potwierdzenie od lekarza jeszcze za wcześnie.
Obserwuj wątek
    • pimpek_sadelko Re: kiedy ciąża na 100%? 21.05.05, 19:32
      jestes w ciazy. a kiedy powiedziec o tym bliskim? to sprawa indywidalna. jedne
      dziewczyny czekaja do konca pierwszego trymestru, inne trzymajac test poztywny
      w reku obdzwaniaja rodzinesmile
    • aga.kuc3 Re: kiedy ciąża na 100%? 21.05.05, 19:40
      Czesc Kasia mysle ze jak wyszly ci testy ciazowe to znaczy ze jestes juz na
      100procent w ciazy i niepowinnas sie sugerowac miesiaczkom----umnie bylu tak ze
      2 miesiace mialam miesiaczke i przez te dwa miesiace juz bylam w
      ciazy.Najleprze testy ciazowe pokazujom dopiero ciaze od 11 dnia zaplodnienia-
      wiedz i ty juz musisz byc mniejwiencej tyle w ciazy-i powtazam jeszcze raz gdy
      dostaniesz miesiaczke niesugeruj sie ze niejestes w ciazy.A do lekarza napewno
      juz mozesz isc--nawed do rodzinnego aby dal ci skierowanie na badanie krwi-
      Pozdrawiam mocno i sciskam.Agnieszka
      • kasia19662 Re: kiedy ciąża na 100%? 21.05.05, 19:43
        dziękuję za odpowiedzi.pozdrawiam serdecznie.
      • kasik1982r Do: Aga.kuc3 21.05.05, 19:56
        Napisałaś, że miałaś miesiączkę w ciąży przez dwa miesiące. Czy była to
        normalna miesiączka, czy lekkie krwawienie? Ja dostałam okres i byłam
        zdziwiona, nadal wydaje mi się, że jestem w ciąży. Chociaż sama już nie wiem...
        Jak ten "okres" wyglądał u Ciebie przez te dwa miesiące? Ja dostałam okres, ale
        może był on spowodowany tym, że odstawiłam pigułki, więc nadszedł normalnie,
        ale naprawdę miałam wrażenie, że byłam w ciąży. Może wmówiłam to sobie.wink
        • aga.kuc3 Re: Do: Aga.kuc3 21.05.05, 20:08
          Hallo Kasik umnie miesiaczka byla wiecej obfita niz normalnie ale trwala tyle
          samo-i bylam zdziwiona kiedy lekarz mi powiedzial ze przez te 2 miesiace bylam
          juz w ciazy.Pozdrawiam cie mocno.Agnieszka
          • kasik1982r Re: Do: Aga.kuc3 21.05.05, 20:43
            Kochanie, to mnie pocieszyłaś.winkMój okres trwał wyjątkowo długo- ok. 6-7 dni i
            był bardzo obfity, jak nigdy. Ale może to było spowodowane powrotem płodności,
            a nie ciążą. Robiłam test 5 dni przed okresem(przesunął mi się cykl po
            pigułkach), więc dostałam okres tydzień później i to obfity. Test wyszedł mi
            negatywny, później już nie robiłam. Sama nie wiem...
    • kasia19662 Re: kiedy ciąża na 100%? 22.05.05, 01:12
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka