aneczkakaka 23.05.05, 11:22 Czy w pierwszych tygodniach ciąży jeżdziłyście rowerem. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
an_ni Re: Początek ciąży i rower 23.05.05, 11:31 tak i nic mi nie jest ale nie mam zagrozonej ciazy (to jest wazne jesli cos nawet pobolewa w podbrzuszu to lepiej nie ryzykowac) ale jezdzilam i wczesniej wiec jestem przyzwyczajona Odpowiedz Link Zgłoś
tusia115 Re: Początek ciąży i rower 23.05.05, 11:32 Hej, ja jeździłam na rowerze, ale wolniej niż zwykle i na krótszych trasach. Nie z zaleceń lekarza, ale sama czułam, że więcej nie dam rady. Np. przed ciążą robiłam ok 40 km kilka razy w tygodniu, a teraz tylko 10. Jestem w 4 miesiącu, brzuszek mi się zaokrąglił, ale jeżdżę dalej!!! Przestanę kiedy kolanami zacznę haczyć o brzuch... A poważnie to musisz uważać. Ja jeżdżę po spokojnych wiejskich drogach, kilka samochodów na godzinę po nich przejeżdża. nie polecam jeżdżenia po mieście, w korkach i po zatłoczonych ulicach. Trzeba bardziej niż zwykle uważać żeby się nie przewrócić. Odpowiedz Link Zgłoś