Dodaj do ulubionych

Hemoroidy podczas porodu

25.05.05, 08:51
TAk sie zastanawiam co sie dzieje z hemoroidami podczas porodu. CZy to
ogromne parcie sprawia że wychodzą na wierzch?
Obserwuj wątek
    • mamatysi Re: Hemoroidy podczas porodu 25.05.05, 10:04
      niestety u mnie tak bylo ,wyszedl wielki hemoroid,ale szybko temu
      zaradzili :dostalam jakis czopek i zaraz mi przeszlo.wiec sie nie martw ,bo
      nawet nie czulam bolu.tylko potem byl juz o wiele wiekszy i co jakis czas musze
      czyms smarowac.
      pozdrawiam
      • koph Re: Hemoroidy podczas porodu 25.05.05, 12:22
        A czy wcześniej tj. juz podczas ciąży miałas tez problemy z hemoroidami? Ja
        jestem w 9 mcu ciązy (termin mam na 3 czerwca) i od jakiegos miesiąca nie moge
        sobie poradzic z wyłążącymi na wierzch hemoroidami. Stosowałam różne czopki i
        mascie (ostatnio za radą farmaceutki PREPARATION H), dbam o diete, wlasciwie to
        nie mam problemow z zaparciami, tylko te bolace hemoroidy...sad
    • izia30 Re: Hemoroidy podczas porodu 25.05.05, 12:39
      na ulatwienie wyproznienia polecam popijanie siemienia lnianego, na hemoroidy
      (ktore co jakis czas pojawiaja sie juz od 2 lat po porodzie ) posterisan.
      • mamahanki Re: Hemoroidy podczas porodu 25.05.05, 18:55
        u mnie tez wylazly, moja polozna poradzila mi dorazne stosowanie sprayu do nosa,
        ktory obkurcza naczynia krwionosne, to byla wielka ulga, a potem kremikiem.
        • katiklem1 Re: Hemoroidy podczas porodu 25.05.05, 19:39
          Niestety też mam z tym problem, ale dochodzi jeszcze do tego mocne krwawienie.
          Bardzo mnie to martwi bo dochodzi do krwawienia niemalże przy każdym
          skorzystaniu z toalety. Nie chcę myśleć co będzie gdy zacznę rodzić. Powiedzcie
          proszę czy maści i czopki, które stosujecie powstrzymują też krwawienie?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka