ruda773 25.05.05, 08:51 TAk sie zastanawiam co sie dzieje z hemoroidami podczas porodu. CZy to ogromne parcie sprawia że wychodzą na wierzch? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mamatysi Re: Hemoroidy podczas porodu 25.05.05, 10:04 niestety u mnie tak bylo ,wyszedl wielki hemoroid,ale szybko temu zaradzili :dostalam jakis czopek i zaraz mi przeszlo.wiec sie nie martw ,bo nawet nie czulam bolu.tylko potem byl juz o wiele wiekszy i co jakis czas musze czyms smarowac. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
koph Re: Hemoroidy podczas porodu 25.05.05, 12:22 A czy wcześniej tj. juz podczas ciąży miałas tez problemy z hemoroidami? Ja jestem w 9 mcu ciązy (termin mam na 3 czerwca) i od jakiegos miesiąca nie moge sobie poradzic z wyłążącymi na wierzch hemoroidami. Stosowałam różne czopki i mascie (ostatnio za radą farmaceutki PREPARATION H), dbam o diete, wlasciwie to nie mam problemow z zaparciami, tylko te bolace hemoroidy... Odpowiedz Link Zgłoś
izia30 Re: Hemoroidy podczas porodu 25.05.05, 12:39 na ulatwienie wyproznienia polecam popijanie siemienia lnianego, na hemoroidy (ktore co jakis czas pojawiaja sie juz od 2 lat po porodzie ) posterisan. Odpowiedz Link Zgłoś
mamahanki Re: Hemoroidy podczas porodu 25.05.05, 18:55 u mnie tez wylazly, moja polozna poradzila mi dorazne stosowanie sprayu do nosa, ktory obkurcza naczynia krwionosne, to byla wielka ulga, a potem kremikiem. Odpowiedz Link Zgłoś
katiklem1 Re: Hemoroidy podczas porodu 25.05.05, 19:39 Niestety też mam z tym problem, ale dochodzi jeszcze do tego mocne krwawienie. Bardzo mnie to martwi bo dochodzi do krwawienia niemalże przy każdym skorzystaniu z toalety. Nie chcę myśleć co będzie gdy zacznę rodzić. Powiedzcie proszę czy maści i czopki, które stosujecie powstrzymują też krwawienie? Odpowiedz Link Zgłoś