Dodaj do ulubionych

Wynik testu ciazowego

26.05.05, 19:29
Obserwuj wątek
    • olare Re: Wynik testu ciazowego 26.05.05, 19:30
      Dziewczyny robilam dzis rano test ciazowy - jedna krecha, ale jest tez jakis
      cien drugiej, ledwo widoczny ale jest caly czas (ewentualnie @ ma przyjsc w sobote)
      To byl test od Ewy Analityk, czy ktoras z Was moze z tych testow korzystala, nie
      wiem co o tym myslec ? Nie mam zadnych objawow ciazowych, poza stale utrzymujaca
      sie temp.
      • ivka2 Re: Wynik testu ciazowego 26.05.05, 20:07
        to najprawdopodobniej ciąza.
        • aga05 Re: Wynik testu ciazowego 26.05.05, 22:56
          Nie znam tego testu o ktorym piszesz, ale na "moim" (nie pamietam nazwy) bylo
          napisane zeby sprawdzac wynik nie pozniej niz po 15 min bo wtedy moze wyjsc
          zaklamany. Bardzo to podkreslali. U mnie tez byla bardzo slaba kreseczka ale
          pojawila sie po ok 3-4 min. Moze istostne jest kiedy sie ta twoja kreseczka
          pojawila?
          Ale jak badasz tempki to bedziesz i tak niedlugo wiedziala bo 16 dni
          podwyzszonej temp to juz na pewno ciaza (chyba ze sa jakies zaklocenia typu
          inekcja).
          Pozdrawiam
          Aga
          • jolanta8 Re: Wynik testu ciazowego 26.05.05, 23:00
            ja robiłam test od Ewy Analityk i też miałam tylko cień krechy byc moze jest
            mało czuły ale Ewa pisze w instrukcji,że nasilenie drugiej kreski nie musi być
            mocne wystarczy,ze jest
            zróbz rana Quick-vue
            pozdr
    • olare Re: Wynik testu ciazowego 27.05.05, 08:02
      Dzis rano nie moglam powtorzyc testu, poniewaz balam sie zobaczyc jednak I
      krecha, ale jutro jesli @ nie przyjdzie powtorze.
      • bulacik Re: Wynik testu ciazowego 27.05.05, 11:54
        Hej!
        Własnie maiąłm podobną sytuację , a może nawet bardziej skomplikowana smile Otóż
        z pomoca testów owu ( tez od Ewy A. smile staralismy sie o drugiego dzidzusia -
        owulacja przypadała na 10. maja. 19 maja, troche gorzej się czuąłm,
        wymiotowałam, bolała mnie głowa, jak w migrenie, poszłam do kliniki zrobic test
        cązowy beta HCG z krwi, ponieważ nie chciałąm w ciązy brać imigranu. test
        zrobiony na cito wyszedł ujemny - był to mniej więcej 8-9 dzień od ewentualnego
        zapłodnienia. Na szczęście byc może, zażyłam tylko paracetamol i usnęłam.
        Troszeczkę było mi smutno, że nie udało się od razu, zaczęłam się czuć jak baka
        przed okresem, brzuch pobolewał, wszystkie objawy przedokresowe dawały się we
        znaki, jedynie co doszło to senność. W dniu spodziewanej miesiączki zrobiłam
        test od Ewy, wyszedł ujemny. Od kilku lat okres mam b. regularny i kiedy
        spodziewany 23. maja się nie pojawił, zrzuciąłm to na stres i zamieszanie
        związane ze staraniami - nie wiem dlaczego, ale 25. maja sięgnęłąm po ostatni
        test i go zrobiłąm, będąc w sumie pewna wyniku. jakież było moje zaskoczenie,
        kiedy pojawiła się bladziuchna kreseczka. Chwyciąłm moją córę za rękę i
        biegiem do apteki. Była to godz. ok. 15-00, więc mocz nieporanny, sporo piłam
        (gorąco!), ale na teście z apteki wyszedła taka bladziusieńka druga kreseczka.
        radość połączona z niepokojem , a nadzieja ze zdziwieniem, bo przecież w
        laboratorim badanie nic nie wykazało (było to ilościowe hcg, podejrzewam, ze
        byc może jajeczko zagnieździło sie troszeczke później - mam nadzieję ;-0.
        Telefon do męża i zakup kolejnego testu (innej firmy) na poranek, nie oparłam
        się i kupiłam dwa, żeby zrobić jeszcze raz wieczorem. Na wszystkich wyszły
        dwie kreski, z tym, że testowa bladziutka, ale wszędzie było napisane, że
        nieważne, jakie jest natężenie. Okres do dziś nie pojawił się , senność się
        nasiliła, piersi troszexzkę większe i jutro czeka na mnie mój pan doktor. ma
        nadzieje , że się udało smile
        Pozdraiwam

paulina
      • olare Re: Wynik testu ciazowego 27.05.05, 19:08
        Dzis w ciagu dnia robilam pre-test i niestety I krecha, ale po przyjsciu do domu
        postanowilam wykorzystac ostatni test od Ewy Analityk i I mocna krecha i znow
        cien drugiej, juz nie wiem co o tym myslec. Nic mnie nie boli, wiec nie wiem czy
        @ rzeczywiscie jutro przyjdzie.
        • krewetka Re: Wynik testu ciazowego 27.05.05, 19:27
          spodziewana data @ to 1 - 2 czerwiec, czy jesli jestem w ciazy to juz wyjdzie
          na tescie? czy moze za wczesnie?
        • bulacik Re: Wynik testu ciazowego 28.05.05, 18:58
          Hej! jak pisałam , u mnie test wyszedł pozytywny dopiero dwa dni od
          spodziewanej m-czki - też była to właściwie poświata różowej kreseczki, ale
          ponoć nieważne nasycenie. Tak też jest - dzisiaj lekarz i usg potwierdzili, że
          dzidziuś rośnie!
          pozdraiwma
          paulina
        • anusia151 Re: Wynik testu ciazowego 29.05.05, 15:19
          czesc! ja robilam test ciążowy od Ewy w 25dc (zwykla mam @ co 28 dni)byla
          bladziutka druga kreska,w terminie miesiaczki robilam Bobo-test i tam juz widac
          bylo 2 kreski.poczekaj do terminu @ i zatestuj.
          pozdrawiam
    • ankax1 Re: Wynik testu ciazowego 29.05.05, 11:10
      a jak szybko od potencjalnej owulacji mozna zrobic taki test i bedzie on
      wiarygodny? Sa moze jakies takie testy co dzialaja juz po tygodniu?
      • vikiko Re: Wynik testu ciazowego 29.05.05, 13:49
        nie wiem czy Was pocieszę czy też nie ale jestem obecnie w 17 tc pierwszy test
        ciążowy robiłam ten z apteki w 7 tc drugi beta hcg w 9 tc oba negatywne bez
        żadnego cienia...wątpliwości. Ostani test ciążowy robiłam dwa tygodnie temu ot
        tak sobie aby mieć na pamiątkę bo przecież wiedziałam,że jestem w ciąży
        i ...niestety jedna krecha i chyba ten cień o którym mówicie tak więć nie
        zawsze testy mówią prawdę.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka