Dodaj do ulubionych

nie widac dzidziusia pod koniec 5 tyg?

31.05.05, 08:51
Mialam wczoraj robione usg, bo bylo przypuszczenie, ze to ciaza pozamaciczna,
na szczescie okazalo sie, ze maluch jest w odpowiednim miejscu. No tak, tylko
lekarka, widziala 'domek dzidziusia', a jego samego nie. Powiedziala, ze to
normalne i ze jest jeszcze zbyt maly, zeby go zobaczyc. Ja juz sama nie wiem?
Czy w 5 tyg mozna zobaczyc chociaz mala kropeczke dziecka, czy jeszcze nie?
Obserwuj wątek
    • agnsiw Re: nie widac dzidziusia pod koniec 5 tyg? 31.05.05, 08:57
      Jak moje maleństwo miało około (raczej 4 - 4,5) 5 tygodni to widać było
      pęcherzyk ciążowy 5,4 mm; ostatnie badanie około 7 tygodnia (bardziej 6-6,5)
      sam zarodek już 4,5.
      Pozdrawiam Aga
      (ja niestety muszę mieć USG co 2 tygodnie)
    • an_ni Re: nie widac dzidziusia pod koniec 5 tyg? 31.05.05, 08:57
      a top 5 tydz od ostatniej miesiaczki?
      to za wczesnie
      nic sie nie martw jak pojdziesz za tydzien juz pewnie bedzie widac
      tez tak mialam i to w 6 tyg -sam pecherzyk a dopiero potem pojawil sie zarodek
      glowa do gory! trzeba poczekac
      • pati775 Re: nie widac dzidziusia pod koniec 5 tyg? 31.05.05, 09:08
        jak trafilam w 5 tygodniu do lekarza potwierdzic ciaze (test mowil TAK !)
        to Pani Doktor sprawdzila tylko dopochwowo czy sa oznaki ciazy - spulchnienie,
        sluz, bolace piersi i powiedziala ze na potwierdzenie przez USG zaprasza
        dopiero w 6 tygodniu - bylo widac pecherzyk smile okrzyknelam to zdjecie
        najpiekniejszym na swiecie

troszke cierpliwosci - wszytsko bedzie dobrze

Patrycja i Synus 23tc
    • esse1 Re: nie widac dzidziusia pod koniec 5 tyg? 31.05.05, 09:31
      Ja miałam podobnie, tez w 5tc bylo widac tylko pecherzyk, zarodek (juz z
      bijacym serduszkiem) dopiero w 7tc.
    • beta755 Re: nie widac dzidziusia pod koniec 5 tyg? 31.05.05, 10:12
      nie martw się najszybciej cos mozna zobaczyc koło 7tc czasem zdarza się, że
      widać wcześniej ale badanie wówczas wykonuje się wewnetrznie
    • mala.ela Re: nie widac dzidziusia pod koniec 5 tyg? 31.05.05, 10:53
      W 5 tc - sam pęcherzyk (długość 10 mm), w 8 tc - pęcherzyk z zarodkiem (zarodek
      długości 1,8 mm) ale serducho widać było dopiero w 11 tc.
      Pozdrawiam, trzymaj się ciepło!
    • pimpek_sadelko Re: nie widac dzidziusia pod koniec 5 tyg? 31.05.05, 11:06
      nic dziwnego. w 5 tc nie robi sie usg.
      • an_ni Re: nie widac dzidziusia pod koniec 5 tyg? 31.05.05, 11:16
        robi sie, jak chcesz to ci lekarz zrobi czemu nie ? chocby po to by sprawdzic
        czy nie jest ciaza pozamaciczna i czy w ogole jest ciaza
        i na pewno mozna zobaczyc pecherzyk a szczegolnie jesli zaplodnienie bylo
        wczesniej niz 14 dnia cyklu
        • pimpek_sadelko Re: nie widac dzidziusia pod koniec 5 tyg? 31.05.05, 12:24
          an_ni napisała:

> robi sie, jak chcesz to ci lekarz zrobi czemu nie ? chocby po to by sprawdzic
          > czy nie jest ciaza pozamaciczna i czy w ogole jest ciaza
          > i na pewno mozna zobaczyc pecherzyk a szczegolnie jesli zaplodnienie bylo
          > wczesniej niz 14 dnia cyklu
          nie wykluczysz pozamacicznej wczesniej jak w momencie pojwienia sie zarodka.
          przy pozamacicznej moze byc pecherzyk w macicy!
          to raz a dwa, wiem, ze "sie robi" jak ktos ma kase na wywalanie w bloto to moze
          sobie nawet dwa dni po owulacji fotki wewnatrzmaciczne strzelac. przeszkod nie
          ma... chyba ze zdrowy rozsadek.
          • mala.ela Re: nie widac dzidziusia pod koniec 5 tyg? 31.05.05, 15:42
            Ależ pimpku! Ja miałam robione USG wewnętrzne właśnie po to żeby potwierdzic
            ciażę, i to było w 5 tc. Lekarka też własnie wtedy juz wykluczyła ponad wszelką
            wątpliwośc ciążę pozamaciczną. I owszem, mam z tego badania śliczną fotkę smile
            A co do kasy, to i tak bym zapłaciła za wizytę 60 zł, bez względu na to czy USG
            było robione czy nie.
    • dwa_kotki Re: nie widac dzidziusia pod koniec 5 tyg? 31.05.05, 12:20
      ja mialam robione USG w 5 tygodniu na bardzo dobrym podobno sprzecie i widac
      bylo pęcherzyk i malenstwo z bijącym serduchem . byl to wg USG 5 tydzien i 3
      dzien ciąży . Nie martw sie Twoje kochanie pojawi sie lada moment
      • skateskate Re: nie widac dzidziusia pod koniec 5 tyg? 31.05.05, 12:59
        witajcie
        mam podobny problem, ale u mnie juz lekarz wydal wyrok - 2 m-ce od ostatniej
        miesiaczki, na usg wczoraj pecherzyk 12x9 mm bez widocznych ech zarodka - i
        dostalam skierowanie do szpitala na usuniecie sad - bo ciaza nie rozwija sie ...
        Bardzo Was prosze o pomoc - do jakiego szpitala najlepiej pojsc (Wwa)? co mam
        ze soba zabrac? szczerze mowiac nie korzystam w ogole z publicznej sluzby
        zdrowia i bardzo sie obawiam sad(( wiec za wszelkie rady bede wdzieczna

Kate
        • pimpek_sadelko skateskate! 31.05.05, 13:03
          bardzo mi przykro!
          ja do szpitala nic nie potrzebowalam.
          zabierz dowod ubezpieczenia, dowod osobisty, skierowanie od lekarza, rzeczy
          osobiste ( kosmetyki, recznik, koszula, kapcie). wszystkie badania przed
          zabiegiem mialam w szpitalu ( na pewno krzepniecie krwi mi oznaczali i grupe
          krwi).
          pamietaj, zeby cie znieczulili, zebys spala ( bo choc trudno w to uwierzyc, sa
          rzeznicy co na zywca chca czyscic macice!!!).masz prawo do znieczulenie,
          pamietaj o tym.
          daj znac. dasz rade i bedzie dobrze.
          • agakra Re: skateskate! 31.05.05, 14:52
            idż na żelazna do swietej Zofii, tam daja znieczulenie, i tabletki na wywolanie
            poronienia, chodzi o to , zeby szyjka macicy sama ci sie rozciagnela, a nie
            mechanicznie
            • anusia151 Re: skateskate! 31.05.05, 15:18
              czesc!jestem obecnie w 5tc,na usg widoczny był pecherzyk ciążowy o sr 9mm,a w
              nim malutki pecherzyk żółtkowy.doktor powiedzial ze na tym etapie jest wszystko
              ok.
        • dwa_kotki Re: nie widac dzidziusia pod koniec 5 tyg? 31.05.05, 15:17
          sad(( bardzo Ci współczuje.. brak słów
          z tego co wiem to na żelaznej jest dobry szpital , w zeszlym roku oddano
          nowoczesny oddzial polozniczy w szpitalu Bielańskim z tego co slyszalam pan
          profesos co sie nimopiekuje specjalizuje sie w problemach ciąży . wiec moze
          warto. jesteśmy z Tobą trzymaj się
          • agakra Re: nie widac dzidziusia pod koniec 5 tyg? 31.05.05, 15:30
            zelazna jest super, sale 3 osobowe z lazienka na ginekologi. Postaraj sie byc
            na czczo, bo dostaniesz narkoze. Pielegniarki sa bardzo mile a lekarze rzeczowi
            i wyrozumiali.
            • monismonis Re: nie widac dzidziusia pod koniec 5 tyg? 31.05.05, 16:11
              Witam! ja również miałam robione usg w około 4,5 tygodniu i było widać tylko
              pęcherzyk! A 2 tygodnie puxniej piekne maleństwo z bijacym serduszkiem! Głowa
              do góry! A co do bezsensownego Usg to wcale sie z tym nie zgadzam! Dopiero po
              tym Usg doszło do mnie że naprawde jestem w ciązy i bardzo sie ciesze że mam to
              pierwsze zdjecie mojego maleńkiego zarodka i wszystkie puźniejsze! A moim
              zdaniem to wcele nie wywalenie kasy w błoto!!! to każdego wybór! Pozdrawiam!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka