Dodaj do ulubionych

Czy pijecie kawe?

31.05.05, 11:39
Zawsze piję dużo kawy. Lubię i mam niskie ciśnienie. Teraz jak jestem w ciazy, to nie moge się powstrzymać i czasem wypiję rozpuszalna z mlekiem, taka słabsza. Czy to bardzo szkodzi?
Zwłaszcza na poczatku, jak jeszcze nie wiedziałam że jestem w ciazy to piłam po kilka kaw dziennie, bo tak mim się strasznie spać chciało. Mam nadzieję, że nie zaszkodziłam tym bardzo.
Obserwuj wątek
    • pimpek_sadelko Re: Czy pijecie kawe? 31.05.05, 11:41
      3wlasnie to robiewink
      mozesz pic, chyba, ze lekarz zabronil.
      • bazylea1 Re: Czy pijecie kawe? 31.05.05, 11:44
        piję, jedną filiżankę dziennie. próbowałam przestać ale tak mnie łeb bolał że
        musiałam brac paracetamol więc to nie miało sensu. tez mam niskie ciśnienie i w
        dodatku cierpię na bezsenność więc bez kawy nie ujadę smile
      • gosia262 Re: Czy pijecie kawe? 31.05.05, 11:45
        ja pije dwie niezbyt mocne kawy dziennie. mam tak niskie ciśnienie, że bez kawy
        sie nie obudze. w pierwszej ciązy tez pilam kwkę, i przez okrkres karmienia, i
        moje dziecko nie mialo problemów ze spaniem, ani nie było nadpobudliwe. myslę
        więc, ze kawa nie szkodzi, oczywiście jezeli używa sie jej w granicach
        rozsądku. pozdrawiam
      • illka1 Re: Czy pijecie kawe? 31.05.05, 11:52
        Ja piję najwyżej 1 słabą dziennie ale jestem już w 34 tyg, a czy nie wiecie czy
        na końcu ciązy już nie szkoszi dzidziusiowi?
        • luna333 Re: Czy pijecie kawe? 31.05.05, 12:00
          tez piję 1 dziennie (rozpuszczalną z mlekiem) w skrajnych przypadkach wypijam
          drugą - jak muszę być przytomna wieczorem - jak strzelę za mocną na wieczór to
          synuś uczy się tańców latynoskich czyli brzuch mi skacze we wszystkich
          kierunkach - co ciekawe rano po kawie nie ma takich przyzwyczajeń smile
    • pasmois Re: Czy pijecie kawe? 31.05.05, 12:07
      Cala ciaze pilam minimum 1 mocna kawe. czasem 2- wtedy slabsze. Nie toleruje
      kawy z mlekiem wiec zawsze to bylo tzw dlugie espresso. Nic mojemu dziecku nie
      dolega. Mnie rowniez.
      Jesli nie masz problemu z wyplukiwaniem magnezu i skurczami miesni oraz z niska
      hemoglobina to zaden problem.
      Zdrowka
    • agagr Re: Czy pijecie kawe? 31.05.05, 13:17
      Bardzo lubię kawę, ale jednak staram sie powstrzymać, piję jedną na tydzien,
      dla smaku, unikam też picia herbaty i wybieram herbaty ziolowe np. rumanek,
      mieta, herbaty owocowe. Czytałam, że jedna filizanka dziennie nie zaszkodzi.
      • angelka Re: Czy pijecie kawe? 31.05.05, 13:30
        Moja gin na pytanie dot. kawy odpowiedziała dość niezdecydowanie smileże jeśli
        absolutnie nie mogę obejść bez kawy to można się przerzucić na bezkofeinową
        (ale wg mnie jaki sens?) albo zaobserwować czy po wypiciu kawy pojawiają się
        jakieś b. intensywne ruchy maleństwa. Jesli nic takiego nie ma miejsca to
        spokojnie jedną, dwie kawy dziennie mogę wypić ale zaznaczam, że mam niskie
        ciśnienie na codzień. Gdybym zauważyła, że po kawie ruchy sa b. intensywne to
        mam kawę odstawić.
    • mc_dortmund Re: Czy pijecie kawe? 31.05.05, 13:49
      Podobnie jak Ty mam bardzo niskie cisnienie.Teraz staralam sie ja
      ograniczac,jednak moj lekarz stwierdzil,ze wieksza krzywde robie sobie i
      dziecku nie podwyzszajac cisnienia (zbyt duze obciazenie serca) niz pijac kawe.
      Dlatego z czystym juz sumieniem pije jedna kawe dziennie a w "razie
      koniecznosci" pozwalam sobie na druga.
      • angelka Re: Czy pijecie kawe? 31.05.05, 14:50
        To dokładnie tak jak ja. Piję jedna kawę dziennie a w razie konieczności gdy
        ewidentnie padam na twarz to pije drugą. Zmieniłam tylko przyzwyczajenie sprzed
        ciąży, że nie piję juz kawy rano na czczo tylko dopiero po śniadaniu.
    • maczkama Re: Czy pijecie kawe? 31.05.05, 13:50
      W obu ciążach piłam kawę. W drugiej przez pierwsze 3 mce nie bo mi nie
      smakowała, nic mi wtedy nie smakowało. Ale od 3 mca do końca piłam conajmniej
      jedną filiżankę z ekspresu. Też mam niskie ciśnienie, gin pozwolił, a
      dzieciaczkom nie zaszkodziło.
    • fasola25 ja pije codziennie 31.05.05, 13:56
      bez kawy nie daje rady
      mam straszni niskie cisnienie i chyba nie wyszlabym z domu bez kawy
      pije rano dosc mocna z ekspresu cisnieniowego z duuuuuuuuuuuza iloscia mleka
      moja polozna mowi, ze jedna, nawet mocna, kawa na pewno nie zaszkodzi
    • esterka8 Re: Czy pijecie kawe? 31.05.05, 14:41
      a ja zawsze miałam niskie ciśnienie i beż dwóch mocnych kaw sie nie obywało, a
      w ciąży jak wypiłam kawę to od razu miałam okropny ból glowy, okazało się, ze
      mi ciśnienie sie podwyższyło i sam organizm kawę odrzucił- teraz piję Inkęwink))
      pozdrawiam serdeczniewink)
    • mika1024 Re: Czy pijecie kawe? 31.05.05, 15:05
      Piję 4-5 filiżanek kawy dziennie (i tak już ograniczyłam z 7) przy czym rano z
      expresu bardzo mocną. Zawsze lubiłam kawę i nie wyobrażam sobie dnia bez niej.
      Gin powiedziała mi, że jeżeli po kawie czuję się dobrze to nie ma powodu
      rezygnacji z niej (coś w końcu nam się należy smile. Dziecko na usg zdrowe
      i "bardzo żywe". Zamartwianie się zaszkodzi Maleństwu bardziej niż kawa.

Pozdrawiam
      Mika
      • aniarad1 Re: Czy pijecie kawe? 31.05.05, 15:28
        Przed ciążą piłam jedno mocne espresso dziennie, czasem 2. Teraz sporadycznie -
        kiedy mam niskie ciśnienie. Piję wtedy jedną espresso z mlekiem lub kawę typu
        3in1.
        Pozdrawiam,
        A.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka