Dodaj do ulubionych

USG 3D - Contenta dr Makowski

06.06.05, 11:32
Czy któraś z Was robiła sobie w Pruszkowie USG 3D? Bardzo prosze o opinie,
jak wygląda nagranie z takiego badania, jak normalny film czy tylko wolno
przesuwające się klatki? Byłam juz na USG 3D w CM LIM, ale tam lekarz nagrał
na płytkę tylko zdjęcia i filmik półminutowy, który wyglądał właśnie jak
wolno przesuwające sie klatki.
Z góry dziękuję za odpowiedzi smile
Obserwuj wątek
    • eliza34 Re: USG 3D - Contenta dr Makowski 06.06.05, 11:35
      daj znać jeśli tam pójdziesz - jestem bardzo ciekawa opinii, bo własnie
      zamierzam sie zapisać do dr. Makowskiego w Pruszkowie na początek lipca.
      Jeszcze nigdy nie robiłam USG 3D.

Pa,
      Eliza ="niespodziewanka" 17tc
      • dzaska Re: USG 3D - Contenta dr Makowski 06.06.05, 19:40
        My robiliśmy badanie w 20 tyg. i bardzo polecamy. lekarz bardzo konkretnie i
        dokładnie wszystko tłumaczy. Badanie trwało około 20 min. Uzyskałam odpowiedzi
        na wszystkie pytania. Teraz jedziemy tam na 32 tydzień.
        Powodzenia
        Joanna
    • tufda Re: USG 3D - Contenta dr Makowski 06.06.05, 12:23
      my robiliśmy. Film mozna nagrać w 2 opcjach na DVD i taki do odtworzenia w
      kompie. My wybraliśmy w kompie, ale w pracy nie udało mi się odtworzyć (może
      mam blokadę na pewne typy plików, musiała bym podpytać informatyka). Udało się
      go odtworzyć na domowym DVD (mamy opcję odtwarzania divix'ów, xvidów i pies
      jeden wie co jeszcze - mała się na tym znam). Film oddtwarza się w normalnej
      szybkości z zapisem obrazu 3D. Generalnie wszystko jest jak najbardziej OK.
      Mam tylko wrażenie, że nie nagrał się w 100%. Wydaje mi się, że badanie było
      troszkę dłuższe niż film. Ale może to tylko wrażenie.
      Generalnie 3D to taki bajer, bardziej dla rodziców niż lekarza. Jakość zdjęć
      warunkuje dzidziuś (jak z resztą wszystko inne w dalszym życiu smile). Wszystko
      zależy jak się ułoży i jak bardzo się rusza. Nasza córcia nie chciała zbytnio
      współpracować sad.
      Pozdrawiam.
      Magda,
      • lilian_ka Re: USG 3D - Contenta dr Makowski 06.06.05, 12:51
        Ja tez bylam na 3D w Pruszkowie i wrazenia nieszczególne. Raz, ze cale badanie
        jest raczej robione w 2D, a tylko od czasu do czasu przelączane na 3D, a poza
        tym - i to jest chyba najważniejsze - zalezy bardzo od ulozenia dzidzi. Moja
        caly prawie czas trzymala rączkę albo obie przed główka co skutecznie zamazywalo
        obraz sad Ale zdjęcie jedno mam niezle wlasnie z 3D - twarzyczki, to byl dopiero
        22tc i wygląda dosc niesamowicie. Ale poniewaz roznica w cenie jest nieznaczna
        (150zl kosztuje tam 3D, a zwykle chyba 120 albo 130) to polecam mimo wszystko.
        Acha, no i oczywiscie tylko dr Makowski zaden inny smile
        • dosiamamafilipa Re: USG 3D - Contenta dr Makowski 06.06.05, 13:13
          u oslawionego roszkowskiego to chyba wlasnie fenomen polega na tym ze on ci tak
          tego biednego dzieciaczka porzestawia, ponaciska na brzuch zeby sie przekrecil
          albo taka poze wymysli zeby to jednak bylo widac co trzeba.
          pzdr.
          dorota
          ps.
          swoja droga to mnie po badaniu troche brzuch bolal bo tak mi go mietosil zeby
          sie przekrecil
    • raxneta Re: USG 3D - Contenta dr Makowski 06.06.05, 14:00
      a ja prośbę o adres i telefon (może być na prv) do gabinetu do tego lekarza....
      • tufda Re: USG 3D - Contenta dr Makowski 06.06.05, 14:08
        przychodnia na Łuckiej - telefon: 654-24-64
        Contenta – Pruszków (3D) - telefon: 728-55-62
        wiem, że przyjmuje równiez na Żelaznej ale namiarów nie znam. Forum "Szpitale"
        jest w tym temacie kopalnią wiedzy.

Pozdrawiam.

Magda,
        • atk2001 Re: Tufda 07.06.05, 10:55
          Tufda,

nie wiedziałam, że Ciebie też pognało do Makowskiego. Ależ się nasze drogi
          krzyżują smile)) Ja do niego do Contenty idę 15 czerwca. Tak bym chciała, żeby Małe
          powspółpracowało, bo na ostatnim usg to spało chyba i odwracało się z
          dezaprobatą tyłeczkiem (chociaż, jak się tak odwróci to też nie najgorzej, bo
          może coś dojrzymy).
          Prześlij mi proszę zdjęcie Waszej Małej z tego badania. I zamieść koniecznie w
          mijaczkowym wątku zdjątka. No i pochwal się w końcu brzuchalkiem, bo nie mam od
          dawna porównania i nie wiem, do czego aspiruję smile))

Ściskam,
          Ania
    • majka.majka Re: USG 3D - Contenta dr Makowski 07.06.05, 15:29
      Ja też byłam w Pruszkowie na połówkowym. Troche brzuszek ponaciskaliśmy i
      dzidzia się cała ukazała. Przeżycia super, polecam. Ja mam z calutkiego badania
      film normalny na dvd i zdjęcia.
      Pozdrawiam
    • iw1978 Re: USG 3D - Contenta dr Makowski 07.06.05, 15:43
      Ja również robiłam połówkowe u dr. Makowskiego i naprawdę polecam. Lekarz przemiły, wszystko wyjaśnia, odpowiada na pytania. Na koniec dostajesz film z zapisem badania, zdjęcia i opis. Lojalnie jednak uprzedzam, żebadanie generalnie jest w 2D a tylko kilka razy lekarz przełącza na 3D. Moim zdaniem jednak warto. Dodam, że mój lekarz, wielki przeciwnik wydawania duuużej kasy na USG u wielu innych sław, po obejrzeniu zdjęć i rozmowie ze mną stwierdził, że warto, chociaż wcześniej wcale nie byłzwolennikiem tego pomysłu.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka