kloonka11 13.06.05, 10:22 Drogie forumowiczki, czy mała macica może być powodem ciężkiego porodu?! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ruda773 Re: Mała macica 13.06.05, 10:30 LAik ze mnie ale wydaje mi sie że nie. Można miec problemy z donosezniem, ale skoro rozciągnęła sie na tyle żeby dotrwac do porodu to potem juz jej tylko lżej bedzie )) Odpowiedz Link Zgłoś
cholmin Re: Mała macica 13.06.05, 10:51 Ja mam wąska macicę i poród był z tego powodu b. trudny. Na szczęście synuś dopasował się do rozmiarów i był na szczęście drobnym chłopaczkem, więc siłą natury udało się urodzić. NIe ma się co martwić na zapas, pozdrawiam, Iza Odpowiedz Link Zgłoś
kloonka11 Re: Mała macica 13.06.05, 11:06 Dziękuje za odpowiedzi! Ciężko mi sprecyzować co oznacza słowo ,,mała,, Każdy lekarz ginekolog badający mnie stwierdza, że mam małą macicę, a ostatnio lekarz powiedział cytuję ,,mała macica trudny poród ,, Odpowiedz Link Zgłoś
michalina761 Re: Mała macica 13.06.05, 11:18 Z tego co się orientuję, to mała macica może uniemożliwić dziecku przyjęcie odpowiedniej pozycji do porodu. To oznaczałoby oczywiście rozwiązanie przez cc. Najważniejsze, by macica była w stanie donosić dziecko. Życzę Ci wszystkiego dobrego. A to nasz Maluch: oneintheoven.net/preg/ticker.24703.png Odpowiedz Link Zgłoś